poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Uwaga nieuczciwy pracodawca.  (Przeczytany 129924 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abcdef

• Gość
Odp: Uwaga nieuczciwy pracodawca.
« Odpowiedź #75 dnia: 13 Mar 2010, 18:41:42 »
ODRADZAM OSOBISCIE PRACE W FIRMIE AMC ARTE ,OKRADAJA PRACOWNIKOW NA WYPLATACH I NIE TYLKO, WIELE OSOB SIE JUZ PRZEKONALO CO TO ZA WSPANIALA FIRMA ...

Offline buriq

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #76 dnia: 14 Mar 2010, 20:13:21 »
Jakieś konkrety proszę przytoczyć.

Offline MAXFIT

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 15
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +2/-1
« Odpowiedź #77 dnia: 14 Mar 2010, 22:16:22 »
ODRADZAM OSOBISCIE PRACE W FIRMIE AMC ARTE ,OKRADAJA PRACOWNIKOW NA WYPLATACH I NIE TYLKO, WIELE OSOB SIE JUZ PRZEKONALO CO TO ZA WSPANIALA FIRMA ...

Witam serdecznie!!Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się  na temat AMC ARTE w Haderslev!??Pojawiło się ogłoszenie z pracą w tej firmie!JAKO kabusewca firmowego autka.

abcdef

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 15 Mar 2010, 23:27:06 »
kabusewcy pracujacy w tej firmie pracuja za duzo godzin niz powinni i tak samo jest z placa placa za przykladowo 6 godz , a pracujesz np 10,tak jest w tej firmie, dlaczego potrzebuja nowych pracownikow pilnie bo wszyscy poodchodzili z tej firmy bo juz za dlugo byli okradani i upokazani ,kazdy jak ktos zacznie prace w tej firmie to sie szybko przekona jak to jest ja nikomu nie zycze zeby ktos byl traktowany jak bialy murzyn zrobil sie w tej firmie oboz pracy ..kazdy zrobi jak uwaza , ale odradzam chyba ze lubi ktos byc wykorzystany , odciagaja za wszystko co sie da i wyplaty sa marne niedawno odeszly 4 osoby pracowaly miesiac i po pierwszej wyplacie pojechali bo zobaczyli jak to jest,,,,,.

Offline timus08

• Podziękowania
« Odpowiedź #79 dnia: 21 Mar 2010, 10:51:34 »
Tak to wszystko prawda o tej firmie, ja i inni właśnie się teraz przekonaliśmy i zrezygnowaliśmy już po 3 dniach...za wszystko odciągają ale jak dasz rade to przy dobrych wiatrach zarobisz chociaż na opłaty... :D

Offline jawach

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #80 dnia: 31 Mar 2010, 12:04:23 »
Szukam kucharzy ,którzy pracowali mw Mona Lila cafe na Frederiksbergu . Razem możemy więcej

Offline qrdej

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
nieuczciwy pracodawca
« Odpowiedź #81 dnia: 22 Maj 2010, 17:10:52 »
Pracowlem w zeszlym roku w Danii w firmie Personale Boersen PBD A/S  dwa tygodnie, dostalem umowę na ten okres. Od wynagrodzenia jakie dostałem odcięli mi 40% na poczet podatku. W tym roku dostałem list ze SKATu ze muszę się rozliczyć , wpisalem sumę brutto czyli godziny razy stawka. Rezultat rozliczenia byl taki ze muszę zapłacić podatek .Pojechałem do SKATu i tam mi powiedzieli ze firma w której pracowałem nie zgłosiła wogóle ze pracoweałem i nie zaplacili żadnego podatku . Zostawiłem w SKAT kopię umowy i wyciągi z mojego konta na które wysłali wypłatę i kazali czekać do wyjaśnienia sprawy. Po malym przeglądzie internetu znalazłem informacje ze Personale Boersen PBD A/S , Gm Staffing i Flexmate to praktycznie te same osoby cyklicznie zmieniające się funkcjami w zarządzie ale nikogo nie mogę namierzyć , nie odbierają telefonów i nie odpisują na maile. Pracuje tam tez polka Monika Lubker ale z nią też nie ma kontaktu.Jak z waszego doświadczenia może zakończyć się ta sprawa, czy będę musiał zapłacić drugi raz podatek?Druga sprawa to może ktoś miał lub ma do czynienia z którąś z tych firm lub z Moniką Lubker i wie jak sie z nimi skontaktować. Proszę o jakieś wskazówki. Zawsze chwalili się że pracuje dla nich wiele osób, może ktoś to przeczyta. Z góry dzikuję za pomoc.

poloniainfo.dk

nieuczciwy pracodawca
« Odpowiedź #81 dnia: 22 Maj 2010, 17:10:52 »

Offline matalaskania

• Podziękowania
« Odpowiedź #82 dnia: 03 Paź 2010, 12:17:02 »
Szukam kucharzy ,którzy pracowali mw Mona Lila cafe na Frederiksbergu . Razem możemy więcej

[Posted on: 03 Paź 2010, 12:10:59]

napisz na moja poczte .chetnie sie z Toba skontaktuje.lipnicka1970@wp.pl

[Posted on: 03 Paź 2010, 12:14:54]

[Posted on: 03 Paź 2010, 12:15:45]

napisz na moja poczte .chetnie sie z Toba skontaktuje.lipnicka1970@wp.pl

Offline piter1111

• Podziękowania
Uwaga nieuczciwy pracodawca
« Odpowiedź #83 dnia: 06 Gru 2010, 16:07:29 »
czy moze ktos mi powiedzie c jaki jest pracodawca  restauracja Mona LIla Cafe na Frederiksberg w Kopenhadze, mam tam podjac prace , a przeczytalem tu rozne opinie , jestem kucharzem , jak ktos cos bedzie wiedziec prosze o wiadomoac na mail ralf111@poczta.fm lub sms na moj numer plus 48 600 538 623 pozdrawiam

Offline MAXFIT

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 15
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +2/-1
Odp: Uwaga nieuczciwy pracodawca
« Odpowiedź #84 dnia: 06 Gru 2010, 17:51:06 »
Witam !!!

Z tego co mi wiadomo nie warto zaczynać tam pracy!!Wiele negatywnych opinii,możesz odszukać na forum bo było kilka razy poruszane.

Offline jawach

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #85 dnia: 02 Sty 2011, 19:34:56 »
Przestrzegam kolegów po fachu i innych przed restauracja Mona LIla Cafe na Frederiksberg w Kopenhadze.Jej wlascicielka jest dunka pochodzenia polskiego.Oszustka i kretaczka a w dodatku ma niewyparzony pysk i jest bez szkoly a dyryguje i wkreca kity jak ich malo.Zatrudnia na czarno i oferuje 20KR/h a czasem wogole nie placi.U niej o kase trzeba sie prosic kilka dni.W dodatku mi zabrala paszport w celu - niby spisania danych na kontrakcie (którego nigdy nie dostalem), przetrzymywala mi ten paszport i w dodatku grozila policja.Raz trafila sie nawet sytuacja ze w nocy po zamnkieciu restauracji kazal mi jechac do Polski zostawiajac golego bez kasy na ulicy.Po prostu wyzyskiwaczka! Uwazajcie na te z....

[Posted on: 23 Lis 2010, 16:20:32]

[Posted on: 02 Sty 2011, 19:26:44]

MONA LILA CAFE
       OSTRZEGAM WSZYSTKICH CHCĄCYCH PODJĄĆ PRACĘ W MONA LILA CAFE W KOPENHADZE NA FREDERIKSBERGU.

WŁAŚCICIELKA TO POLKA , KTÓRA WYZYSKUJE POLAKÓW NIE MAJĄC NIC SZACUNKU DO CZŁOWIEKA.

PRACA U NIEJ TO WIECZNE WYZWISKA ,PONIŻANIE ,LEPIEJ PRACOWAĆ U TURKA LUB ARABA NIŻ U NIEJ

KTO CHCE PRACOWAC TAM NIECH SIE ZASTANOWI A NAJLEPIEJ OD RAZU ZREZYGNUJE PÓKI NIE JEST ZA PÓŹNO

I JESCZE NIE WYJECHALI ,ŻEBY ZARAZ WRACAĆ ALBO ROBIĆ ZA DARMO . POZDRAWIAM.BYŁY PRACOWNIK

Offline jawach

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #86 dnia: 23 Sty 2011, 21:08:33 »
Wszelkie informacje pod nr oo48 883 011 909 .Odpowiem na wiele ciekawych pytań Mail jacos1@onet.eu

myszol

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 23 Sty 2011, 21:19:04 »
jawach siedzisz w POLSCE?

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #88 dnia: 23 Sty 2011, 23:35:08 »
Wszelkie informacje pod nr oo48 883 011 909 .Odpowiem na wiele ciekawych pytań Mail jacos1@onet.eu
Aja myslalem, ze masz na mysli ciekawe odpowiedzi, na pytania.

Offline jawach

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #89 dnia: 12 Cze 2011, 21:07:50 »
Szukam pracujacych w Mona Lila cafe na Frederiksbergu,moj mail jacos1@onet.eu.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #89 dnia: 12 Cze 2011, 21:07:50 »

UWAGA! Nie dla każdego A-kasse

Zaczęty przez animattDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 21986
Ostatnia wiadomość 08 Mar 2018, 03:50:19
wysłana przez animatt
UWAGA na pasazerow

Zaczęty przez mikmi03Dział Hydepark

Odpowiedzi: 4