Ogólne > Rodzina ...

bornepenge - pomocy :(

<< < (3/7) > >>

felis:
aneczka.k  - chyba się nie rozumiemy. Zależy jaki wcześniej płacił podatek.
1. Od kiedy ma Twój mąż kontrakt (jaki płacił wcześniej podatek)
2. Od kiedy płaci 38%
3. Od kiedy masz pozwolenie na pobyt w Danii.
Powiedz mi to wszystko, a powiem Ci resztę. :)

ale tak na poważnie. Wszystko zależy od kiedy Twój mąż płaci normalny podatek w Danii (38%)

goscCC:
to czy sie placi 38% podatek, czy tez jest sie na uldze i placi sie tylko 8% nie ma zadnego znaczenia odnosnie pieniedzy na dziecko!
Otrzymuje sie je bez wzgledu na to jaki podatek sie w DK placi...

felis:
goscCC - nie masz racji.
Właśnie to jest najważniejsze.
Przy tzw. 8% masz inne ulgi (diety, drogę do Polski itp), a przy 38% ma się pieniądze na dzieci itp.
Nie wiem skąd takie informacji jednakże jeśli tak twierdzisz to na jakiej podstawie. Prosiłbym o szczegóły.

gosccc:
Nie wiem czemu wprowadzasz ludzi w blad???
Prosze , idz do komuny i spytaj o boernefamilieydelser (boernepenge) komu przysluguje i na jakich zasadach - gwarantuje Ci,ze uslyszysz ,ze to czy placisz 8% czy 38% nie ma tu zadnego znaczenia, wazne jest aby placic jakikolwiek podatek, a czy jest to pelne 38%, czy tez w zwiazku z dietami jest 8% nie ma juz znaczenia...

Co do przykladow, to najlepszym przykladem jestem ja, gdy w pierwszym roku pracy w DK bylem na 8% normalnie otrzymywalem boernepenge, na mojego synka...
Teraz jestem na 38% dostaje oczywiscie pieniadze nadal.

Prosze nie wprowadzaj ludzi w blad!
Pozdrawiam

piott72:
Nie wazne jaki podatek placimy .Pieniadze sie naleza bez wzgledu na to jaki placimy podatek.Jezeli dzieci sa w Danii to nie ma problemu z uzyskaniem pieniedzy. Jezeli sa w Polsce musimy zlozyc tu dokumenty potwierdzajace ze nie pobieramy zasilku na dzieci w Polsce.Przez pierwszy rok placilem 8% i dzieci byly w Polsce  .Teraz sa tutaj place wiekszy podatek i dostaje nadal z ta roznica ze pieniadze przelewaja na konto zony nie na moje heheheh.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej