Ogólne > Rodzina ...

ślub w danii

<< < (4/4)

faja:

--- Cytat: vonlanten w 04 Lip 2010, 19:48:51 ---Witam :)
jestem obywatelem Polski i na stałe mieszkam w Warszawie , chciałbym wziąć ślub w Danii konkretnie w Kopenhadze moja narzeczona też jest polką i mieszka w Warszawie przygotowaliśmy już wszystkie dokumenty potrzebne do zawarcia związku małżeńskiego za granicą i mam pytanie czy złożyć dokumenty i ustalić date slubu trzeba osobiscie w kommune czy można listownie ?????????? chciałbym zaoszczędzić dwukrotnej wizyty w Danii
pozdrawiam Grzegorz

--- Koniec cytatu ---
czy moglbys powiedziec dlaczego chcesz brac slub w Danii, jesli obydwoje mieszkacie w Polsce?
koszt 500 kr, pozniej legalizacja slubu w polskim USC i jesli liczysz, ze da to cos do pobytu w Danii, to bardzo sie mylisz, sam slub malo uroczysty, jesli w ratuszu, my bylismy jedyna para odswietnie ubrana, jedna para w jeansach, jedna z siatkami zakupow,
nie lepiej sie wybrac do Danii w podroz poslubna?

vonlanten:
hmmmmm.... dziekuje za wszystkie odp. ...wprawdzie nie wiele mi dały ale miło że ktoś próbował
poradziłem sobie w inny sposób i znam już wszystkie procedury dotyczące ślubu w Danii :)
a co do mojego (Naszego) wyboru miejsca slubu to własnie chodzi Nam o taki spontaniczny ślub choćby w jeansach i klapkach ! :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej