Regionalne > Århus, Aalborg ...
wybory 2010
willy:
--- Cytat: daniaa w 09 Cze 2010, 13:19:28 ---Sugeruję to co wygarnął jakiś pismak polski (nie pamietam ktory): "czy kiedykolwiek, kogokolwiek pytał na kogo bedziecie glosować ?"
Skąd oni biorą te statystyki skoro na MAŁYCH (czyt. nie manipulowanych) serwisach internetowych wyniki te się różnią ??....
Media mają siłę i nawet nie domyślacie się Jak DUŻĄ.
--- Koniec cytatu ---
Otóż moją mamę swojego czasu bardzo często pytali (chyba obop ją wychaczył) o najróżniejsze rzeczy. Sondaże przeprowadza się na grupie 1000 osób z pełnego przekroju społecznego co przy ponad 40000000 polakó daje ... policz sobie jakie masza szanse :D
A MAŁE (niemanipulowane??) serwisy internetowe mają to do siebie że nie odzwierciedlają przekroju społeczeństwa ... więc i wyniki się różnią.
Ot cała tajemnica.
A tak zupełnie prywatnie to te małe "niemanipulowane" serwisy są bardzo często bardziej manipulowane niż te duże.
daniaa:
Woda po powodzi bedzie jeszcze powoli opadac, to tragedia tysiecy ludzi (kto tego nie przezyl niech lepiej milczy na ten temat),
a mimo tego....
Primo: Premier stanu kleski nie oglasza,
Secundo:pelniacy funkcje prezydenta mowi, ze nie trzeba... a i tak wg tych tzw "sondazy" ma 40 proc. poparcie. Takie rzeczy tylko...w Polsce :P
A teraz chwila rozrywki:
A Jarek na to po trupach do celu :P
//www.youtube.com/watch?v=FnECifsl43w
--- Cytat: Juta w 09 Cze 2010, 08:50:31 ---Ja raczej patrze na to jakie uprawnienia ma prezydent. A ma bardzo skromne i moze niewiele. Tak naprawde, to moze albo wspolpracowac z rzadem albo robic mu na zlosc. Innej opcji nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Inna opcja jest, a mianowicie "inicjatywa ustawodawcza". Prosze doczytac, bo tutaj nie bede pisal referatow na temat tej instytucji.
jeni:
--- Cytat: Juta w 09 Cze 2010, 08:50:31 ---Ja raczej patrze na to jakie uprawnienia ma prezydent. A ma bardzo skromne i moze niewiele. Tak naprawde, to moze albo wspolpracowac z rzadem albo robic mu na zlosc. Innej opcji nie ma.
--- Koniec cytatu ---
KOMPETENCJE PREZYDENTA są bardzo duże
Juta:
Sa zbyt male, aby prowadzic samodzielna polityke. Przy zgranym opozycyjnym parlamencie zadna prezydencja inicjatywa sie nie przebije.
Zreszta uwazam, ze podzial wladzy na linii rzad-parlament-prezydent mamy fatalny. I to jest glowny powod tego, ze w powszechnym odczuciu "nic sie nie dzieje" i "nic sie nie zmienia".
jeni:
NIE!!!!!! NIE!!!!!!! DLA TOTALITARYZMU obecnej władzy. Podział władzy jest dobry tylko że u nas przynosi to fatalne konsekwencje przez grupy trzymające władzę sterowanych przez > globalne grupy< spod znaku New World Order ( M.F.W.) Po prostu kto ma kasę , ten ma władzę . Pragnę nie tylko ja żeby w końcu Polska była Polską .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej