poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: proszę o radę  (Przeczytany 11968 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +0/-0
Odp: proszę o radę
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Lis 2009, 21:54:52 »

Niestety nie wszystkie kobiety są aniołami... ;)

Jasne ze nie. Sa Penelopy, ktore czekaja na niewiernego malzonka latami. I pewnie nie z milosci tylko z powodu presji spoleczenstwa.
Wszystkie statystyki mowia, ze to facet ma najczesciej skoki na bok.
Co nie zmienia faktu ze jest mi szkoda autora tego watku.

A doradzic trudno

zet

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Lis 2009, 22:08:36 »
Niestety nie wszystkie kobiety są aniołami... ;)

Potwierdzam!!!Dobrze znam pewna pania ktora rozwalila swoj 7-letni zwiazek gdyz maz przylapal ja na zdradzie ale to byl tylko epizod jeden z wielu ;D.Caly czas kosi rowno.Zonaty czy kawaler wszystko jej jedno dla niej to nie problem.Byle by tylko ktos byl na sobote z dobra wydolnoscia. ;D ;D ;DMysle ze u niej to juz nie jest zwykly poped sexualny.To juz chyba choroba!

keny79

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Lis 2009, 07:25:21 »
jamjurand ma rację.Gdy twoja żona zetknie się w końcu z rzeczywistością i dostanie sowitego kopniaka w d... to zmięknie i będzie próbowała do ciebie wrócić.Sądzę,że nie zdaje sobie sprawy jakie perspektywy ją czekają jako samotną matkę z dwójką dzieci a do tego bez znajomości języka.nie sądzę natomiast by twój szef wziął sobie "na głowę"kobietę z przychówkiem.skoro jest wolny i niezależny to nie będzie się sam w ten sposób ograniczał.ta kobieta to prawdopodobnie kolejna zabaweczka w jego życiu,która była atrakcyjna do momentu gdy była z mężem bo to było dla niego wyzwanie.znam takich typów jak on.
współczuję ci bardzo Kolego

nodi

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Lis 2009, 07:42:17 »
ciekawe czy ten szef wogóle wie o dzieciach....., bo wiązać się legalnie napewno nie będzie chciał.....

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Lis 2009, 08:14:09 »
Hmmm…. Typowe polskie, meskie podejscie.
Jak kobieta ma dzieci, to ja jej nie chce.

Bo ja mam wrazenie ze dunczycy reaguja inaczej.
Dzieci sa czescia kobiety, z ktora oni chca zyc, tak samo jak jej rodzina czy znajomi.
Wybieraja partnerke i decyduja sie na pewne uklady.
Moze to nie jest regula, ale znam bardzo duzo takich par gdzie dzieci zarowno z jednej strony jak i z drugiej wchodza w nowy uklad rodzica.
Jest to w miare powszechne – a na pewno bardziej normalne niz w Polsce.
I NIKT SIE TEMU NIE DZIWI.

Offline lilia

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Lis 2009, 08:27:46 »
Być może, ale w przypadku opisanym przez autora wątku, to jednak mocno wątpliwe.. ::)

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Lis 2009, 09:56:17 »
Troche za malo wiemy o bohaterach tego watku; moze szef jest ratujacym aniolem? a autor potworem? a zona zdetererminowana uciekinierka, ratujaca dzieci?
Trudno mi sobie wyobrazic mlodego, bezdzietnego,dobrze sytuowanego "szefa" ktory sie zwiaze na dluzej z stosunkowo bezradna kobieta z dwojgiem ostro marudzacych dzieci. Pamietajcie tez, ze podstawa zycia wielu dunczykow jest prowadzenie i utrzymanie.. codziennego budzetu.
Watpie tez czy rady o pozostaniu w tej pracy sa rozsadne; codzienne spotkania "oprawcy" i ofiary nie wyjda nikomu na zdrowie i napewno doprowadza do konfliktow i najprawdopodobniej do zwolnienia autora.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 25 Lis 2009, 09:56:17 »

nodi

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Lis 2009, 11:31:54 »
Hmmm…. Typowe polskie, meskie podejscie.
Jak kobieta ma dzieci, to ja jej nie chce.

Bo ja mam wrazenie ze dunczycy reaguja inaczej.
Dzieci sa czescia kobiety, z ktora oni chca zyc, tak samo jak jej rodzina czy znajomi.
Wybieraja partnerke i decyduja sie na pewne uklady.
Moze to nie jest regula, ale znam bardzo duzo takich par gdzie dzieci zarowno z jednej strony jak i z drugiej wchodza w nowy uklad rodzica.
Jest to w miare powszechne – a na pewno bardziej normalne niz w Polsce.
I NIKT SIE TEMU NIE DZIWI.

Męskie???????

Takie jest życie, nie wiem kogo chcesz oszukiwać. Nie znasz osoby szefa poza autorem. Myślę że sprawa szybko zdechnie, szef wszystkich oleje a oni zostaną na lodzie. Co do typowego męskiego podejścia, to tu jest więcej rozwodów niż w Polsce. Wiele znowu związków żyje na kocią łapę gdyż nie chce się wiązać, a dlaczego??? Bo tak najłatwiej.
To są dwie różne kultury, szef ma zabawę towarzystwo, na wieczory. Jak to się skończy, skończy się też miła sielanka. Jakby owy szef myslał poważnie inaczej by to wyglądało, a tak ma darmowe nie zobowiązujące towarzystwo. I miejmy nadzieję że uczą się dunskiego bo raczej nie chce mi sie wierzyć !!!
Szkoda mi jedynie dzieci owego małżeństwa, bo wina na pewno jest po trzech stronach już teraz.

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Lis 2009, 13:46:35 »
Meskie bylo w odniesieniu do wypowiedzi wyzej.
Nigdy nie jest dobrze jesli milosc zanika, dochodzi do zdrad. Jeszcze gorzej, kiedy sa w to wplatane dzieci.
Wina jak napisales nie lezy tylko po jednej stronie.

Jezeli chodzi o ilosc rozwodow w Polsce i w Danii to byc moze w Danii jest wyzsza.
Wiaze sie to w duzym stopniu w tym spoleczenstwo to akceptuje (choc nie pochwala), nikt nie wyzywa z ambony, nie pokazuje palcami... Ze kobieta ma mozliwosc utrzymania siebie i dzieci.
Bo jakos tak sie dziwnie czesto sklada w Polsce, ze facet zaniza swoje dochody, nie placi alimentow, nie zajmuje sie dziecmi – choc sa tez jego, a nie tylko jej. I ze one nie sa niczemu winne.
To on po rozwodzie jest wolny i bez dzieci, a ona z dziecmi - to kto by ja chcial.

Bardzo sie myle?

nodi

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Lis 2009, 14:19:02 »
nie mylisz się.

Co do rozwodów to mam jedną prywatną opinię na ten temat. Tutaj ludzie mają za dobrze więc zmieniają się jak codzienne skarpetki.  ;)

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #40 dnia: 25 Lis 2009, 14:31:08 »
Absoultnie masz Neltop racje.
Znam osobiscie zwiazki gdzie jest troje dzieci z poprzedniego zwiazku, albo on ma troje ona jedno, tudziez sa dzieci niepelnosprawne... Nikt nie robi w tej kwestii problemu, a i dziadkowie "bonus børnebørn" nie traktuja jak tredowatych.

NIeprawda, ze jest tu za dobrze, wiec ludzie zmieniaja partnerow "jak skarpetki".
Zycie jest tu normalne, wiec ludzie maja odwage na takie trudne decyzje.
Ilez jest jeszcze w Polsce malzenstw, ktore trwaja tylko dla tego, ze: "co ludzie powiedza", tudziez "z czego sie utrzymam", tudziez "gdzie bede mieszkac"?

A dzieci zal, wlasnie w takich oszukiwanych zwiazkach. Dzieci wszystko widza.
Moja przyjaciolka dorastala w takiej rodzinie. Gdy miala moze 10 lat, odciagala matke znad kuchenki gazowej.
Gdy juz dorosla, powiedziala, ze najwiekszy zal ma do rodzicow za to, ze sie nie rozwiedli, a oni (trojka dzieci) musieli przez cale zycie patrzec na ta maligne.
Dzieci dorastajace w takich rodzinach nie ucza sie normalnego funkcjnowania rodziny, normalnych stosunkow miedzy rodzicami. Dorastaja patrzac przynajmniej na chlod , o ile nie nawet wzajemny brak szacunku.
To duzo gorsze, niz normalna odbudowana (w sensie ojczym badz macocha) rodzina.

Jednakze uwazam, ze poki sa szanse na wygrana nalezy walczyc o rodzine.
Proszacy o rade ma jeszcze szanse, moze jeszcze wygrac, o ile zachowa w tej sytuacji spokoj i zmina krew.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Lis 2009, 14:31:29 »
Ani wcale sie nie mylisz neletop. Dunczycy sa inni i nawet po rozwodzie dziela sie z matka po polowie opieka nad dziecmi.
A wiekszosc  Polakow umywa rece.
A w tej historii brakuje tylko zdania owej zony, ktora tak niektorzy obwiniaja.

Zal tylko dzieci bo dorosly ma rozum i powinien dbac o szczescie w rodzinie. A moze pogon za pieniadzem byla przyczyna ?

wodoor

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Lis 2009, 15:55:12 »
Czysta demagogia i pożywka dla pseudopsychologów. O czym wy tu w ogóle piszecie? Co Was to obchodzi? Chyba czas dać spokój temu tematowi? To żałosne, jak się czyta te wszystkie "mądrości". Takie jest życie. Koniec. Kropka. Niech każdy zajmie się soba i swoim zwiazkiem! A Ty, który zacząłeś ten watek, jesteś żałosny, Wypłakiwać się na forum? Nie masz jaj chłopie.

nynek

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Lis 2009, 16:00:29 »
Czysta demagogia i pożywka dla pseudopsychologów. O czym wy tu w ogóle piszecie? Co Was to obchodzi? Chyba czas dać spokój temu tematowi? To żałosne, jak się czyta te wszystkie "mądrości". Takie jest życie. Koniec. Kropka. Niech każdy zajmie się soba i swoim zwiazkiem! A Ty, który zacząłeś ten watek, jesteś żałosny, Wypłakiwać się na forum? Nie masz jaj chłopie.
zmień nick na odór bo siejesz zamęt

wodoor

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Lis 2009, 16:06:06 »
No to powodzenia :) Życzę więcej problemów, będziesz miał chociaż o czym napisać. na pewno nic mądrego, biorąc pod uwage Twoja ostatnią wypowiedź/

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 25 Lis 2009, 16:06:06 »

bardzo proszę o przetlumaczenie

Zaczęty przez dar_czarDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 15963
Ostatnia wiadomość 24 Lip 2007, 12:41:29
wysłana przez dar_czar
proszę o przetłumaczenie

Zaczęty przez robi2007Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 1