Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...
polskie blachy prosze o info vajen
paco244:
Witam wszystkich ....mieszkam w okolicy Kolding a dokladnie w Vajen i wczoraj w godzina popoludniowych mialem kontrol Politi wyjezdzalem w wlasnie do kraju na szczescie.... efekt jest taki ze sparwdzil moje dokumenty pytal o plastikowa karte i o meldunek ale ja nie mam takiej karty mam za to papabusewa ale tez stwirdzil ze widzi od roku widzi czesto moje auto i dlatego ta kontrol zrobili zdjecie auta spisal stan licznika i powiedzxial ze nie moge jezdzic tym autem w dani i ze zadzwoni do skatu... sluchajcie czego sioe teraz moge spodziewac i co najlepiej zrobic??????
t:
chyba w VEJEN !!
a moja rada: nie przywoź go z Polski.spodziewac się można rożnych rzeczy . skoro od roku Cie widzą ze jezdzisz na Poslkich blachach bez pozwolenia, żadne tłumaczenia nie wystarczą .
mogo dac tylko upomnienie i zakaz poruszania sie tym autem po Danii, a równie dobrze mogą dac piękny mandacik i.. również zakaz poruszania sie po Danii .
Nikt Ci nie powie : prosze sobie dalej nim jezdzic :)
powodzenia
paco244:
tyle to wiem ze nikt mi nie powie ze moge jezdzic nim dalej ....a czy jakies pozwolenie mnozna zdobyc i w jaki sposob??
t:
o pozwolenie należy się starać w skacie, nie wiem jakie są kryteria przyznawania, ale wiem że niechętnie wydaja coś takiego. na pewno musisz mieć kontrakt tymczasowy do roku czasu ... a skoro już tu jesteś rok , ...
tak jak mówię zapytaj w Skacie , oni powiedzą Ci jak złożyć wniosek , a do tego momentu zostaw samochód w kraju .
gosc gosc:
za pozno na staranie sie o jakiekolkiek pozwolenie, skoro zglosili cie do skatu z autem, nie ryzykuj jazdy po Danii, bo bedzie cie bardzo drogo kosztowac nastepne spotkanie z wladzami
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej