poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: wyjazd z firmą Todex z Poznania  (Przeczytany 28476 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maxtor

• Gość
Odp: wyjazd z firmą Todex z Poznania
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Maj 2008, 19:19:59 »
co do wyliczeń drogi Panie 200 godzin to przekroczenie limitu godzin w Danii. Po drugie moje wyliczenia zawierają nadgodziny których jak widzę nie masz a  powinieneś mieć. Jeśli uważasz że jest to w porządku to gratuluję. A liczyć potrafię ponieważ pracowałem w DK legalnie i jeszcze jedno jak można płacić 6500 kr za mieszkanie w 6 osób. Co do Twojej ukochanej firmy to telewizja duńska jest zainteresowana działaniami jakie ona prowadzi a są one podobne jak firma Jobserver. Naprawdę nie rozumiem jak Polacy mogą tak wkręcać swoich rodaków. Chyba nie będę się wypowiadał na ten temat, bo szkoda pisania. Dobrze, że wiem więcej niż osoby wierzące wypowiedzią opisującym super warunki w TODEX.   

Offline misiolini

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Maj 2008, 22:49:36 »
i tutaj popełniłeś błąd bo nie uważam jsc za super pośrednika i dlatego staram się zmienić jsc na prywatny kontrakt ale jak napisałem to jest dobra alternatywa na okolo 2 - 3 miesiące a że tymi firmami się zajmują media to wiem i z głębi serca popieram bo czasami przesadzają dlatego teraz jest firma jsc rekrutiment a nie js consulting wszyscy podejrzewają chyba dlaczego zmieniają nazwę !!!!!!! a super warunki to raczej dobre warunki tak to chyba określiłem a odnośnie moich godzin to mamy zmienny tydzień pracy i teraz normaltime to jest 45 h a za jakieś 2-3 tyg to będzie około 30 h bo kopenhaga wyraziła zgodę i ja musiałem podpisać że się zgadzam bo inaczej by mnie zwolnili a odnośnie zarobków to 7000 koron za 1 tydzień 37 godzinny i 2 tydzień 45 godzinny a teraz wypłatę wezmę za 2 tyg 45 godzinne i podejrzewam ze to około 9000 koron ( mam nadgodziny i dodatki nocne od 18 do 6 rano ) ale jak wezmę to napiszę i widzę że bardzo jesteś zły na któregoś pośrednika - czyżby cię oszukali ??
pozdrawiam i trochę wiary że ludzie jednak nie dają się oszukać i że walczą o swoje - jak ktoś chce to mogę przesłać plik w excelu z wyliczeniami godzin pracy i z wszystkimi dodatkami i ile to wychodzi i dzięki temu mam pełną kontrolę nad biurem i  moja wypłatą pozdrawiam

[Dodane: 14 Maj  2008, 22:23:17]

jak można płacić 6500 kr za mieszkanie w 6 osób.

a ja napisalem wcześniej

a te 6500 koron to jest za wszystko tzn za biuro, transport, mieszkanie i opłaty licznikowe zostaje mi tylko wyżywienie na mojej głowie

ewcia

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Maj 2008, 15:16:30 »
WITAJ JAK MASZ TROCHE CZASU TO PRZESLIJ DLA MNIE TE WYLICZENIA CO MÓWILES WCZESNIEJ BĘDĘ TROCHĘ MADRZEJSZA  ;D DZIEKI  I POZDRO  
ps; mail     katarzynacieslak2@wp.pl

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Maj 2008, 16:26:53 »
JA też bym poprosił o przesłanie tego pliku w execelu, chyba że np usuniesz wszystkie dane prywatne i dasz to publicznie na forum.
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

oj_ana

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Maj 2008, 00:43:32 »
siemanko tez bym chciala sie dowiedziec wiecej wiec jak mozesz to podeslij ten dokument :)  oj_ana@tlen.pl
pozdrowionka

Offline misiolini

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Maj 2008, 17:05:55 »
sorki ale nie przesyłam tego więcej

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Maj 2008, 20:27:34 »
Przejrzałem ten plik i co mogę powiedzieć.
Pomijając stawkę za mieszkanie - złodziejską.
400kr za dojazdy -- hmm jeśli rzeczywiście jest to 50km w jedna strone to jest do przyjęcia.
Ale co to jest biuro ??
Zlecaliście coś dla biura ??
Sekretarki pozatrudnialiście do odbierania telefonów ??
425kr tygodniowo - czyli 425 * 4.3 = 1827.5 miesięcznie
A może biorą to za wyliczanie wypłaty w excelu. Niestety to jest obowiązkiem pracodawcy. Pozatym, jeśli są to jakieś 'extra dodatkowe super poniesione koszty' związane bezpośrednio z pracą, powinno to być odliczane przed podatkiem.

Wnioski proszę wyciągnąć samemu.

"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 21 Maj 2008, 20:27:34 »

Offline misiolini

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Maj 2008, 23:12:29 »
witam
willy, biuro to moje określenie zapłaty za Administracje ( załatwianie pracy, obsługę prawną i wszystkie z tym związane, nadmieniam ze job asist pobiera około 1000 koron na miesiąc a stawki sa złodziejskie jak widzisz ale jak ktoś nie ma na kaucję ( np moi znajomi wynajeli mieszkanie 3 pokojowe i maja placic 5000 za miesiąc ale kaucja wyniosla ich 21 000.) to musi korzystac z takich firm .

szamman

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Maj 2008, 18:21:42 »
Witam
Wszyscy najeżdżają na todex ale nikt nie podał alternatywy więc mam prośbę skoro znacie lepsze firmy bardziej kompetentne to proszę podajcie ich namiary żeby ludzie mieli większą możliwość wyboru. Sam obecnie na okres 3 miesięcy szukam pracy za granicą  więc będę wdzięczny za wszystkie rady i informacje ]
Z góry dziękuję za pomoc

Offline misiolini

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Maj 2008, 17:23:21 »
Jak masz zamiar wyjechać na 3 miesiące to proponuje albo todex albo job server. musisz sie dowiedzieć jakie są opłaty w job serverze i jak z transportem bo oni chyba szukają osób z samochodem ale nie jestem pewien a w todexie masz wszystko załatwione ale chyba jest drożej, proponuje skontaktować się z firmą związaną z job serverem w Polsce i się dowiedzieć, ja spróbuję się czegoś dowiedzieć tutaj w Danii jak to wygląda to za parę dni napiszę na forum.

szamman

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Maj 2008, 06:23:59 »
Super :)
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc, poszukam i sprawdzę jakie warunki są w tej drugiej firmie.
Z niecierpliwością będę czekał dalsze  informacje.
Pozdrawiam

crow

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 31 Maj 2008, 11:50:36 »
dzieki ze jest to forum bo mialem zamiar wkręcic sie w te bagno ale dzieki Wam sie opamiętalem,dodam jeszcze ze podobne bagno w ktore niepolecam sie pakowac w Danii to firma Eurostar25 z biurem w Vejle,jest tam polka ktora niewiem czemu tam wogóle jest bardzo chamska beszczelna,ma swojego koordynatora kapusia ktorzy doprowadzaja do tego ze dobrych pracowników wywalają bo sa dla nich niewygodni,bron Boze zeby sie upomniec o swoje prawa i pieniądze,naprawde nie polecam..

TE CO BYLY!!!!!!!!

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 05 Cze 2008, 20:46:23 »
Bylyśmy przez firme TODEX-jestesmy zadowolone!!!!!!!!!!praca byla fajna a wynagrodzenie bylo super.Jezeli ktos pracował dobrze i skonczyla sie jedna praca firma polecala Ciebie dla nastepnego pracodawcy.Najbardziej dla nas pomocna była Joanna.Jeżeli Joanna czyta te forum to  DZIEKUJEMY CI BARDZO. Pozdrawiamy..... dziewczyny z Mazur.

Offline janina

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #43 dnia: 05 Cze 2008, 22:40:41 »
w tym TODEXie dają ci juz chate i chyba nic sie nie płaci. Tak wogóle to moze ktoś ma jakieś namiary na coś lepszego ?

dają ci chatę, ale nie za darmo! odbierają sobie czynsz z twojej wypłaty, i uwierz mi - zabierają bardzo dużo kaski, a warunki tragiczne - np świniarnia w Broby! osiedle na jerve spoks, ale ile tam osób mieszka w jednym mieszkaniu - zgroza!

a znałam przypadek, jak dziewczyna powiedziała, że sama sobie wynajmie mieszkanie, bo taką miała możliwość - od razu grozili jej zwolnieniem, że jej roboty dawać nie będą itp.
a jeden kolega z job-servera mieszkał na farmie na której pracował i jobserver zabierał mu z wypłaty kasę za dojazdy! i grozili mu, że go wywala, jak nie będzie chciał tego dodatku dawać

maja2

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 09 Cze 2008, 14:42:24 »
no to w końcu warto czy nie warto?????? bo tu kazdy co innego gada, a ja tak na poczatek na kokosy nie licze, ale trzeba od czegoś zacząć, a potem działać na własną rękę, zawsze można przecież wrócić, nikit nie jest niewolnikiem i chyba nikt rozsądny nie jedzie tam bez jakiegoś zabezpieczenia finansowego

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 09 Cze 2008, 14:42:24 »

wyjazd na pogrzeb

Zaczęty przez kingaaa12Dział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 5770
Ostatnia wiadomość 22 Wrz 2015, 12:32:56
wysłana przez franekk166
Zwolnienie a wyjazd do Polski

Zaczęty przez sylwusia89Dział Praca w Danii

Odpowiedzi: 4