Ogólne > Rodzina ...
ślub w danii
zabkomis:
witam,
chcieliśmy z narzeczoną wziąć ślub w Danii, ale miła Pani w Ambasadzie Polskiej powiedziała ze nie udzielamy już ślubów w Danii,
nasz ślub miał być skromny, czyli my świadkowie obiad i może jakaś wycieczka, ale z tego co wynika musimy chyba lecieć do polski,
ale czy na pewno?
wie może ktoś czy jest jednak możliwość brania ślubu tu na miejscu? czy naprwde nic sie nie da zrobić
prosimy o jakiś pomysł jeśli jest to jednak możliwe tutaj
pozdrawiamy.
Juta:
Nie musicie leciec do Polski, i jakbys uzyl wyszukiwarki, wiedzialbys o tym, bo pisalismy wielokrotnie.
Tu sa informacje po angielsku ze strony gminy kopenhaskiej:
http://www.kk.dk/sitecore/content/Subsites/CityOfCopenhagen/SubsiteFrontpage/InformationAndServices/CitizenService/RegistrationOffice.aspx
Gratulacje.
jamjurand:
Pamietam, ze kiedys obcokrajowcy brali sluby w ratuszach przygranicznych (glownie niemcy i opalone, a takze gorace kobiety) tak tez bylo w Kopenhadze, zapytajcie wiec w ratuszu, lokalnej komunie czy borgerservice (tel. albo mail?)
Widze ze Juta juz odpowiedziala :) Dodam, ze w mniejszych miastach jest krotsze czekanie.
madzialenasz:
Ja dwa lata temu bralam slub w ratuszu w komunie, nie pamietam ile czekalam na termin....hmmm 3 tyg. jakos tak.
cwsm111:
Jeżeli już jesteśmy przy tym mrożącym krew wydarzeniu to jakie dokument są nam potrzebne do zawarcia małżeństwa w komunie , bo pytałem się w polskim USC i wyjaśniono mi że to wszystko zależny od kraju . A w jakim języku przeprowadzana jest ta cudowna uroczystość która zapada na długie lata w pamięci.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej