Ogólne > Rodzina ...

bornepenge - pomocy :(

<< < (4/7) > >>

felis:
Cóż jeśli to prawda to przepraszam za wprowadzanie w błąd.
Widać urzędnik z którym miałem do czynienia nie był mile do mnie dobrze nastawiony.

aneczka.k:
felis akurat tu piszesz nieprawde ze wszystko zalezy od placonego podatku, jakos maz placil tylko 8 % ja tez tylko 8% i przyznali nam... Zreszta nie o to pytalam tylko *od kiedy moge starac sie o wyrownanie? Jakie papiery musze zlozyc?,
Za odpowiedz z gory dziekuje

P.S Jak nie jestes pewnien to lepiej nie piszysz bo przez to ludzi w blad wprowadzasz!

andyandy:

--- Cytat: wodoor w 03 Lis 2009, 15:17:31 ---andyandy
punkt 2. Dziecko musi mieszkać w Danii
jaki podałeś jako warunek do otrzymania pieniędzy na dziecko/dzieci, jest nieprawdziwy. Jeśli tylko jedno z rodziców przebywa w Danii, nie przekreśla to szans na otrzymanie tychże na dzieci przebywajace wraz z drugim rodzicem w Polsce. Ta informacja może wprowadzić w bąd osoby chcące ubiegać się o pieniążki, na swoje pociechy, które z różnych przyczyn przebywają w Polsce. Zarabiasz w Danii, płacisz podatki - Twoje dzieci także otrzymają pomoc, o ile już takowej nie otrzymujesz w Polsce, a która jest niewspólmiernie niższa, niż w Danii

--- Koniec cytatu ---

To co napisałem, nie wziąłem z sufitu, ani z fusów po kawie. Przytoczyłem konkretne źródło.
Jeszcze gdzieś indziej w sieci znalazłem takie zdanie: Dla osób pracujących w Danii, ale mieszkających w innym kraju UE przysługują szczególne zasady. Gmina ocenia czy jesteś uprawniony/-a do zasiłku.

kingusia79:
Proszę oświećcie mnie bo nie rozumiem różniczy między BØRNETILSKUD a BØRNEPENGE, wiem że to drugie to zasiłek rodzinny i nalezy się na kazde dziecko jeśli pracuje ojciec lub matka tego dziecka w Danii, jednak nie umiem zrozumiec komu nalezy się ten drugi zasiłek i na jakich zasadach jest przyznawany bo w komunie tylko o bornepenge się mowi :(

roga:

--- Cytat: kingusia79 w 09 Lis 2009, 13:57:30 ---Proszę oświećcie mnie bo nie rozumiem różniczy między BØRNETILSKUD a BØRNEPENGE, wiem że to drugie to zasiłek rodzinny i nalezy się na kazde dziecko jeśli pracuje ojciec lub matka tego dziecka w Danii, jednak nie umiem zrozumiec komu nalezy się ten drugi zasiłek i na jakich zasadach jest przyznawany bo w komunie tylko o bornepenge się mowi :(

--- Koniec cytatu ---
Nalezy rozroznic miedzy BØRNEFAMILIYDELSE og BØRNETILSKUD. Børnefamilieydelse - bez wzgledu na zarobki i status rodziny.
Børnetilskud: dzieli sie na 5 zasilkow w zaleznosci od sytuacji:

1. Zwykly zasilek
2. Ekstra zasilek
3. Szczegolny zasilek
4. Specjalny dla rodzicow studiujacych
5. Dlarodzin wielodzietnych

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej