poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Ankieta

Czy lubisz zimę?

Nienawidzę
Czasem bywa miło
Uwielbiam
Jest mi to obojętne

Autor Wątek: Zima w Danii  (Przeczytany 49080 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
Odp: Zima w Danii
« Odpowiedź #90 dnia: 02 Lut 2010, 20:18:43 »
Mi całkiem nieżle, szybciej niż zawsze, gdyż zero policji. Pozostali śmigali ledwo 50km/h poza obszarem. Więce lekkie sypanie 100/km/h dało rade i tak jest zawsze w taką pogodę. Jednak w pewnym momencie kiedy musiałem zatrzymać się przed rondem nie mogłem załapać gruntu - chwilowe nie domagania przyczepności. Z okna firmy widziałem jak koleś tirem zoorganizował przymusowy postój  ;D

Mam nadzieję na więcej śniegu  ze spadnie  ;D

Nie obyło się bez strat - nie wiadomo z jakiej przyczyny tylna wycieraczka padła.

Offline lilia

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #91 dnia: 02 Lut 2010, 20:39:15 »
Mnie tam korci, żeby powtórzyć za chłopem- "takie podatki tu wszyscy płacą, a się nie buntują, że ani jednej odśnieżarki nie ma.. :o"

Offline kaayaa

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 12
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #92 dnia: 02 Lut 2010, 20:42:05 »
Mi całkiem nieżle, szybciej niż zawsze, gdyż zero policji. Pozostali śmigali ledwo 50km/h poza obszarem. Więce lekkie sypanie 100/km/h dało rade i tak jest zawsze w taką pogodę. Jednak w pewnym momencie kiedy musiałem zatrzymać się przed rondem nie mogłem załapać gruntu - chwilowe nie domagania przyczepności. Z okna firmy widziałem jak koleś tirem zoorganizował przymusowy postój  ;D

Mam nadzieję na więcej śniegu  ze spadnie  ;D

Nie obyło się bez strat - nie wiadomo z jakiej przyczyny tylna wycieraczka padła.
Chyba nie ma sie czym chwalic , ze lamie sie przepisy ruchu drogowego... Tym bardziej przykro mi czytac takie posty, gdyz akurat dzisiaj moi dunscy koledzy dyskutowali o przekraczaniu predkosci przez " auta na polskich tablicach". A tak poza tym to policja policja a gdzie zdrowy rozsadek?

ja dzisiaj jadac tylko 50km/h jechalam tylko 15 min dluzej ale za to bezpiecznie

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #93 dnia: 02 Lut 2010, 21:02:58 »
czułem ze ktoś tak napisze hehehe. Wskaż mi osobę która nigdy nie złamała przepisu ruchu drogowego - nie ma takiej!!!

wiec dla twojej małej główki mała wiedza poniżej aby nie przeciążać

- wolno nie zawsze znaczy bezpiecznie
- auto nie było na PL blachach
- nie byłem sam który wyprzedzał takich maruderów jak ty wiec górno lotne wskazówki zostaw dla siebie  ;D

rozumiem że jechałabyś za innymi 40 km/h na drodze gdzie można 80km/h. Następnym razem pierwszy kabusewca który będzie zawadzał przypomnę sobie o tobie.

[Posted on: 02 Lut 2010, 20:50:14]

no i zaczęło ponownie padać

SUPER  ;D

Offline kaayaa

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #94 dnia: 02 Lut 2010, 21:04:51 »
bardzo smieszne, "wiec dla twojej małej główki mała wiedza poniżej aby nie przeciążać"
- jak sam sie zabijesz to pol biedy bo widocznie nie nasz nikogo kto moze po Tobie plakac
-ale jak zabijesz kogos to bedziesz mial duzo czasu na myslenie i na pewno nie podczas jazdy

powodzenia

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #95 dnia: 02 Lut 2010, 21:15:18 »
Rady amatora nie sa mi potrzebne oceniającego warunki drogowe których na oczy nie widział.  ;D ;D ;D ;D
normalne śmieszna jesteś, nie widziałaś warunków a wypowiadasz się jak jakiś znawca. Właśnie takie osoby są najlepsze, które wypowiadają się na temat warunków drogowych których nie widzieli. Widać dla ciebie musiałbym dokładnie opisać strukturę śniegu jaki był powodem że w sumie warunki na wyprzedzanko dawały rade. Niestety z takim twoim podejściem możesz tego nie ogarnąć. Musisz naprawdę mieć nierówno pod sufitem że zaraz o zabijaniu piszesz. Ogarnij się i odstresuj bo coś ci ciąży na skorupie.

Offline kaayaa

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #96 dnia: 02 Lut 2010, 21:24:52 »
Rady amatora nie sa mi potrzebne oceniającego warunki drogowe których na oczy nie widział.  ;D ;D ;D ;D
normalne śmieszna jesteś, nie widziałaś warunków a wypowiadasz się jak jakiś znawca. Właśnie takie osoby są najlepsze, które wypowiadają się na temat warunków drogowych których nie widzieli. Widać dla ciebie musiałbym dokładnie opisać strukturę śniegu jaki był powodem że w sumie warunki na wyprzedzanko dawały rade. Niestety z takim twoim podejściem możesz tego nie ogarnąć. Musisz naprawdę mieć nierówno pod sufitem że zaraz o zabijaniu piszesz. Ogarnij się i odstresuj bo coś ci ciąży na skorupie.

po prostu brak slow , ale nie mam juz ochoty juz z Toba dyskutowac... bo na "cwaniactwo" i tak nie ma rady

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #96 dnia: 02 Lut 2010, 21:24:52 »

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #97 dnia: 02 Lut 2010, 21:26:51 »
to chyba mowa o tobie - taki ostry nie bądź dla siebie. To że się pomyliłeś i nie chcąco wypowiedziałeś się na nieznany ci temat - zdarza się. Każdy pomylić się może, nawet taka osoba jak ty  ;D ;D ;D

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 02 Lut 2010, 21:41:54 »
to chyba mowa o tobie - taki ostry nie bądź dla siebie. To że się pomyliłeś i nie chcąco wypowiedziałeś się na nieznany ci temat - zdarza się. Każdy pomylić się może, nawet taka osoba jak ty  ;D ;D ;D

Vera, uspokuj się!

po prostu brak slow , ale nie mam juz ochoty juz z Toba dyskutowac... bo na "cwaniactwo" i tak nie ma rady

Ty też juz spokojnie!

Podac sobie rękę, uściskać, itp... I jak jeszcze jedno słowo usłyszę, to tak obu do tyłka natrzaskam, ze bedziecie je chłodzić w śniegu! :D :D :D

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #99 dnia: 02 Lut 2010, 22:02:28 »
Jestem spokojny więc taki tekst to nie na miejscu.

Nikt nie będzie z trzeciego fotela nauczał , pouczał jak mam jechać.

Offline souli

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #100 dnia: 02 Lut 2010, 22:07:26 »
vera ma racje:)
 ja tez dzis w korku ciaglam sie za jakąś łamaga  co jechal 30km/h.Tylko,ze ja nie mialam szans na wyprzedzanie bo auto w auto ,zderzak w zderzak jechali -maaaaasakrrraaa jakas!!!
MYSLE SOBIE,ZE WLASNIE JAZDA JOTA W JOTE JEDEN ZA DRUGIM TO JEST STWARZANIE NIEBEZPIECZENSTWA I ŁAMANIE PRZEPISOW-WYSTRCZYLO JEDNO NAGLE  CHAMOWANIE  I POSKLADALIBYSMY SIE JAK KOSTKI DOMINO I KRAKSA GOTOWA..

[Posted on: 02 Lut 2010, 22:05:48]

W Vejle sypie i wieje :) jutro beda puste drogi hehhe:)

Offline greg1969

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 25
  • Reputacja: +5/-4
« Odpowiedź #101 dnia: 02 Lut 2010, 22:19:59 »
Vera a może Ciebie jakiś team F1 powinien kupić  ;D ;D Widocznie jeszcze się w życiu dobrze nie przejechałeś a ja mam kilku kumpli, którzy też tak jak Ty byli mocni a dziś w pampersy robią. Super kabusewcy i nie takimi brykami kończyli źle a brawurka czasami gubi.
Souli, dlaczego puste drogi, ja tam jak na razie całą tą zimę jeżdżę autem a już też nieźle było przysypane, bez łopaty nie podchodź. Dobrze przygotować auto do zimy i trochę rozwagi nie zaszkodzi.

Offline Svaria

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #102 dnia: 02 Lut 2010, 22:37:04 »
Vera :) Podobnie dzisiaj u mnie - wszyscy sie wloka a lewy pas przejezdny i wolny :)

Nie ten morduje naród, kto go zabija, lecz ten, kto go demoralizuje - Arystoteles

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #103 dnia: 02 Lut 2010, 22:46:29 »
do greg1969

widzisz jak generalizujesz, są ludzie co spadli z ostatniego stopnia schodów i są kalekami. Nie praw morałów bo na 1000% złamałeś napewno wiele przepisów drogowych. Nagle się obudzili wszyscy co nie złamali ani jednego przepisu drogowego. Twoi kumple z pampersami to ci co na 3 pewnie wyprzedzali a nie jak jest "czysto" - no za mądrych znajomych to nie masz.
Nikt nie pisał o brawurze więc nie swiruj żeś taki nagle prawy na drodze!!!

Przeczytaj posta 2 albo 3 razy co napisał Souli. On nie miał możliwości wyprzedzania i nie wyprzedzał na wariata jak to robili twoi koledzy.  ;D ;D ;D Kolegów masz fest.

[Posted on: 02 Lut 2010, 22:39:26]

Vera :) Podobnie dzisiaj u mnie - wszyscy sie wloka a lewy pas przejezdny i wolny :)

nie mów głośno bo będzie zaraz o zabijaniu  ;D ;D ;D i 1500 fachowców od przepisów drogowych się odedzwie  ;D ;D ;D

[Posted on: 02 Lut 2010, 22:43:48]

vera ma racje:)
 ja tez dzis w korku ciaglam sie za jakąś łamaga  co jechal 30km/h.Tylko,ze ja nie mialam szans na wyprzedzanie bo auto w auto ,zderzak w zderzak jechali -maaaaasakrrraaa jakas!!!
MYSLE SOBIE,ZE WLASNIE JAZDA JOTA W JOTE JEDEN ZA DRUGIM TO JEST STWARZANIE NIEBEZPIECZENSTWA I ŁAMANIE PRZEPISOW-WYSTRCZYLO JEDNO NAGLE  CHAMOWANIE  I POSKLADALIBYSMY SIE JAK KOSTKI DOMINO I KRAKSA GOTOWA..

[Posted on: 02 Lut 2010, 22:05:48]

W Vejle sypie i wieje :) jutro beda puste drogi hehhe:)
tylko się cieszyc, niech sypie ;D ;D. Wtedy połowa dzwoni że nie dojadą a kto chce to dojedzie  ;D ;D

Offline heniu88

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #104 dnia: 02 Lut 2010, 22:55:21 »
W koncu coś porządnego spadło, mam nadzieje że jutro ciąg dalszy  ;)
Dzisiaj żeby być szybciej, zamiast autostradą musiałem przez wioski jechać. Mam wrazenie że ludzie nie do końca rozimieją jazde po śniegu i jak tylko zobaczą białe na drodze to już max 30 km/h.

o i w koncu mozna na spokojnie reczny pocwiczyc  ;D
Zdrówka życzę

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #104 dnia: 02 Lut 2010, 22:55:21 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 309294
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 16850
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 39597
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 45811
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42607
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand