poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: internet  (Przeczytany 8818 razy)

kaska145

• Gość
internet
« dnia: 08 Sie 2009, 20:24:15 »
prosze o informacje jakie jest niebezpieczenstwo z korzystania z niezabezpieczonej sieci.
Mam bardzo silny sygnal z takiej sieci w mieszkaniu i rozwazam rezygnacje z mojego dostawcy internetu

oj joj joj

• Gość
Odp: internet
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Sie 2009, 21:40:01 »
Niebezpieczenstwo? Nie wiem ... ale jak dla mnie to takie podejscie do sprawy to kradziez  :-[
 >:(

kaska145

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Sie 2009, 21:52:20 »
kradziez???
naprawde, to dlaczego mam jakas siec w mieszkaniu i jak sie nie moge polaczyc z moim internetem to tamta wlacza sie automatycznie.
 Nie znam sie na tym, oswieccie mnie, nie chce byc zlodziejem

pit

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Sie 2009, 22:43:14 »
Kradzież???? jaka kradzież??? jak sieć jest niezabezpieczona to korzystaj do woli. Inna sprawa to włamanie się do zabezpieczonej sieci.

kaska145

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Sie 2009, 22:53:58 »
czy nie ma niebezpieczenstw wlamania sie do mojego komputera, mam internetowe konto w banku, wirusow itp?

oj joj joj

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Sie 2009, 00:17:46 »
"Tilfælde, hvor en person uberettiget via en eksisterende ikke-sikret trådløs
internetforbindelse, som tilhører en anden, foretager en opkobling på
internettet og efterfølgende anvender denne internetforbindelse, vil som
udgangspunkt være omfattet af straffelovens § 293, stk. 1, om brugstyveri,
hvorefter den, som uberettiget bruger en ting, der tilhører en anden,
straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år. Under skærpende omstændigheder
kan straffen stige til fængsel i 2 år."

Taka odpowiedz jest podana przez "Folketinget." - krotko mowiac: "kradziez"

"naprawde, to dlaczego mam jakas siec w mieszkaniu i jak sie nie moge polaczyc z moim internetem to tamta wlacza sie automatycznie." - Proste sasiad nie zabezpieczyl swojej sieci. Moze sie nie zna na komputerze? Twoj komputer jest zle ustawiony? W Twoim pierwszym poscie wyraznie napisalas, ze myslisz o zrezygnowaniu z dostawcy internetu, dlatego, ze masz dostep do niezabezpieczonej sieci. Wiec rozwazalas taka mozliwosc, dlatego tez mozna to nazwac kradzieza.

Do "Pit:"   "jak sieć jest niezabezpieczona to korzystaj do woli."  ??? - Czy jakbys zobaczyl na ulicy otwarty samochod z kluczykami, to tez bys korzystal do woli?

Ze Ty lub "pit" uwazacie ze to jest ok, to juz nie moja sprawa. Ja napisalam co sadze o tym jak sie szukaj latwego wyjscia. 

pit

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Sie 2009, 11:08:28 »
"Tilfælde, hvor en person uberettiget via en eksisterende ikke-sikret trådløs
internetforbindelse, som tilhører en anden, foretager en opkobling på
internettet og efterfølgende anvender denne internetforbindelse, vil som
udgangspunkt være omfattet af straffelovens § 293, stk. 1, om brugstyveri,
hvorefter den, som uberettiget bruger en ting, der tilhører en anden,
straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år. Under skærpende omstændigheder
kan straffen stige til fængsel i 2 år."

Taka odpowiedz jest podana przez "Folketinget." - krotko mowiac: "kradziez"

"naprawde, to dlaczego mam jakas siec w mieszkaniu i jak sie nie moge polaczyc z moim internetem to tamta wlacza sie automatycznie." - Proste sasiad nie zabezpieczyl swojej sieci. Moze sie nie zna na komputerze? Twoj komputer jest zle ustawiony? W Twoim pierwszym poscie wyraznie napisalas, ze myslisz o zrezygnowaniu z dostawcy internetu, dlatego, ze masz dostep do niezabezpieczonej sieci. Wiec rozwazalas taka mozliwosc, dlatego tez mozna to nazwac kradzieza.

Do "Pit:"   "jak sieć jest niezabezpieczona to korzystaj do woli."  ??? - Czy jakbys zobaczyl na ulicy otwarty samochod z kluczykami, to tez bys korzystal do woli?

Ze Ty lub "pit" uwazacie ze to jest ok, to juz nie moja sprawa. Ja napisalam co sadze o tym jak sie szukaj latwego wyjscia. 

A słyszałeś o czymś takim jak "hotspot"???? A poza tym przyjęte jest na całym świecie że jak sieć jest niezabezpieczona to można z niej korzystać.
Przecież teraz 5-cio letnie dziecko potrafi zabezpieczyć router wifi....

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 09 Sie 2009, 11:08:28 »

bnm

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Sie 2009, 12:34:57 »
kradziez???
naprawde, to dlaczego mam jakas siec w mieszkaniu i jak sie nie moge polaczyc z moim internetem to tamta wlacza sie automatycznie.
 Nie znam sie na tym, oswieccie mnie, nie chce byc zlodziejem

wylacz "automatyczne podlaczenie" do siecie, i wybierz swoja recznie: komputer nie bedzie sam wybieral najsilniejszej sieci...

bnm

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Sie 2009, 12:36:57 »
A słyszałeś o czymś takim jak "hotspot"???? A poza tym przyjęte jest na całym świecie że jak sieć jest niezabezpieczona to można z niej korzystać.
Przecież teraz 5-cio letnie dziecko potrafi zabezpieczyć router wifi....

za przeproszeniem: pieprzysz głupoty....
nigdzie na swiecie nie jest przyjete korzystanie z cudzej wlasnosci bez pozwolenia... no moze w Polsce....
z tym dzieckiem tez przesadzasz....

bnm

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Sie 2009, 12:40:13 »
czy nie ma niebezpieczenstw wlamania sie do mojego komputera, mam internetowe konto w banku, wirusow itp?

pierwszy z brzegu przyklad: czy naprawde chcesz , aby caly twoj ruch do/z internetu szedl przez czyjes urzadzenie ??
to tak jakbys wpisujac PIN do bankomatu jednoczesnie glosno wypowiadala cyfry

pit

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Sie 2009, 14:00:05 »
pierwszy z brzegu przyklad: czy naprawde chcesz , aby caly twoj ruch do/z internetu szedl przez czyjes urzadzenie ??
to tak jakbys wpisujac PIN do bankomatu jednoczesnie glosno wypowiadala cyfry

sam pieprzysz. Po to są klucze WAP WEP itp. żeby sobie sieć zabezpieczyć, jest ich chyba z 10.
Reasumując jak sieć jest niezabezpieczona to oznacza, że to wolny dostęp do internetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BURAKU

oj joj joj

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Sie 2009, 17:05:29 »
Do "pit"
Tutaj masz Twoje "poza tym przyjęte jest na całym świecie że jak sieć jest niezabezpieczona to można z niej korzystać."

http://newz.dk/anholdt-for-at-bruge-aabent-traadloest-netvaerk

http://ing.dk/artikel/80714-nas-paa-naboens-traadloese-internet-og-bliv-smidt-i-faengsel

http://www.sptimes.com/2005/07/04/State/Wi_Fi_cloaks_a_new_br.shtml

http://www.thinkbroadband.com/news/3420-two-arrested-for-using-home-owners-wireless-network.html

Widze tez, ze czytasz posty, ale nie odpowiadasz na wszystko, opowiedz na to pytanie: - Czy jakbys zobaczyl na ulicy otwarty samochod z kluczykami, to tez bys korzystal do woli?

Co do "hotspot'u  - owszem sa takie miejsca, ale pierwsze pytanie nie mialo nic z tym wspolnego.

bnm

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Sie 2009, 17:13:43 »
sam pieprzysz. Po to są klucze WAP WEP itp. żeby sobie sieć zabezpieczyć, jest ich chyba z 10.
Reasumując jak sieć jest niezabezpieczona to oznacza, że to wolny dostęp do internetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BURAKU
załóż żonie pas cnoty, co by ją zabezpieczyć, by cię nie zdradzała.... bo skoro pasa nie ma, to znaczy że wolna i można korzystać....
to, że klucze są, nie znaczy że jest obowiązek z nich korzystania... jest to tylko możliwość...

i pamiętaj, że jak się przedstawiasz, to nazwiska sie nie odmienia.... :p

pit

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Sie 2009, 17:22:14 »
Wiem że się nie odmienia, dlatego napisałem PIT. BURAKU to przecież o Tobie  :P

pit

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Sie 2009, 17:27:55 »
Wiem że się nie odmienia, dlatego napisałem PIT. BURAKU to przecież o Tobie  :P

czemu używasz MOJEGO nicka ??

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 09 Sie 2009, 17:27:55 »

pomocy! jak zrobić przelew przez internet?

Zaczęty przez niedzielaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 24704
Ostatnia wiadomość 02 Wrz 2008, 23:12:28
wysłana przez niedziela
Vejle AAB kablowka i internet

Zaczęty przez qotyDział Pomoc!

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 9148
Ostatnia wiadomość 15 Paź 2009, 22:14:45
wysłana przez qoty
wypełnienie dagpenge kort przez internet

Zaczęty przez robert73Dział Podatki

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 7800
Ostatnia wiadomość 21 Sie 2011, 16:43:10
wysłana przez MarcinS
Brak możliwości rozliczenia przez internet.

Zaczęty przez Neffisa83Dział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 9093
Ostatnia wiadomość 28 Mar 2012, 18:57:13
wysłana przez Neffisa83
Internet na Wakacjach w Danii

Zaczęty przez Kubaa10Dział Kopenhaga

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 9617
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2010, 17:06:25
wysłana przez kirizooz