Ogólne > Rodzina ...
pociechy a dagplaje
Solvej:
Niania daje swoje dwa posiłki (pieczywo, warzywa i owoce) . Z miejscem to nie wiem jak jest. Niania, która jest w mojej wiosce miała wolne miejsce wiec zadzwoniliśmy do komuny i w tym samym miesiącu był już przyjety.
A jest coś innego jak dagpleje dla dzieci poniżej 3lat?
Justa28:
A jest coś innego jak dagpleje dla dzieci poniżej 3lat?
żłobek
Solvej:
A to gapa ze mnie, myślalam, ze tylko takie nianie są :)
Lilka:
Na listę oczekujących na miejsce w żłobku zapisuje się malucha przed skonczeniem 4 tygodnia życia. Potem pozostaje czekać, czasami kilka miesięcy, czasami krócej.
Na podaniu zaznaczasz opcję, od kiedy maluch ma iść do żłobka i komuna ma obowiązek do tego dnie załatwić miejsce, także nie ma co się martwić.
W trakcie oczekiwania na miejsce można zmienić datę albo placówkę, którą wybierasz - wiadomo,że różnie się w życiu układa i nie trzeba ściśle trzymać sie pierwszych ustaleń.
I w między czasie do domu przychodzi pani z komuny, z którą mozna porozmawiać na temat żłobków i innych możliwości dziennej opieki nad dzieckiem - ja właśnie czekam na jej wizytę. To może coś nowego sie dowiem :)
mbj:
A nie przed skończeniem 4 miesiąca? Tak mówiła moja pielęgniarka. Ja zapisałam swojego synka do żłobka jak miał prawie 8 m-cy, to był początek października. Na początku lutego dostałam list, że jest dla niego miejsce od połowy lutego. Ale szkoda mi było oddawać go tak szybko żłobka i zrezygnowaliśmy z miejsca. Wczoraj przyszedł kolejny list, że mały ma miejsce od 15 maja. Tak więc za 2 miesiące mój synek rozpocznie żłobkową edukację :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej