Ogólne > Rodzina ...
Pieniadze na dzieci
anha:
--- Cytat: kris6 w 22 Kwi 2009, 17:58:19 ---witam serdecznie jestem nowy na forum i szukam wadomości na temat rodzinnego tj. pracuje od nie dawna w dani i nie wie czy mogę się starać o zasiłek ponieważ mam umowę do końca tego roku, wszystkie inne warunki spełniam. bardzo bym prosił o odpowiedz kogoś kto coś o tym wie.
--- Koniec cytatu ---
Przecież cały wątek jest o tym i to nie tylko ten jedyny.
Przeczytaj to będziesz wiedział.
Tylko mi tu o nieżyczliwości nie pisz bo to zwykłe lenistwo jest z Twojej strony.
pendi:
--- Cytat: kris6 w 22 Kwi 2009, 17:58:19 ---witam serdecznie jestem nowy na forum i szukam wadomości na temat rodzinnego tj. pracuje od nie dawna w dani i nie wie czy mogę się starać o zasiłek ponieważ mam umowę do końca tego roku, wszystkie inne warunki spełniam. bardzo bym prosił o odpowiedz kogoś kto coś o tym wie.
--- Koniec cytatu ---
pewnie ze tak nic nieszkodzi ze masz umowe do konca roku! Jedz do komuny z kontraktem aktem urodzenia dziecka i jak zonaty to akt małuzenski! oni te papiery przyjma i wysla do polski do urzedu a polacy maja 3 miesiace na odeslanie tych papabusew do danii! zawyczaj w polsce odbywa sie to szybciej niewiem ile czasu maja dunscy urzednicy na ogarniecie tej sprawy moje papiery sa u nich od 5 stycznia i jeszcze nic niedostalem a nalezy mi sie za caly rok!
picardi:
Witam serdecznie.
A ja mam pytanko z innej beczki do kogo sa wysyłane pieniądze do polski do matki dzieci czy na moje konto w danii ?? Czy może zależy to jak wpisze w dokumentach.
Pozdrawiam
Lusi70:
Na twoje nem konto w Danii
monika3:
Moj byly maz pracuje w Dani do nasze rozwodu pobieral zasilek na dziecko. Dziecko caly czas przebywa ze mna w Polsce. Czy ktos mi moze odpowiedziec na pytanie. Czy ten zasilek bezie w dalszym ciagu wyplacany mojemy bylemu mezowi? Z gory dziekuje za odpowiedz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej