Ogólne > Rodzina ...

KOSZT OPIEKUNKI

<< < (5/11) > >>

rybaa:
Ala a ja wiem bo znam dunke i to dziewczyna 16letnia, w weekendy gdy rodzice ida na imprezke dzieci bo to o blizniaki chodzi w wieku 6 lat ze dostaje  za 5 godz 500kr to wychodzi wlasnie po 100 a za 40 to jak sa biale murzyny to niech robia a nawet i za 20kr ich sprawa.

Juta:

--- Cytat: ALA12345 w 11 Wrz 2009, 22:45:12 ---CZY WY CZYTACIE WYSYLANE PRZEZ SIEBIE WIADOMOSCI JAK MOZNA PLACIC KOMUS ZA OPIEKE NAD DZIECKIEM PONAD STO KORON SKORO DUNKI W SWOIM KRAJU BIORA ZA OPIEKE NAD DZIECKIEM 50,60KORON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    NIE WIECEJ !!!!!!

--- Koniec cytatu ---

Znam osobiscie Dunke, ktora pracujac jako opiekunka brala 100 kr i powiedziala, ze to normalna stawka w tej branzy.
Czy mozesz przestac krzyczec? Twoj agresywny ton jest naprawde nie na miejscu.

zo:
Samotna Dunka,niepracujaca nie majaca wieku emerytalnego musi sie sama utrzymac i zyc godnie.Musi dokonac oplat i jesc i na impezki chodzic z kolezankami.Pytam wiec:czy Dunka ponizylaby sie do 50 koron?Nigdy!
To Polski bedace na czyims garnuszku biora za najbardziej odpowiedzialna prace przyslowiowe "smieci" a nie zaplate.To jest ponizenie godnosci i zabranie sobie szacunku.

Ala12345 - pisanie caps lockiem to internetowy krzyk-to brak netykiety!!!Wiecej kultury-prosze.

Opiekunki w Danii -Dunki! sa zarejestrowane,sa oplacane podatki a nie na czarno i za darmo.

marysha:
Dziewczyny, ktore pracuja jako ,,operki``, maja zagwarantowana place minimalna´+ mieszkanie i wyzywienie(okolo 3000-3500 kr+ utrzymanie). W dodatku nie jest to traktowane jako paraca, a cos w rodzaju kieszonkowego. Jak slysze o takich stawkach jak podala Ala, to mi sie otwiera scyzoryk w kieszeni...
Mam nadzieje, ze osoba godzaca sie na taka stawke zna realia placowe w Danii. Traktowanie opieki nad dzieckiem, jako rodzaj takiej niepowaznej-zabawnej pracy...No coz, ja uwazam, ze opieka nad dzieckiem to bardzo odpowiedzialne zajecie. Powierzamy to co mamy najcenniejsze w czyjes rece...Nie chcialabym aby ktos podchodzil niepowaznie do opieki nad moim dzieckiem...

Solvej:
Moze to i Dunka, ale nie powinna ja nazywac opiekunka Ma na to papier?
Przypomnialo mi sie, ze tu pisala jakas dziewczyna, ze chetnie przechowa  dziecko w razie potrzeby :D

Milej soboty zycze :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej