Ogólne > Rodzina ...
Bolesne ząbkowani
aneczka.k:
Przy corce od malego do teraz /ma 4,5 roku/ uzywam wody morskiej w areozolu, bardzo pomaga nawet przy duzym katarze, dla synka tez uzywam ale narazie w celach oczyszczenia noska bo kataru nie mial pozniej sciagam frida. Co do tych kropli to ich nie znam ale balam bym sie podawac tak malemu dziecku skoro sa od 2 roku zycia, syn jak mial szczepinie poinformowano nas ze moze goraczkowac i zebym kupila panadol w czopkach ide da apteki a tam Mi daja czopki dla dziecka od 10 czy 11 kg a moj wazyl wtedy moze z 6 kg, pani powiedziala ze nie maja dla mniejszych i skoro lekarka takie kazala kupic to bedzie dobrze balam sie wiec raz podalam i to pol czopka.
Solvej:
To moze gruszka wciagnac? Odradzaja to, ale w aptekach mozna kupic ;)
Jest to bardzo nieprzyjemne, probowalam ;) :D
Aneczka.k ale malemu dzieciaczkowi to chyba lepiej w kroplach. W Polsce raz kupilam w areozolu, bardzo silnie tryska i moj syn nie chcial.
Woda morska to to samo co sol fizjologiczna - tak mi powiedziala pani aptekarka.
***Aneczka***:
--- Cytat: magda27 w 28 Wrz 2009, 11:17:48 ---Katar siedzi wysoko, nie kapie małemu z nosa, ale ciężko mu się oddycha, słychać, że wszystko w nosku gra. Lekarz powiedział, że można, ale ja mam wątpliwości.
Niestety, nie karmię już piersią :(
--- Koniec cytatu ---
Moj ma to samo, chrapie, trudno mu jesc i spac, daje sol fizjologiczna, pomaga, ale na chwile, odciagam tez czasem gruszka, jest przy tym troche krzyku, ale sie maly przynajmiej tak nie meczy :-\
magda27:
Wiecie co, dziewczyny. Ja od piątku na zmianę stosuje sól fizjologiczną i wode morską w sprayu. Od wczoraj jak zbliżam się do małego i próbuje mu zakropić nos to są wielkie nerwy. Synek kręci sie, wierzga, złości się. Wczoraj z mężem próbowaliśmy zastosować fridę ale mały nie dał sobie włożyć rurki do noska :((( W końcu się poddaliśmy, bo nie chcieliśmy go męczyć. Dzisiaj zanim udało mi sie tragić do dziurki do nosa, wylałam połowę zawartości buteleczki z solą. Zastanawiam się nad gruszką, ale zdaje sobie sprawę z tego, że nie będzie to przyjemne.
magda27:
A co do tych kropli ILIADIN. Lekarz pozwolił, ale pani w aptece zwróciła uwagę, że to jednak od 2 roku życia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej