Ogólne > Hydepark
nauka języka duńskiego
nauka języka duńskiego:
Witam.
Mam pytanie odnośnie nauki języka duńskiego w Danii.
Mieszkam tu od 2 tygodni.Wczoraj byłam w Kommunie i poinformowano mnie,iż jest możliwość nauki języka duńskiego na różnych stopniach,1 raz w tygodniu po 3 godziny :-\ jednakże trzeba za tę naukę zapłacić :o i ten fakt mnie bardzo zdziwił,ponieważ z informacji które otrzymałam wcześniej wynikało,że nauka języka duńskiego będzie bezpłatna (posiadając numer CPR).Także z wcześniejszych inf.wiedziałam że jest taka możliwość by przez pierwsze 3 m-ce nauki w zajęciach uczestniczył ,,tłumacz polskiego,,
Sama już nie wiem jak to właściwie się odbywa,pogubiłam się zupełnie.
Będę wdzięczna za odpowiedź jeśli ktoś potrafi mi wyjaśnić jak to własciwie jest ...
Pozdrawiam serdecznie
piatka:
Moze zalezy to od komuny? Gdzie mieszkasz?
W Arhus szkola podlegla komunie Sprogcenter ma bezplatna nauke, jednak trzeba placic za modul test 500 kr, a potem za panstwowy egzamin, 1200
Teraz wiem juz, ze szkole nalezy ukonczyc w ciagu trzech lat, bo pozniej trzeba placic i za nauke.
Jest kilka kursow:
przedpoludniowy, codziennie trzy godziny, dla tych ktorzy maja czas, popoludniowy i wieczorny dwa razy w tygodniu.
Teraz zapisalam sie do szkoly, gdzie nauka bedzie raz w tygodniu po trzy godziny, ale nauka tez jest bezplatna
nauka języka duńskiego:
Podlegam pod Kommune Viborg.
Dla mnie nauka 1 raz w tygodniu po 3 godziny to zbyt mało a do tego gdy pracuje 1 osoba a uczyć chcą się 2 to koszt nauki jest już spory.
Więc nadal szukam kursów w swojej okolicy (Viborg,Karup itp..)A za odpowiedź serdecznie dziękuję :)
piatka:
Kierujac sie nazwa swojej szkoly kliknelam na Viborg.
i znalazlam : http://www.vucskive-viborg.dk/Infoweb/Designskabelon8/Rammeside.asp?Action=&Side=&Klasse=&Id=&Startside=&ForumID=
znasz te szkole?
piatka:
popatrz jeszcze tutaj:
http://www.vucskive-viborg.dk/Infoweb/Designskabelon8/Rammeside.asp?Action=&Side=&Klasse=&Id=&Startside=&ForumID=
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej