Ogólne > Hydepark
pobyt staly
Kasia:
Manior, ja to czytalam i wiem jak i kiedy sie starac :)pytanie tylko na ile mi sie to oplaca ;) tzn zakladam, ze pobyt staly nie ma minusow, ale nie do konca wiem jakie ma plusy...
a obywatelstwo, oprocz glosowania i kwestii do ktorej ambasady mam sie udac tudziez ewentualnych kwestii wizowych daje mi cos ?
Daria2007:
Witam,
Mam męża obywatela Danii, ale od lat mieszkającego w Polsce. Niedługo planujemy jednak na stałe przenieść się do Danii. Czy ktoś orientuje się jak długo będę czekała na pobyt tam i czy jak go dostanę przysługuje mi jakiś zasiłek? Pozdrawiam...
vanroy:
--- Cytat: Daria2007 w 18 Sty 2010, 13:36:39 ---Witam,
Mam męża obywatela Danii, ale od lat mieszkającego w Polsce. Niedługo planujemy jednak na stałe przenieść się do Danii. Czy ktoś orientuje się jak długo będę czekała na pobyt tam i czy jak go dostanę przysługuje mi jakiś zasiłek? Pozdrawiam...
--- Koniec cytatu ---
Jeszcze w Dk nie mieszkasz a juz pytasz czy przysluguje Ci ,,,,,ZASILEK,,,,,,,,co za ludzie.Nie lepiej spytac co zrobic by znalezc prace??
Jomir:
Czas do otrzymania pobytu stalego liczy Ci sie od dnia wydania pierwszego pozwolenia na pobyt w Danii.
Pobieranie zasilkow automatycznie wyklucza przyznanie Ci pobytu stalego. Ich nie pobieranie oraz przepracowanie bodajze 3 lat sa miedzy innymi wymogami dla jego otrzymania.
mojamaja:
--- Cytat: vanroy w 18 Sty 2010, 13:47:32 ---Jeszcze w Dk nie mieszkasz a juz pytasz czy przysluguje Ci ,,,,,ZASILEK,,,,,,,,co za ludzie.Nie lepiej spytac co zrobic by znalezc prace??
--- Koniec cytatu ---
he heh
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej