Ogólne > Rodzina ...
Śmierć 3-letniego chłopca w przedszkolu w Vallensbæk
piott:
Bater dobre okreslenie przechowalnia ,tez bym to tak nazwal....Nie chodzi teraz tylko o ten wypadek ktory moglby byc naprawde nieszczesliwym zbiegiem okolicznosci ale o to ze opieka nad dziecmi jest duzo gorsza niz w Polsce .........zreszta kto ma dzieci ktore chodza tu do przedszkoli to wie o co mi chodzi...
Jomir to jak zwykle najmadrzejszy(a) i nie probujcie polemizowac:)
lilia:
Jomir, Ty chyba jednak masz CAŁKOWICIE dorosłe dzieci, skoro nie masz pojęcia o opiece nad dzieckiem w wieku przedszkolnym!
Chyba, że ktoś inny w rodzinie odwalał całą robotę ? :o ::)
Nie masz pojęcia o tym, co się dzieje w tych cholernych duńskich przedszkolach, o tym, że "wychowawcy" nie mają pojęcia o tym, GDZIE ZNAJDUJE SIĘ DZIECKO !!!!!!!!!
Jomir , jak nie masz i nie miałaś dziecka w takiej placówce, to nie wypowiadaj się, proszę!
@ae@:
Wypowiadac kazdy sie tu moze :-)
....przedszkola to tylko przechowalnia oni sie nie interesuja dziecmi nie to co w PL w szkole jest podobnie naszczescie córa juz z przedszkola wyszła ale byłem w szoku co tam sie dzieje....
Mialam dzieci i w polskim i w dunskim przedszkolu, jeszcze dzisiaj robi mi sie "cos" jak sobie przypomne polskie wyfiokowane
mamusie robiace awantury bo córci biala spódniczka przybrudzila sie w przedszkolu, albo zeby nie wypuszczac dzieci do ogrodu bo
trawa mokra, dzieci chowne jak w klatce - nie biegaj bo sie przewrócisz, nie wchodz na drabinke bo spadniesz, nie wychodz na dwór bo wieje...
Ja z przedszkola dunskiego bardzo bylam zadowolona, przywozilam do domu brudnego, mokrego, w siniakach ale szczesliwego dzieciaka - a to dla mnie najwazniejsze.
jamjurand:
Nalogowe i przymuszone komunalne oszczednosci sa napewno powodem, ze w przedszkolach jest za malo pedagogow, a ci ktorzy tam pracuja sa napewno zestresowani. Przed 20 laty ogromna ilosc zapytanych o plany na przyszlosc mlodych dziewczyn odpowiadala: " chce byc dzieciecym pedagogiem" (bylem naprawde tym zdziwiony), obecnie to juz napewno niemodne.
cristi:
@ae@ to się ciesz że przywiozłaś bo następnym razem możesz nie przywieść. Od razu przepraszam za moją wypowiedz , ale to wynika z tego że mamy różne doświadczenia z duńskim przedszkolem, albo różne podejście do wychowywania dzieci. Ja uważam że dziecko trzeba wychowywać a Ty że dziecko samo się jakoś wychowa
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej