poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: JAZDA DO POLSKI NA PL. TABLICACH  (Przeczytany 23027 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eeee

• Gość
Odp: JAZDA DO POLSKI NA PL. TABLICACH
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Wrz 2009, 12:06:09 »
ja mam Duńskie, z tego względu że nie mam zamiaru wraca do Polski w ciągu najbliższych lat , a na widok policji już nie muszę miec "pełnych gaci " a i sąsiedzi jakoś tak inaczej patrzą...

poly

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Wrz 2009, 12:06:55 »
kolego ale ja nie mam cpr

eee

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Wrz 2009, 12:23:47 »
to nie ma znaczenia, liczą się lata legalnej pracy w Danii,:))))chyba że 7 lat na czarno robisz...

TeeOdor

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Wrz 2009, 12:25:25 »
no to w razie problemu z pl blachami masz 7 lat w tyl naliczone  ;D

No i w czym problem? Gdyby jezdzil dunskim autem to tez by musial placic - grøn afgift, wiec na jedno wychodzi. A tak zaoszczedzil kupe kasy na tym, ze nie kupowal auta na DK blachach, wiec dobrze zakombinowal. A moze go nigdy nie zlapia.

ja mam Duńskie, z tego względu że nie mam zamiaru wraca do Polski w ciągu najbliższych lat , a na widok policji już nie muszę miec "pełnych gaci " a i sąsiedzi jakoś tak inaczej patrzą...

To, ze mialas/es pelne gacie na widok politi nie wynikalo z tego, ze jezdzilas/es autem na PL blachac, tylko, ze z Ciebie dupa, a nie silny psychicznie czlowiek. Potwierdza to fakt, ze sie przejmujesz opinia sasiadow.

ee

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Wrz 2009, 12:46:14 »
moze dupa a moze nie .. zalezy od podejscia, naprawde nie znacie nikogo komu "porysowano"polska fure, wybito szyby lub przebito koła.....
ja po prostu nie mam ochoty ciagle jezdzic do Polski,zeby np.wymienic szybe ...
i towszystko "życzliwi " sasiedzi, powodzenia dla odważnych,

Offline felis

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Wrz 2009, 12:53:11 »
Jesteśmy mądrym narodem. Każdy ma swój rozum.

TeeOdor

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Wrz 2009, 13:10:15 »
moze dupa a moze nie .. zalezy od podejscia, naprawde nie znacie nikogo komu "porysowano"polska fure, wybito szyby lub przebito koła.....
ja po prostu nie mam ochoty ciagle jezdzic do Polski,zeby np.wymienic szybe ...
i towszystko "życzliwi " sasiedzi, powodzenia dla odważnych,

No wlasnie, zalezy od podejscia, dlatego chcialem Tobie uswiadomic, ze nie kazdy boi sie Politi i ma mokro w majtach na ich widok :) Wszystko zalezy od psychiki.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 13 Wrz 2009, 13:10:15 »

poly

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Wrz 2009, 13:38:10 »
stoje kolo politi i nie kontroluja mnie

funio

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Wrz 2009, 13:43:30 »
sam syf wiadomo dlaczego tak w polsce mamy kazdy kradnie jak nie tak to inaczej i jeszcze roznosza te zwyczaje po calej europie

Offline felis

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Wrz 2009, 15:02:45 »
Jedyny problem jest taki, że porównujemy Danię do Polski.
Tutaj każdy rozumie po co i dlaczego płaci podatki - chociaż często narzekają na to.
Takie mają prawo i tyle.
Gdyby ktoś z nas urodził i wychował się w Danii także by tak oszukiwał? Raczej wątpię.

Niestety swoje złe cechy wywozimy do innych państw, a potem mamy pretensje, że mają o nas złe opinie.

Sami mamy pretensje, że do Polski przyjeżdżają Chińczycy ponieważ pracują za pół darmo ale my przecież to samo robimy w innych krajach.

Konkluzja jest taka, że czy sramy w majtasy czy nie to już każdego sprawa. Jednakże nie oczekujmy na szacunek miejscowych jeśli okradamy ich kraj.

tygrysiatko01

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Wrz 2009, 15:32:32 »
Witam. Czy znajduje się na forum osoba która ma 100 procent pewności  że do kraju można jechać i wrócić bezpiecznie na polskich rejestracjach.Mamy także duńskie auto jednak to bardzo długa trasa i męcząca a musimy zabrać zwierzaki które nam się po prostu do duńskiego nie mieszczą.Będę wdzięczna za info.

Witam najlepiej jak pojedziesz do skata i tam przedstawisz sytuacje raczej na 70% wystawia co odpowiednie pozwolenie na wyjazd i powrót do Dani szczególnie ze masz samochód na duńskich tablicach tam tez pracują ludzie i rozumieją różne sytuacje trzeba tylko ich nie oszukiwać i powiedzieć ze potrzebujesz takiej pomocy w postaci pozwolenia przejazdu samochodem na polski blachach bo potrzebujecie większym samochodem jechać do polski ze względu na zwierzaki

Offline rey2000

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 22
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Wrz 2009, 11:01:44 »
Zgadza sie,odpowiednio umotywowac i bedzie ok,ja tez mialem blachy PL dali mi 14 dni na wypad z Danii,napisalem ze musze to ,musze tamto ,pooniewaz.....nie moge jezdzic w stresie,itd,napisalem date do kiedy musze jezdzic, bez problemu wrocilem na
PL(mialem od nich papier z datą ktorą sam ustalilem ) i spokojnie szukalem sobie auta.

Ale kazdy ma indywidualny przypadek i nie ma co porownywac.

Ktos napislal ze parkuje kolo politi i nic,oczywiscie ze nic ,bo politi sie tym nie zajmuje tylko skat,ale na kontrole musi zabierac politi
Ktos inny o mokrych gaciach ;D NIECH KAZDY SOBIE RZEPKE SKROBIE,ale niech ktos tam nie pieprzy o swoich wyczynach,bo z info wynika ze wlasciwie to nalezy mu sie medal za bohaterstwo bo jest twardy psychicznie ;D ;D,najlepiej za kazdy rok,(kogo to obchodzi)

Czasem mam wrazenie ,ze forum o blachach jest do 18 lat ;)

Offline blaugranaks

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Wrz 2009, 17:12:22 »
chodziło tu nie o mnie tylko o moją Żone która nie pracuje inie jest tutaj zameldowana ale często jest ze mną tutaj i co będzie jak ją zatrzymają a powie że przyjechała odwiedzić męża?

mam

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 14 Wrz 2009, 23:12:59 »
No wlasnie, zalezy od podejscia, dlatego chcialem Tobie uswiadomic, ze nie kazdy boi sie Politi i ma mokro w majtach na ich widok :) Wszystko zalezy od psychiki.

I co do podejscia. Zlodziej tez mysli ze ma dobre podejscie, bo poco pracowac, no nie? Duzo lepiej miec takie podejscie zeby oszukac tak jak ty, prawda? I pieprzyc ze ktos ma taka czy inna psychike

Offline Polsoft

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Wrz 2009, 00:05:58 »
Nie rozumiem w czym problem i po co tu spieracie sie?

A kto przeszkadza np. zarejestrowac auto na kogos innego, kto nie mieszka w Danii, ktos z rodziny np lub dobry kolega/kolezanka i spokojnie nim sobie pomykac?
Przeciez w tym przypadku to i tak nie jest twoje auto, a wiec skat nie ma do czego sie doczepic.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 15 Wrz 2009, 00:05:58 »

tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42599
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand
z duńskiego na polski

Zaczęty przez jan22Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 23759
Ostatnia wiadomość 22 Cze 2009, 23:12:13
wysłana przez robertcph.
jak odliczyc dojazdy do polski

Zaczęty przez mucz81Dział Podatki

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 24084
Ostatnia wiadomość 27 Cze 2009, 20:40:39
wysłana przez andyandy
Nabiał itp. z Polski

Zaczęty przez seba08Dział Kącik Kulinarny

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 43270
Ostatnia wiadomość 16 Lis 2011, 20:05:53
wysłana przez M z Horsens
gdzie wymienic polski certyfikat na dunski ( wozki widlowe )

Zaczęty przez kumcokDział Hydepark

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 28171
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2022, 20:01:03
wysłana przez wafl