poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Tablice jednodniowe  (Przeczytany 16355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zaZu

• Gość
Odp: Tablice jednodniowe
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Lis 2009, 20:30:37 »
Mógby mi ktos w końcu powiedzieć, wyjaśnić, jakto jest możiwe, ze ktoś niszczy tablice rejestracyjne, ktre są własnością RP?????
Nie mówię tu o przewinieniu polegającym na poruszaniu się po Danii samochodem na polskich blachach, tylko o bezprawnym niszczeniu wlasności innego, suwerennego państwa!! Tablice rejestracyjne nie sa wlasnościa posiadacza samochodu, tylko państwa. Przecież na to sa paragrafy.
Jaki urzad ta pani niby zawiadomila? Kto jej zezwolil na zniszczenie czyjejs wlasnosci?
Wkurza mnie cholernie, kiedy slysze  o niszczeniu tablic.
ja tez nie rozumiałam, napisałam kilkanascie maili do roznych urzedówk komunikacyjnych w PL.odpowiedzi przyszło tylko kilka, ale z kazdej wynikało, ze czy maja prawo zabierac , niszczyc mam sie dowiadywac w odpowiednich urzedach w Danii,nikt mi nie odpisał ze nie maja takiego prawa,,,

Offline swojak

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Lis 2009, 21:43:36 »
zgadza sie nikt nie napisał,ze nie a wiesz dlaczego bo to Polska i wielu urzednikow nie wie na czym stoi mnostwo spraw przekracza ich pole działania,manewrow dzis osobiscie po czwartym łaczeniu porozmawialem z Pania kabusewnik w UM w szczecinie i ona sama stwierdziła nie wiem nie znam prawa lecz wydaje mi sie to nie legalne prosze zawiadomic policje a ona moze prokurature,,, tu nasuwa sie pytanie jak długo bedziemy polakami,swojakami w państwie które zacznie dbac o swych obywateli nawet o tych na obczyznie,ale oni wroca,,,i to oni moze zaczna budowac fundamenty tej lepszej polszczyzny-europejskiej.

[Posted on: 20 Listopad  2009, 21:33:33]

znalazłem cos swiezego to fajne potwierdzenie,ze ZELANDIA to typowa zelandia i na forum dla mpolakow wstep powinien byc dla niej close      
Odp: Usmiech dnia .
« Odpowiedz #108 : Dzisiaj o 20:28:01 »
   Odpowiedz cytując
Ale przed chwila byl swietny kabaret na DR1 , spiewali o polskich pracownikach z budowy   Duży uśmiech

Ogladal ktos ? Mrugnięcie ... no chyba nie powiecie, ze to nie bylo smieszne ??  Spoko

fanie,ze smiszy cie taka tandeta pewnie jestes czescia tego produktu,, tu nie pozostajie nic innego jak żegnaj bo do zobaczenia,usłyszenia to zbyt wielkie wyzwanie dla Ciebie (Ciebie z dużej litery to tylko z grzecznosci ,dlatego,ze jestem polakiem pozdrawiam Zelandio)

janusz.d

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Lis 2009, 21:46:24 »
Ale o co chodzi  ??? Teraz to sie zalisz czy mnie chwalisz ??
 ;D
Zamiast drwić zajmij się bawieniem dziecka, a nie sprawami, o których zielonego pojęcia nie masz. Krowo z kopenhagi

Offline swojak

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Lis 2009, 21:49:33 »
 :)

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Lis 2009, 22:05:18 »
Zamiast drwić zajmij się bawieniem dziecka, a nie sprawami, o których zielonego pojęcia nie masz. Krowo z kopenhagi

Ocho prywatne wycieczki   :D
 I jak tu nie smiac sie z Ciebie ? Szpieg i do tego falszywy  :-[
Co nie uslyszysz to zmyslisz :D

Swojak Ty tez jestes fajny :)))   ;)

Offline jedrzej

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Lis 2009, 23:04:36 »
ludzie to juz jest nudne nonstop sie użeracie ze soba. nie tylko wy ale ogolnie cale to forum to jedna wielka zadyma.
smutne

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Lis 2009, 07:40:52 »
Cytuj (zaznaczone)
orientujecie sie czy na naklejkach jednodniowych ktore mozna nabyc w skat za 100dkk mozna poruszac sie takze po niemczech i polsce czy tylko na terenie danii,

na takich tablicach mozna poruszac sie w niemczech danii polsce i po krajach unii europejskiej,jak kupowalam samochod na eksport i kupilam takie naklejki to od razu powiedzieli ze mozna i ze wyslali do innych krajow ue taka informacje.poza tym jesli mieszkasz w danii dluzej to rowniez mozesz kupic tablice wyjazdowe wazne ok 2tyg za 800kr jak sie nie myle.
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 21 Lis 2009, 07:40:52 »

Offline swojak

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Lis 2009, 09:30:10 »
MARTUCHNAM  czy jestes pewna ,ze moge bezpiecznie jechac przez niemcy i do Polski bo mam na przyszły piatek wykupione te nalepki za 100dkk i juz sam niewiem :(

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Lis 2009, 10:43:35 »
http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1805123&vId=0&search=Pr%F8vem%E6rke

Jeśli dobrze zrozumiałem to numery próbne są ważne na terenie całej EU, ale trzeba posiadać dodatkowo jeszcze ubezpieczenie.

[Posted on: 21 Listopad  2009, 10:41:53]

Wyjaśnienie tutaj:
http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1808828&vId=0&i=1
pytanie nr.2 i 3
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

Offline greg1969

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 25
  • Reputacja: +5/-4
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Lis 2009, 10:51:04 »
Te papabusewe numery próbne są z ubezpieczeniem, tylko najlepiej aby mieć podkładkę w ręku trzeba było, jak wykupowałeś je w SKAT, poprosić aby przysłała Ci, firma ubezpieczeniowa, zieloną kartę. Tak to wygląda - osobiście przerabiałem. Nie pamięta nazwy firmy ubezpieczeniowej, z którą SKAT ma podpisaną umowę w zakresie ubezpieczenia aut poruszających się na tych czasowych, papabusewych tablicach.

tablice 1 dniowe

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Lis 2009, 22:18:13 »
witam
czy ktos moze podsunie rozwiazanie, zakupu i transportu auta z dani, ktore jest obecnie na niewaznych juz numerach niemieckich? Czy SKAT wyda jedniodniowe tablice? Czy jest inne rozwiazanie transportu auta do PL>
Z gory dziekuje :)

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Lis 2009, 06:48:02 »
Cytuj (zaznaczone)
MARTUCHNAM  czy jestes pewna ,ze moge bezpiecznie jechac przez niemcy i do Polski bo mam na przyszły piatek wykupione te nalepki za 100dkk i juz sam niewiem

tak jestm pewna gdyz sama jechalam na takich tablicach.tylko ja sobie wykupilam na dwa dni dgyz mieszkam na drugim koncu polski.w niemczech mialam kontrole pokazalam dunskie paierki dotyczace nalepek i spoko.pojechalam dalej

[Posted on: 23 Listopad  2009, 06:45:39]

Cytuj (zaznaczone)
Jeśli dobrze zrozumiałem to numery próbne są ważne na terenie całej EU, ale trzeba posiadać dodatkowo jeszcze ubezpieczenie.
Willy nie trzeba posaiadac.tam juz wszystko jest zawarte.rowniez zadnej zielonej karty.Skat poinformowal o tym wszystkie kraje unii i zaden nie wyrazil sprzeciwu co do takiego transportu.je osobiscie wracalam na tych tablicach we wrzesniu pod koniec.
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Lis 2009, 11:11:36 »
Chcialem napisac komentarz w strone very, propagujacego posiadanie 2 aut, ale mi przeszlo (pomyslawszy jaka bedzie riposta  :-X).

Pozdrawiam.

Posiadanie a propagowanie to różnica. Posiadania nikt nie zabroni a używać trzeba z głową. A to że ludzie się afiszują z furami za ponad 50 tyś pln to sami na siebie zwołują zainteresowanie okolicznych ludzi gdzie owe auto się znajduje. heh

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #27 dnia: 23 Lis 2009, 11:11:36 »

POLKIE TABLICE - PETYCJA

Zaczęty przez nokosDział Hydepark

Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 16800
Ostatnia wiadomość 09 Paź 2009, 16:36:12
wysłana przez willy
Duńskie tablice a dowód rejestracyjny

Zaczęty przez giuseppe_RandersDział Pomoc!

Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 34787
Ostatnia wiadomość 20 Paź 2009, 15:22:37
wysłana przez Aalborg
skradzione tablice rejestracyjne auta

Zaczęty przez asiorekonaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 7570
Ostatnia wiadomość 07 Gru 2012, 17:20:33
wysłana przez czysio
Tablice na wywóz samochodu poza Danie

Zaczęty przez niulinDział Pomoc!