Ogólne > Rodzina ...

sprowadzenie zony w ciazy

<< < (3/6) > >>

piatka:
Z czyim paszportem byl maz? twoim?

katjia:
nie,swoim.Tzn jak przyjade do danii mam isc na policje po papiery na pobyt staly i pozniej je wypelnione odniesc.Ile sie czeka na takie pozwolenie?jesli juz otrzymamy takie pozwolenie z synkiem to automatycznie jestesmy ubezpieczeni nie musimy kupowac zadnej polisy?

niki:
NA STALY POBYT CHYBA NIE... o staly sie mozesz starac po 7 latach dopabuse, a teraz o czasowy. nie chce Cie straszyc ale ja o papiery sie staralam od listopada a dostalam 2 tyg temu niecale. przez ten caly czas bylam w ciazy i musialam jezdzic do PL do lekarza bo tu mnie nie chcieli przyjac na meza ubezp. najlepiej jakbys miala mozliwosc z synkiem pojechac do Pl na to szczepienie. No a na policje jak najbardziej jak przyjedziesz -im szybciej tym lepiej. i mozesz tu byc w trakcie czekania na papiery, ale ani pracowac nie mozesz ani nie masz ubezp

katjia:
No wlasnie nie moge za bardzo,bo podroz jest okropna.Tzn. dojazd do tej miejscowosci gdzie pracuje maz jest okropny, z 2 przesiadkami.A z takim maluchem,to tragedia.A nie moge prywatnie go zaszczepic?Chyba mozna prywatnie sie leczyc?Pozdrawiam

Mirabelka:
zależy na co chcesz synka szczepić, tu jest całkiem inny kalendarz szczepień. W Danii nie szczepi się na gruzlice i na wzw. Jak poszłam do lekarza i powiedziałam ze chce zaszczepić 5 letnie dziecko na gruzlice to mnie wysmiala bo w Danii od kilkunastu lat nie szczepia dzieci na gruzlice. Ale mysle ze jak kupisz w Polsce szczepionki i przywieziesz je tutaj to ci maleństwo zaszczepia. Tylko pamiętaj ze szczepionki trzeba przewozić w odpowiedniej temperaturze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej