Ogólne > Hydepark
Policja zabrala mi polskie blachy, mam problem z odzyskaniem ich w PL
@ae@:
Bohemot:
...co więcej można przyjąć że tyle samo WPŁACAMY (my tzn Polska) do Unii co od niej łaskawie "dostajemy" (dziwi mnie szum medialny - ile to my niby dostajemy z Unii - a mało osób wspomina ILE POLSKA PŁACI DO UNII - widocznie tak wygodniej)...
Polska jako uznana za kraj/region slabiej rozwiniety korzysta ze specjalnych przywilejów ekonomicznych, z unijnych funduszy na tzw. Cel 1.
Np. Fundusz Rozwoju Regionalnego, Europejski Fundusz orientacji i Gwarancji Rolnej i inne tego typu fundusze z których mozna czerpac a do których Polska na razie nie doplaca.
Nie dziwia cie te artykuly w polskiej prasie? To miasto buduje obwodnice z funduszy unijnych...ta wies remontuje szkole z funduszy unijnych... ta firma dostala dotacje z funduszy unijnych...itd, itp Czy widziales podobne artykuly w prasie dunskiej czy holenderskiej?
....to po prostu pozwolą upaść takiej Portugalii czy Hiszpanii (co tym krajom na dobre przynajmniej wyjdzie - zaczną przynajmniej wszystko od nowa - a że stracą reputację? - coż - nic nie ma darmo - coś za coś..)
Pozwolic upasc to narazic ekonomie swiatowa na nastepne zalamanie. Nieprzemyslane sposoby finansowanie obrotu nieruchomosciami w USA zapoczatkowaly obecny kryzys ekonomiczny , nikt nie chcialby spróbowac tego jeszcze raz - ani ekonomisci ani banki ani prywatne osoby które stracily prace.
Owszem mozna powiedziec - to im wyjdzie na dobre, mozna tez otworzyc oczy troche szerzej i zobaczyc powiazania miedzynarodowe i ludzkie tragedie ...
robertcph:
pytanie bylo inne ale jak zwykle poniosla was fantazja ulanska :) zale. madrosci itd. w tym zacni jestescie :o
@ae@:
A ty robertcph na pytanie odpowiedziales ?
Czy poniasla cie ulanska fantazja, zale, madrasci ?
:-)
Zurich:
--- Cytat: kardula w 13 Maj 2010, 10:01:28 ---W czwartek zatrzymalam mnie policja i odkrecili mi polskie blachy z samochodu. Dwa tygodnie temu skonczylo mi sie pozwolenie i wlasnie mialam zawozic auto do PL. Tlumaczylam policjantowi ze odstawiam auto do kraju ale on nie chcial sluchac. Czy mial prawo zabrac mi tablice i kazac zostawic samochod zaparkowany na ulicy bez zadnej opieki??? Auto na dodatek nie bylo moje. Dostalam zastepcze tablice na dwa dni i pojechalam do PL. Teraz mam problemy z odzyskaniem tablic bo w PL powiedzieli mi ze pierwszy raz spotykaja sie z takim czyms i ze zrobili to nie prawnie. Moze ktos wie jak te tablice odzyskac??? Prosze o pomoc, pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Ludzie zadaja czasami tak glupie pytania ze nie dziwie sie ze nikt na nie rzeczowo nie odpowiada a temat skteca o 180 stopni.
robertcph:
temat zaczal sie od blach a skonczyl sie na tematyce ogolno panstwoej i o kasie
niektore osoby malo wiedza a wiecej pisza niz to warte
odbieganie od danego aspektu nie jest wskazane bo robi sie tzw. balagan
albo temat - blachy
albo temat - polityka, dotacje itd.
polska jest na skraju upadku, sami sztucznie utrzymuja zlotowke itd. ale uwazam ze to nie miejsce na rozwazanie tego
blachy to niech beda tu poruszane wylacznie blachy i z tym zwiazane sprawy a nie polityka, kasa itd.
:)
[Posted on: 18 Lip 2010, 18:05:20]
w dziale prawo jazdy tez jeden zacny chwalil sie jak to on z kolega chodzil na istedgade zeby jeden z nich ...
i jaki watek narzuca sie?
ze osoby szukaja tylko pretekstu zeby zmienic temat i narzucic swoj jednak dziwi mnie to czemu sami nie wyjda z innicjatywa i nie otworza nowy watek
::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej