Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

polskie blachy prosze o info vajen

(1/33) > >>

paco244:
Witam wszystkich ....mieszkam  w okolicy Kolding a  dokladnie  w Vajen i wczoraj  w  godzina   popoludniowych  mialem  kontrol Politi  wyjezdzalem  w  wlasnie  do kraju  na szczescie.... efekt  jest  taki ze sparwdzil   moje dokumenty   pytal o plastikowa  karte  i o meldunek ale  ja  nie mam  takiej  karty  mam za to papabusewa ale   tez stwirdzil  ze  widzi  od  roku  widzi czesto moje auto   i dlatego ta kontrol   zrobili zdjecie auta  spisal  stan licznika  i  powiedzxial  ze nie moge  jezdzic  tym autem  w  dani  i ze  zadzwoni  do  skatu... sluchajcie  czego sioe  teraz  moge  spodziewac  i  co najlepiej zrobic??????

t:
chyba w VEJEN !!
a moja rada: nie przywoź go z Polski.spodziewac się można rożnych rzeczy . skoro od roku Cie widzą ze jezdzisz na Poslkich blachach bez pozwolenia, żadne  tłumaczenia nie wystarczą .
mogo dac tylko upomnienie i zakaz poruszania sie tym autem po Danii, a równie dobrze mogą dac piękny mandacik i.. również zakaz poruszania sie po Danii .
Nikt Ci nie powie : prosze sobie dalej nim jezdzic :)
powodzenia

paco244:
tyle  to wiem  ze nikt mi nie powie ze moge  jezdzic  nim  dalej ....a czy jakies  pozwolenie mnozna zdobyc  i w jaki sposob??

t:
o pozwolenie należy się starać w skacie, nie wiem jakie są kryteria przyznawania, ale wiem że niechętnie wydaja coś takiego. na pewno musisz mieć kontrakt tymczasowy do roku czasu ... a skoro już tu jesteś rok , ...
tak jak mówię zapytaj w Skacie , oni powiedzą Ci jak złożyć wniosek , a do tego momentu zostaw samochód w kraju .

gosc gosc:
za pozno na staranie sie o jakiekolkiek pozwolenie, skoro zglosili cie do skatu z autem, nie ryzykuj jazdy po Danii, bo bedzie cie bardzo drogo kosztowac nastepne spotkanie z wladzami

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej