Ogólne > Rodzina ...

ślub w danii

<< < (2/4) > >>

madzialenasz:
Hmmm juz nie pamietam... ale byl to tylko przetlumaczony akt chrztu....Zaraz zobacze

cwsm111:
Chrztu ? do ślubu w komunie .

madzialenasz:
Potrzebny byl akt urodzenia, ktory przetlumaczylam na angielski. Mozesz sobie wybrac w jakim jezyku, to znaczy komuna oferuje za darmo przeprowadzenie slubu w j.angielskim, niemieckim, no i chyba francuskim i szwedzkim...Sa to osoby ktore wladaja tym jezykiem i sa upowanione do przeprowadzenia slubu, nie ma tam tlumacza. A czy sam slub kosztowal to juz nie pamietam.... ale chyba tak, moze z 500kr. A w Pl to wiecej zamieszania niz na jarmarku, o rany to znaczy jesli malzonek(ka) jest np dunczykiem(ka), i tlumacza musisz miec, i drogo to, i ile paabusew chca.... bynajmniej mnie to przerazalo, moze cos sie zmienilo, a tu raz ciach i juz. Potem nawet dostalam tez jakos przez komune z polski tez akt maleznstwa polsko dunski.... nie wiem jak to wyszlo ale mam. Urzad polski wyslal papiery tutaj, tu wypelnli i mi wyslali.....

[Posted on: 06 Maj 2010, 19:38:53]
Jak napisalam , akt urodzenia, pokickalo mi sie, przepraszam, a jesli ktos che miec tlumacza polskiego tu w komunie to chyba musi sam sobie zalatwic, nie wiem ile to kosztuje, moze okolo 1000kr....moze mniej

cwsm111:
Ok wielkie dzięki , mam jeszcze jedno pytanie bo coś mi się obiło o uszy , czy nie potrzeba jakiegoś zaświadczenie -brakuje mi słów ,coś w rodzaju że jestem wolny i nie ma żadnych przeszkód w zawarciu małżeństwa , czy może znajduje się to na akcie urodzenie wybieranym do celów zawarcia małżeństwa.

madzialenasz:
Hmmm, dobrze mowisz, cos mi swita, czekaj ide znowu zagladnac do papabusew, moze cos tam znajde...

[Posted on: 06 Maj 2010, 20:06:53]
Tak jest, to jest zaswiadczenie z USC, ze mozesz zgodnie z prawem polskim zawzec malzenstwo za granica. Pamietaj ze to zaswiadczenie od daty wystawienia jest wazne tylko 3 miesiace.

[Posted on: 06 Maj 2010, 20:12:00]
Mam wlasnie takie zaswiadczenie i wlasnie przy akcie urodzenie tez sie mnie pytali do czego mi ten akt potrzebny i tam tez wpisuja ze stan wolny, czy ze zwiazkow maleznskich nie bylo. Nie wiem jakim sposobem mam te zaswiadczenie, moze wydali je z aktem urodzenia, albo zgode trzeba bylo uzyskac... Bedziesz w Pl to sie wszystko wypytaj.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej