Ogólne > Rodzina ...

ślub w danii

<< < (3/4) > >>

kuczisor:
Witam
Wypowiem się bo  sam jestem po zawarciu związku malozenskiego 2 miesiące temu w Dani w Kommune.
A wiec tak dokumenty potrzebne to
paszport
akt urodzenia
oraz pismo z urzedu stanu cywilnego potwierdzajace stan cywilny czyli jednym słowem brak przeciwskazań do wstąpienia w Związek malozenski.

Z tymi papierami przetłumaczonymi
do kommune , ustalic datę ślubu , czas oczekiwania ok 10 dni i nastepnie sama  uroczystosc ok 10 minut.

koszty w moim przypadku 0 kr , ale slyszalem  ze koszt to 500 kr , może w moim przypadku było 0  bo bylem bezrobotny.
Świadkowie nie są wymagani , ale mogą być. 

Jesli jakieś pytania jeszcze będziesz mieć chetnie odpowiem.

vonlanten:
Witam :)
jestem obywatelem Polski i na stałe mieszkam w Warszawie , chciałbym wziąć ślub w Danii konkretnie w Kopenhadze moja narzeczona też jest polką i mieszka w Warszawie przygotowaliśmy już wszystkie dokumenty potrzebne do zawarcia związku małżeńskiego za granicą i mam pytanie czy złożyć dokumenty i ustalić date slubu trzeba osobiscie w kommune czy można listownie ?????????? chciałbym zaoszczędzić dwukrotnej wizyty w Danii
pozdrawiam Grzegorz

housik:
Brałam ślub w Danii na początku bieżącego roku... i wszystkie sprawy załatwiał tu na miejscu mój mąż. Musiał być osobiście więc wydaje mi się, że to jest wymóg. Ale zawsze można zadzwonić do Kommune i zapytać.
Z drugiej strony to ja bym się tak nie upierała na zawarcie związku małżeńskiego w Danii. Ślub bez rewelacji, trwa zaledwie 5 min. a później kosztowne załatwianie zarejestrowania małżeństwa w kraju...

vonlanten:
dziękuje za odp. !!!

ja rozumiem jednak że dla osób mieszkających w Danii nie ma problemu złozyć dokumenty w kommune ale ja i moja przyszła zona mieszkamy na stałe w Polsce więc stąd moje pytanie czy mozna w jakikolwiek sposób zarezerwowac datę slubu listownie , telefonicznie itd. aby udac się do Danii juz konkretnie na slub więc ponawiam pytanie
jaki jest termin oczekiwania na wyznaczenie daty ślubu ?
czy trzeba złozyć dokumenty osobiście czy mozna w jakikolwiek inny sposób (poczta, fax, mail)?
czy mozna zarezerwować sobie datę slubu a np. dzień przed nią dopabuse złozyć wszelkie dokumenty i dokonac opłaty

bardzo prosze o odp.
pzdr Grzegorz

Bulinka:

--- Cytat: housik w 04 Lip 2010, 20:01:34 --- a później kosztowne załatwianie zarejestrowania małżeństwa w kraju...

--- Koniec cytatu ---

ile musieliście zapłacić ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej