Ogólne > Rodzina ...
KOSZT OPIEKUNKI
guniek:
Nie ma sie o co kłócić, jest wolny rynek każdy bierze tyle co uważa, a biorąc pod uwage ze to na czarno to kazdy wie za ile mu sie opłaca pracowac
Powiedzmy ze dostaje zasiłek, nic nie robie to te 5000-6000 kr ma miesiąc to duzo pieniedzy a opiekować się dzieckiem to sama przyjemność dla odpowiedzialnej osoby
ALA12345:
JA SIE Z NIKIM NIE KLOCE TYLKO TAKIE PISANIE ,ZE NIANIE BIORA 100KORON ZA GODZINE TO NAPRAWDE SMIESZNE , BADZMY TROCHE REALNE JESTEM BARDZO CIEKAWA CZY TE WSZYSTKIE PANIE ,KTORE TAK SIE STRASZNIE OBURZALY SA W STANIE TYLE PLACIC POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE
iwona1984:
Drogie Panie ZELANDIA , JUTA , ANECZKA ,HEYAH ,ALA12345
koszt opiekunki w dani wynosi w granicach 50-70kr na godzine czy to jest dunka czy polka to jest malo wazne . Nie ma sensu sie klocic na forum drogie mamusie kazdy placi swoim opiekunkom w miare swoich finansowych mozliwosci jest to sprawa oczywista . A oskarzanie dziewczyny , ze kogos oszukuje ........... ludzie a moze nie stac ja poprostu na to , zeby placic wiecej nikt o tym chyba nie pomyslal pozdrawiam serdecznie :)
rama:
Bardzo zaciekawila mnie ta dyskusja.....
Widac tu nasza polska mentalnosc, oczywiscie, ze sprawa pieniedzy to kwestia umowy pomiedzy zainteresowanymi osobami, ale...
Osoba dla ktorej opiekunka do jednego dziecka jest za droga ma prawo oddac je do zlobka, bedzie bardzo tanio...
Nie wierze w to, ze dunki zgodza sie na prace za 40 kr, praca to praca i raczej nie ma mowy o pracy na czarno, ale .... Polak potrafi!
W Polsce sprzataczka i opiekunka byly traktowane jako ludzie drugiej kategori, opieka nad dzieckiem jako zadna praca, ba nawet jak piszecie sama przyjemnosc...., dlatego tu szanuje sie wszystkich, bo kazda praca jest wlasciwie wynagradzana.
Dyrektor romawia ze sprzataczka jak rowny z rownym, salowa robi kariere polityczna
Ale i u nas w kraju zmienilo sie duzo, wiem, ze we Wroclawiu za opiekunke placi sie 2.000 zl, choc panstwowe przedszkole kosztuje 200, a prywatne 1.000
Jesli juz robicie rozne polskie machlojki i przekrety, nie piszcie o tym na forum
widzieliscie ogloszenie o sprzedazy paliwa?
Solvej:
Oj, ale sie Ala12345 uniosla. Ja na Ciebie nie krzyczalam ( caps oznacza krzyk) wyrazilam swoje zdanie. Kazdy ma prawo do tego. Ale Juta pisze, ze 20kr dostaja za godzine to wybacz, ze wtracilam sie w Twoj post ::)
Masz racje ;D
Wyluzuj ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej