Ogólne > Hydepark

pobyt staly

<< < (25/28) > >>

Jomir:
Sprawy malzenstw zagraniczono EU - dusnkich sa juz tez przeniesione do Statsforvaltning.

Sama kilka lat temu dostalam wlasnie przez Statsforvaltning, pomimo ze dwa pierwsze pobyty (dostalawalam wowczas na dwa lata), otrzymalam przez udlædingstrrelsen.

Z tego co zrozumialam dziewczyna przyjechala na studia, a slub wziela w trakcie, wiec ma pozwolenie na podstawie studiow.
Tu sa informacje.
http://www.statsforvaltningen.dk/site.aspx?p=8171

MOim zdaniem spokojnie o staly pobyt mozesz sie ubiegac.
DUnskiemu rzadowi zalezy na tym, by osoby wyksztalcone tutaj, pozostawaly w kraju.

tecza:
dziekuje Jomir za odpowiedz
ale ja mam pozwolenie tutaj na pobyt (studia zaczelam dopero po zamazpojsciu), nie w tym problem, chodzi mi konkretnie o ubieganie sie przyznanie  pobytu staly. Ten pobyt, o ktory mozna ubiegac sie po 5 latach pobytu, piszecie tutaj ze trzeba miec ostatnie 3 lata przepracowane, a jak ktos nie pracowal tylko studiowal, zanim zaczelam studia juz mialam przyznane prawo do pobytu czy tez rezydencji, ale z tego co tu piszecie ten slynny pobyt staly to jeszcze co innego.
czy mozna ubiegac sie o pobyt staly, mieszkajac juz tutaj te wymagane powiedzmy 5 lat ale niestety nigdy tu nie pracujac tylko studiujac.

Jomir:
Czyli, ze mialas pobyt "na meza", ktory zobowiazal sie Ciebie utrzymywac, tak?
Jezeli malzenstwo wciaz trwa , to rowniez masz do niego prawo.
Chodzi o to, ze przyczyna przyjazdu musi byc ta sama i trwac przez piec lat.

tecza:
dziekuje za odpowiedz
czyli wystarczy isc do statsforvaltning, nawet jak dokumenty kilka lat temu byly zalatwiane przez urzad emigracyjny w kopenhadze
czyli podsumowujac jak przyczyna dania pierwszego pozwolenia byly sprawy rodzinne, to nie beda chciec domumetow o zatrudnienie

Jomir:

--- Cytat: tecza w 12 Paź 2014, 17:03:31 ---dziekuje za odpowiedz
czyli wystarczy isc do statsforvaltning, nawet jak dokumenty kilka lat temu byly zalatwiane przez urzad emigracyjny w kopenhadze
czyli podsumowujac jak przyczyna dania pierwszego pozwolenia byly sprawy rodzinne, to nie beda chciec domumetow o zatrudnienie

--- Koniec cytatu ---
Ty tez zlozysz, mialas w koncu SU.
Podanie o pobyt znajdziesz w zalaczonym przeze mnie linku.
To jest ten sam dokument, ktory sklada sie za pierwszym razem, jedynie w pewnym momencie zakreslasc tidsubegrænset ,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej