poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Za co Polska powinna byc wdzieczna Danii ?  (Przeczytany 26460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
Odp: Za co Polska powinna byc wdzieczna Danii ?
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Cze 2013, 13:27:06 »
Wiolinia. Poczytam Twoje madre posty ;). To Ty jestes ta osoba, ktora tylko szuka, jak tu znalezc kruczek w prawie dunskim i wyszabrowac wiecej pieniazkow, a sie nie narobic ;) :D

Noooo, to wszystko w Twoim temacie :D :D :D :D
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Cze 2013, 13:52:15 »
No tak rzadko zaglądam tu na forum  ;D , ostatnio to tu jedna wielka lipa. Gdzie nie zajrzysz to tylko aisak i 1941 nabijają posty a i piotr1 toczący kulkę  ;D, przykro nie na temat. Pieprzenie o .... tylko wzajemnie się cytujecie i uśmieszki  :). Nie ma co się dziwić, że inteligentni ludzie jak roga itp. nie chcą z Wami gadać .... bo o czym.

A to zwracam, honor.! Nie wiedzialem, ze Roga jakies skargi do Ciebie slkada  :o Piszecie ze soba? zn. Gada z Toba?
Z ta inteligencja na Twoim, akurat, miejscu to bym nie przesadzal  ;D ;D ;D
Nieczesto zagladasz a orient masz lepszy niz ja, ciekawe............
Pieprzenie w bambus, tyle.  ;)
A z tej złosci, aisakowi podziekowałem, skoro Ci to tak b. przeszkadza i drazni  ;D ;D ;D
Natomiast nikt nikomu głosu nie odbiera i miejsce jest dla kazdego, kto chce sobie popisac, dowodem moze byc nawet nie malejaca liczba ogłoszen  8)
Masz cos, załoz watek i dawaj ile wlezie nie ogladaj sie na innych, ja tak robie a Tobie odpowiadam z grzecznosci i dobrego wychowania  ;)
Usmiechnij sie  :)
Co wg. Ciebie nie byłoby lipa?????? Moze uda mi sie poprawic? i inni wezma do serca? kto wie!

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Cze 2013, 14:52:13 »
No tak rzadko zaglądam tu na forum  ;D , ostatnio to tu jedna wielka lipa. Gdzie nie zajrzysz to tylko aisak i 1941 nabijają posty a i piotr1 toczący kulkę  ;D, przykro nie na temat. Pieprzenie o .... tylko wzajemnie się cytujecie i uśmieszki  :). Nie ma co się dziwić, że inteligentni ludzie jak roga itp. nie chcą z Wami gadać .... bo o czym.

A tęsknił za tobą ktoś??? :o
Bo jakoś sobie nie przypominam postów w stylu "ach, gdziez , ach gdzież się wiolinia podziała"  8)

Roga zapewnw cieszy się niezmiernie, że sobie nim prostacką buzię wycierasz.  8)

Widzisz, zacytowana zostałaś i to kilka razy.
Cieszysz się?
" Polak gorszego sortu"

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Cze 2013, 19:43:07 »
A tęsknił za tobą ktoś??? :o
Bo jakoś sobie nie przypominam postów w stylu "ach, gdziez , ach gdzież się wiolinia podziała"  8)

Roga zapewnw cieszy się niezmiernie, że sobie nim prostacką buzię wycierasz.  8)

Widzisz, zacytowana zostałaś i to kilka razy.
Cieszysz się?
Betti, poczytaj jej wiadomosci, to dopabuse ujrzysz , z jakim "rodzynkiem" mamy do czynienia :D :D :D

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Cze 2013, 21:07:04 »
Może to zrobię, zaintrygowałaś mnie  ;) ;D

Edit:

Poczytałam ::) ::) ::)...no comments... ::)
Tylko już wiem, czemu jej tak bardzo Rogi brakuje- znów by mu d...ę truła o jakies ulgi, odliczenia itd., no, bo wiolinia nasza wytęskniona to z tych, co to im "się należy"  8)
Ale ,że, bidulka , intelektem nie grzeszy, to zalewa forum postami w stylu "powiedzcie mi, jak załatwić sobie...." ....Masakra.... :-X
« Ostatnia zmiana: 19 Cze 2013, 21:18:05 wysłana przez happybeti »
" Polak gorszego sortu"

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Cze 2013, 22:02:26 »

Hehe :)

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Cze 2013, 22:08:27 »
Może to zrobię, zaintrygowałaś mnie  ;) ;D

Edit:

Poczytałam ::) ::) ::)...no comments... ::)
Tylko już wiem, czemu jej tak bardzo Rogi brakuje- znów by mu d...ę truła o jakies ulgi, odliczenia itd., no, bo wiolinia nasza wytęskniona to z tych, co to im "się należy"  8)
Ale ,że, bidulka , intelektem nie grzeszy, to zalewa forum postami w stylu "powiedzcie mi, jak załatwić sobie...." ....Masakra.... :-X
No wlasnie ;) :D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 19 Cze 2013, 22:08:27 »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Cze 2013, 08:24:03 »
Pan Grzegorz opuscill forum dawno temu. Nie znam przyczyn. Natomiast informacje o przejeciu forum w drodze konfliktu sa bledne. To bylo i jest forum prywatne i wlasciciele musieli ustawic miedzy soba warunki jégo przejazania. Willy nie jest oszustem i nie pracuje dla oszusta.Mala z Århus przestala pisac poniewaz miala dosyc panujacej od zawsze na forum  atmosfery, czyli "odpowiedz na moje pytanie i sie zamknij". Podobnie Tula, Juta i jeszcze kilka innych osob. Prawda niestety jest taka Drodzy Rodacy, ze zeby Wam pomagac, trzeba miec czasem duzo samozaparcia i gruba skore. Smiem przypuszczac, ze Pan Grzegorz kabusewal sie tymi samymi przeslankami.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Cze 2013, 08:53:12 »
Pan Grzegorz opuscill forum dawno temu. Nie znam przyczyn. Natomiast informacje o przejeciu forum w drodze konfliktu sa bledne. To bylo i jest forum prywatne i wlasciciele musieli ustawic miedzy soba warunki jégo przejazania. Willy nie jest oszustem i nie pracuje dla oszusta.Mala z Århus przestala pisac poniewaz miala dosyc panujacej od zawsze na forum  atmosfery, czyli "odpowiedz na moje pytanie i sie zamknij". Podobnie Tula, Juta i jeszcze kilka innych osob. Prawda niestety jest taka Drodzy Rodacy, ze zeby Wam pomagac, trzeba miec czasem duzo samozaparcia i gruba skore. Smiem przypuszczac, ze Pan Grzegorz kabusewal sie tymi samymi przeslankami.

No Jomirze ! rozumiem Cie doskonale, np. mnie !  ;) wez i pomagaj  ::) ;) :)

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Cze 2013, 08:55:27 »
Jomir

Czy ja gdzieś napisałem ze było jakieś przejecie i do tego w drodze konfliktu?
Czy ja pisałem że Willy jest oszustem i pracuje dla oszusta?

Grzegorz wyjątkowo był zaangażowany w pomoc dla emigracji zarobkowej, a osobiście i z całym zaangażowaniem dla pracowników  zatrudnionych przez słynny JSC i Job Serwer.

I z tego co pamiętam na tym forum był poruszany temat powiązań tej strony z pośrednikiem jakim był na ówczesne czasy JSC.

Czy ta sytuacja była główna przyczyna opuszczenia tego nie wiem ,ale na pewno była jednym z elementów dlaczego zakończył udzielanie się na forum.

Jomir nie stosuj kreatywnego odczytywania moich wypowiedzi.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Cze 2013, 09:22:27 »
Jomir

Grzegorz wyjątkowo był zaangażowany w pomoc dla emigracji zarobkowej, a osobiście i z całym zaangażowaniem dla pracowników  zatrudnionych przez słynny JSC i Job Serwer.

I z tego co pamiętam na tym forum był poruszany temat powiązań tej strony z pośrednikiem jakim był na ówczesne czasy JSC.

Czy ta sytuacja była główna przyczyna opuszczenia tego nie wiem ,ale na pewno była jednym z elementów dlaczego zakończył udzielanie się na forum.

JSC  ;D ;D ;D
Ja piorkoje, "renomowana" firma. Znana, znana.
Z tego co sie orietuje, nic sie nie zmienilo  ;D ;D ;D

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Cze 2013, 09:29:26 »
Jomir

Nie pisales nic o konflikcie z Willy. Fakt. Odczytalam Twojego poprzedniego posta dokladnie tak, jak tu napisales. Dziekuje za informacje.

A i tak mi szkoda, ze tacy ludzie , jak Grzegorz odense, mala z AArhus i wielu innych odeszlo....

Jomir, Ty sie nie waz :o ;) :D!!!

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Cze 2013, 09:31:20 »
Jomir cierpliwy. Juz nie bede draznił obiecuje  ;) :)

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Cze 2013, 20:53:51 »
Grzegorza znałem osobiście, gość z Gdańska..planował pare lat temu wrócić do Gdańska...pomagał i ułatwił przyjazd do dk wielu ludziom..nieraz ja tez prosiłem go o rożne rady i mi tez pomagał bezinteresownie...gość nie był powiązany, jak piszecie..po prostu pomagał, a ze wtedy na topie były gazety- zwłaszcza w zimę, gdy duny szły zimowac przed kominkiem to wielu ludziom załatwił prace właśnie przy gazetach..potem chciał otworzyć własne pośrednictwo w pl ale chyba mu to nie wypalilo..
Odszedł z forum bo skonfliktowal sie z właścicielami forum- nie pamietam juz kto i jak i kiedy...nieważne..założył własna stronę www.grzegorz-odense.dk ale nie cieszyła sie popularnością..ale jest na niej wiele ciekawych i fajnych rzeczy...hmm..chyba tyle..

Acha wiolinia czy jak ci tam- moze zamiast zebrać u rogi o podpowiedzi jak uniknąć podatków to zacznij je płacić i pomagać na forum nowoprzybylym tak jak robią to osoby przez ciebie wymienione, nie liczę siebie bo ja wole toczyć swoją kulkę...

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Cze 2013, 21:20:36 »
Spojrzalam na stronke Grzegorza i... to mi sie bardzo spodobalo :D!

Cytuje:

" Przypomina mi sie jak kiedys dunskiemu ministrowi spraw zagranicznych Uffe Ellemanowi Jensenowi zarzucano ze Dunczycy maja podwójna moralnosc . Na co ten odparl z usmiechem - jezeli moralnosc jest dobra to podwójna moralnosc jest chyba 2 razy lepsza ?"

Takich Dunczykow... nie znalam :o 8) :D!

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 20 Cze 2013, 21:20:36 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 309499
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 16892
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 39608
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 45852
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42618
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand