Ogólne > Rodzina ...
Pieniadze na dzieci
ladnie to tak:
Tak, oczywiscie nie znam Waszej sytuacji, ale z Twojego postu pierwsza mysl jaka mnie naszla, to wlasnie taka jak powyzej. Jezeli Cie obrazilem, to przepraszam, jednak sytuacja w ktorej ojciec porzuca swoje dzieci i zaczyna nowe zycie i do tego kombinuje jak tu jeszcze zarobic na tym fakcie oburza mnie. Jedyne co mozecie zrobic, to odliczyc alimenty od podatku.
maly vejle:
witam ja tez zalatwialem rodzinne w danii i wszystkie formalnosci z polska strona zalatwiala komuna listownie a akty urodzenia i reszte dokumentow to pracownicy komuny i tak kseroja wiec nie ma znaczenia czy sa to orginaly czy kopie
Jomir:
No nie!! Szczyt tupetu, by pobrac rodzinne na dzieci by zaplacic alimenty!!!
Reszty nie komentuje - kazdy ma prawo do swojego zycia i do podejmowania decyzji.
Nie zgadzam sie natomiast z obciazaniem tylko kobiety w takiej sytuacji. W koncu mezczyzna, ktory odchodzi od rodziny jest dorosly. No, ale to taka mentalnosc naszego spoleczenstwa, zawsze ta trzecia bedzie ta ostatnia...
I niech mi tu nikt nie pisze stereotypu: "jak suka nie da..." Nie jestesmy zwierzetami!!! Jestesmy ludzmi!!!!!
lilia:
Mirra, zdawało mi się, że byłaś ostatnia od pochopnego oceniania ludzi i sytuacji.. ;D
Jomir:
--- Cytat: gość w 12 Cze 2009, 19:37:58 ---Jak mozesz nazywac kogoś potworem jeśli nawet go nie znasz?Byłeś kiedys w podobnej sytuacji?
Jeśli nie to się nie wypowiadaj.Alimenty też trzeba z czegoś placić.
--- Koniec cytatu ---
[/b]
Naprawde pochopnie???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej