poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Przewozy Pl - Dk Dk - Pl  (Przeczytany 22890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marta_malgorzata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +9/-4
Przewozy Pl - Dk Dk - Pl
« dnia: 22 Mar 2010, 23:08:00 »
Za pewne wielu z nas korzysta z ofert firm przewozowych. Ja zamawialam kilkakrotnie ta sama firme i za kazdym razem, gdy kabusewca odwozil ludzi do Polski, zasypial za kabusewnica.

Ja osobiscie 3 razy zamawialam ta sama firme i na te 3 razy kabusewca przysypial za kazdym razem. Dzis rozmawialam z kolezanka ze szkoly, ktora rowniez korzystala z tego przewoznika i miala podobne doswiadczenia, w jej przypadku skonczylo sie tym, ze jeden z pasazerow zmienil kabusewce.

Jak to mozliwe ?

Nie rozumiem, dlaczego nie jezdzi 2 kabusewcow i dlaczego te firmy maja ludzkie zycie za nic.

Gdy uslyszalam od mojego taty wrazenia z podrozy, kiedy obudzil sie w srodku nocy i z przerazeniem zobaczyl, ze samochod zjezdzal na przeciwny pas ruchu, po czym krzyknal na kabusewce, ktory sie przebudzil , bylam przerazona, ze zafundowalam mu takie doswiadzczenia.Kabusewca poprosil pasazerow o 20 minutowy postoj, zeby mogl sie zdrzemnac i pojechal dalej.

Czy to normalne ?

W jaki sposob mozna sprawdzic przewoznika i czy ktos z was ma podobne doswiadczenia ?

Offline Dana

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • Reputacja: +0/-3
Odp: Przewozy Pl - Dk Dk - Pl
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Mar 2010, 00:27:40 »
 :) Tak Marta,
Jens mial dokladnie takie same doswiadczenia, jak Twoj tata. Rowniez skonczylo sie na przerwie na sen. Dodam, ze byla to dokladnie ta sama firma przewozowa. :(

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Mar 2010, 07:46:36 »
Niestety może być jeden kabusewca i uzależnione jest to od ilości przewożonych osób.
W takiej sytuacji jak oczywiście ujdzie się z życiem to wystąpił bym o zwrot kosztów za bilet.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Mar 2010, 08:48:41 »
 Ja się  z tym nie spotkalam, ale wiele razy osoby,które odjezdzaly ode mnie autobusem, narzekały, ze wiekszosc pasazerow pije w autobusie. Juz  tej firmy nie zamawiam, chociaż koleżanka chwaliła sobie jedna starsza pijana panią , która umiliła jej podroż, była bardzo zabawna, ale zaloty pijanych panów to juz przesada.

Pozdrawiam  :)

Offline souli

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Mar 2010, 10:36:17 »
vera ma racje.
Takie busy do 9 osob nie musi prowadzic dwoch kabusewcow.Chodzi o to,ze one nie maja zamontowanych tachografow wiec tak na prawde nikt nie moze skontrolowac ile jedzie taki kabusewca.Jedyne wyjscie to poinformowac firme o "kłopotach "kabusewcy na trasie.

Mnie najbardziej przerazaja predkosci z jakimi zasuwaja takie busy.....

Offline marta_malgorzata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +9/-4
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Mar 2010, 11:49:38 »
Ja teraz bede musiala skorzystac osobiscie z jakiegos przewoznika i az sie boje :(

Jesli ktos z was ma jakas sprawdzona firme , to BARDZO prosze o wiadomosc na priv, zeby nie robic reklamy lub kryptoreklamy.
Pozdrawiam.

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Mar 2010, 17:56:31 »
Kabusewcy dlatego przysypiaja za kabusewnica bo tu na miejscu woza ludzi do pracy,a w piatek po rozwozce ludzi z roboty robia zbiorke ludzi na wyjazd do polski i tak jak wstanie rano to praktycznie nie ma sie kiedy wyspac to i nie jest dziwne ze pozniej zasypiaja.W niedziele z powrotami to samo po przyjezdzie do polski musza prozwozic pasazerow i jeszcze jechac na baze porozliczac sie z papierami i kasa tak wiec w domu sa poznym popoludniem i wiadomo trzeba jeszcze czas spedzic z rodzina i z najomymi a rano powrot do Danii.Jazda busem to jest niezla adrealina ja sam nie jezdze teraz bo mam samochod ale przedtem to co zjazd do kraju to siwych wlosow wiecej.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 23 Mar 2010, 17:56:31 »

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Mar 2010, 18:05:35 »
Podziwiam ludzi ktorzy za pare stowek oszczednosci szukaja emocji jezdzac polskimi minibusami z sennym kabusewca.
Jedzac do Szcz. dunskimi busami jestem czestym swiadkiem rygorystycznego pilnowania przepisow o wypoczynku kabusewcy.
« Ostatnia zmiana: 23 Mar 2010, 18:34:04 wysłana przez jamjurand »

kamila

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Mar 2010, 18:26:43 »
Jazda busem to jest niezla adrealina ja sam nie jezdze teraz bo mam samochod ale przedtem to co zjazd do kraju to siwych wlosow wiecej.

Oj, tak, tak.
Ja jechalam kiedys busem, ktory w Niemczech wyciskal 200 km/h. Powiedzialam, ze nigdy wiecej z nimi.
A takie jazdy z chorymi predkosciami i przemeczonymi kabusewcami to specjalnosc JSC czy ja sie tam teraz nazywaja.

Za to inny, znany dosc przewoznik pisze o komfortowych busach z klimatyzacja, dvd, a czesto nie ma nawet sprawnych pasow na miejscach dla pasazerow.

keny79

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Mar 2010, 19:48:33 »
Sądzę,że ludzie,którzy nie mają własnego środka transportu nadal będą korzystać z firm przewozowych oferujących przejazd busem z sennym kabusewcą bo w zasadzie nie ma na chwilę obecną alternatywy.transport powietrzny jest niemiłosiernie drogi a autokary ze względu na czas podróży(trasa z Danii na południe Polski około 22h) to nieporozumienie.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Mar 2010, 19:53:20 »
Jest kilka firm polskich przewozowych i mysle, ze czytajac te uwagi zrobia cos w tym kierunku.
Ja prosze o zakaz picia alkoholu podczas podrozy.

:)

Offline Emill

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 19
  • Reputacja: +5/-3
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Mar 2010, 20:16:35 »
[...]

Nie rozumiem, dlaczego nie jezdzi 2 kabusewcow i dlaczego te firmy maja ludzkie zycie za nic.

Jak w kazdym wypadku liczy sie kasa - za drugiego kabusewce trzeba przeciez zaplacic tyle samo... Rachunek jest prosty.

Sądzę,że ludzie,którzy nie mają własnego środka transportu nadal będą korzystać z firm przewozowych oferujących przejazd busem z sennym kabusewcą bo w zasadzie nie ma na chwilę obecną alternatywy.transport powietrzny jest niemiłosiernie drogi a autokary ze względu na czas podróży(trasa z Danii na południe Polski około 22h) to nieporozumienie.
Moim zdaniem najlepsza opcja transportu na poludnie to wlasnie samolot, czy 600 zl za przelot w dwie strony to duzo czy malo to juz kwestia dyskusyjna.
Sam pare razy robilem trasy na wyspy/ do holandii i wiem jak wyglada taka jazda.... Ja osobicie z dwojga zlego wybralbym juz autobus...

Jest kilka firm polskich przewozowych i mysle, ze czytajac te uwagi zrobia cos w tym kierunku.
Ja prosze o zakaz picia alkoholu podczas podrozy.

:)

Ad 1. Nie rób sobie nadziei - kasa jest kasa  :)
Ad 2. Z tym sie calkiem nie zgadzam - nic tak nie umila podrozy jak zimne piwko  ;D

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Mar 2010, 20:24:04 »
Zatrudniajac dwoch kabusewcow to sa podwojne plecy po pierwsze kasa dla kabusewcy i po drugie brak zarobku na klijencie bo na jego miejscu musialby siedziec tenze kabusewca.

keny79

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Mar 2010, 20:36:26 »

Moim zdaniem najlepsza opcja transportu na poludnie to wlasnie samolot, czy 600 zl za przelot w dwie strony to duzo czy malo to juz kwestia dyskusyjna.
Sam pare razy robilem trasy na wyspy/ do holandii i wiem jak wyglada taka jazda.... Ja osobicie z dwojga zlego wybralbym juz autobus...

Zgadzam się,że najlepszą opcją byłby samolot ale w przypadku gdy planujemy urlop ze sporym  wyprzedzeniem.Aby załapać się na tańszy przelot trzeba odpowiednio wcześniej zabukować.drugą sprawą jest częstotliwość lotów.Loty w tańszej opcji niestety nie odbywają się codziennie natomiast przejazdy autokarowe odbywają się każdego dnia.coś za coś.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Mar 2010, 20:40:56 »

Ad 1. Nie rób sobie nadziei - kasa jest kasa  :)
Ad 2. Z tym sie calkiem nie zgadzam - nic tak nie umila podrozy jak zimne piwko  ;D

Zimne mleko tez umili :P
A do  piwka paczka mietowek. 

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 23 Mar 2010, 20:40:56 »

Uwaga, Dubaj przewozy oszukamy Cię z uśmiechem

Zaczęty przez anastazjaszDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4943
Ostatnia wiadomość 02 Lis 2015, 18:13:21
wysłana przez dania_d
Do dubaj-przewozy. WIELKA (osobista) PROSBA