poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: antena satelitarna  (Przeczytany 61030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mmaw

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +1/-0
Odp: antena satelitarna
« Odpowiedź #105 dnia: 15 Gru 2011, 05:58:57 »
Uff całe szczęście...

I masz racje.....pod warunkiem, że wiem o tym zanim podjęlam decyzje ze chce to mieszkanie. powinno byc transparentnie napisane, że taki jest regulamin lokal plan czy co tam mają . A nie okazuje sie to 3 dni przed wprowadzeniem sie...
conajmniej nie jest to ok.

I spoko niech rada ustala regulaminy ale musza one być zgodne z prawem, które obowiązuje w Danii.

I oczywiscie że walczyć bedę...
Bo po co pisać <<za pozwoleniem pisemnym> jeśli pisemnie to można jedynie dostać .... odmowę. dla mnie to bez sensu

Offline BarneyG

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 39
  • Reputacja: +8/-6
« Odpowiedź #106 dnia: 15 Gru 2011, 13:20:31 »
Ale jeśli mają w regulaminie, że nie można mieć anten ... i nikt anteny nie ma ... a Ty chcesz mieć ... to według mnie ... oni mają rację. Po to jest ta rada, by ustalała regulaminy.
Wiec jesli zarzad ustali, ze dunskie prawo jazdy jest nie wazne na obrebie osiedla i trzeba miec specjalne osiedlowe zezwolenie, to tez jest OK? Albo, ze calkowicie zakazane jest glosowac na Blå, a wylacznie na Rød Blok?

Prawo jest prawem i zadne "umowy", plany lokalne itp. nie moga podwarzac Twoich praw.

PS @Krakers: Wnioskuje, ze "Lov om leje" (szczegolnie §93) jest Tobie calkowicie obce  ;D

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #107 dnia: 15 Gru 2011, 21:12:05 »
To troche inny przypadek.

Lokalplanen dotyczy wlasnosci pewnej spóldzielni. Czyli spóldzielnia rozporzadza swoja wlasnoscia.

Np. dojazd do mojego domu jest moja droga prywatna - moja wlasnoscia. Ja decyduje czy pozwole innym jezdzic po mojej prywatnej drodze i na jakich zasadach - np. droga tylko dla rowerów.

I inny przypadek gdzie spóldzielnia odpowiedziala upierdliwemu klientowi ze oni mu niczego nie zabraniaja, moze ogladac polska telewizje przez ich siec kablowa - za oplata, moze ogladac przez internet - oni mu nie zabraniaja ogladac polskiej telewizji, nie wolno wieszac paroboli a nigdzie w przepisach EU nie jest powiedziane ze gwarantuje sie odbiór dokladnie takiego programu jaki klient chce -  a programów polskich na internecie jest duzo i ze odbiór programu musi odbywac sie przez parabole -  a ze kosztuje? To klient chce programu - niech placi.

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline mmaw

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #108 dnia: 15 Gru 2011, 21:33:42 »
pod warunkiem ze siec kablowa zapewnia....ALE NIE ZAPEWNIA...satelita nie jest za darmo...przypominam
sa osoby ktore lubia byc ograniczane.....no i nic na to sie nie poradzi....
juz mi sie nie chce z tym gosciem dyskutowac...

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #109 dnia: 15 Gru 2011, 21:52:00 »
A przez internet nie mozna ? A z dostawca kablówki nie mozna sie porozumiec?

Kablówka nic nie ma zapewniac, to nie komunistyczna firma charytatywna :-) ale moze jest mozliwosc za dodatkowa oplata zalozyc inne filtry?
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline aaaaaa

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #110 dnia: 15 Gru 2011, 23:33:03 »
A przez internet nie mozna ?

Nie mozna. Jaki bedziesz kiedys poza granicami Danii to sprobuj obejrzec DR przez internet.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #111 dnia: 16 Gru 2011, 08:12:57 »
Wlasnie wyjezdzam. Spróbuje.

TV Sputnik mozna, Viaplay http://viaplay.dk/  - cos mozna, nie mówie ze za darmo i wszystkie ale cos tam mozna

Wesolych Swiat !

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #111 dnia: 16 Gru 2011, 08:12:57 »

Offline BarneyG

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 39
  • Reputacja: +8/-6
« Odpowiedź #112 dnia: 16 Gru 2011, 09:18:05 »
oni mu nie zabraniaja ogladac polskiej telewizji, nie wolno wieszac paroboli a nigdzie w przepisach EU nie jest powiedziane ze gwarantuje sie odbiór dokladnie takiego programu jaki klient chce -  a programów polskich na internecie jest duzo i ze odbiór programu musi odbywac sie przez parabole -  a ze kosztuje?

Najwyrazniej nie czytales art. 211 traktatu unii. Jest wyraznie napisane, ze kazdy ma prawo do anteny satelitarnej. Jesli spoldzielnia zabrania odwolujac sie do wlasnych zasad i/lub planow lokalnych, to te zasady i/lub lokalne plany sa nielegalne poniewaz przecza temu artykulowi.

Do tego jest §10, pkt. 1 og 2 konwencji praw czlowieka, gwarantujacy wolny i nieograniczony dostep do informacji. Zbranianie paraboli jest ograniczeniem - wiec jest nielegalne.

Byggeregler/bygningsreglement §3 i §5 opisuja jak trzeba zaczepic antene - do 100cm srednicy mozna samemu/samej bez zadnych zezwolen.

U mnie na osiedlu tez jest zakaz. Zawiesilem antene bez pytania (teraz jest juz ok. 20 - wiekszosc dunskich bo skabusewane na Thor). Tez mnie straszyli (odpuscili po powyzszych paragrafach), a ciecie nawet ja zepsuli (niby niechcacy przy wicinaniu krzakow). Musieli mi odkupic, bo to byla moja wlasnosc prywatna.

Jesli znasz jakies konkretne pragrafy w prawie dunskim i/lub unijny, ktore mowia inaczej, chetnie poczytam. Wszystko inne to wlasne gdybanie.

PS. Z mieszkania wyrzucic nie moga poniewaz Lejeloven opisuje dokladnie co i jak, a sami anteny ruszyc tez nie moga bo to jest wandalizm.

Offline mmaw

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #113 dnia: 16 Gru 2011, 11:33:34 »
<nie mówie ze za darmo i wszystkie ale cos tam mozna>

tak mozna - TVpolonia i Tv trwam. Zwłaszcza ta drugą nie jestem zainteresowana

Offline slaban

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +2/-0
« Odpowiedź #114 dnia: 16 Gru 2011, 17:50:53 »
Dla tych co nie mają polskiej TV polskiej.Polecam telewizje internetową http://weeb.tv/ za opłatą 15zł PLN miesięcznie można oglądać wszystkie kanały polskie w tym HBO,wystarczy w miarę dobry internet (Sprawdzone polecam)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #114 dnia: 16 Gru 2011, 17:50:53 »

Wniosek o antene satelitarna

Zaczęty przez dita1Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 14592
Ostatnia wiadomość 14 Mar 2010, 00:17:48
wysłana przez keny79
Antena TV

Zaczęty przez veraDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4583
Ostatnia wiadomość 10 Wrz 2008, 20:07:11
wysłana przez vera
Antena satelitarna w spółdzielni

Zaczęty przez ewkasDział Hydepark

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 7617
Ostatnia wiadomość 11 Maj 2012, 12:08:35
wysłana przez mmaw
antena satelitarna

Zaczęty przez antena satelitarnaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4498
Ostatnia wiadomość 02 Lut 2009, 12:13:24
wysłana przez martuchnam
Antena satelitarna

Zaczęty przez krzysieksolarDział Pomoc!

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 7107
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2012, 19:52:10
wysłana przez krzysieksolar