Ogólne > Hydepark

nauka języka duńskiego

<< < (2/4) > >>

piatka:
Kliknij na FVU, po lewej stronie,  tam nauka jest gratis

Jomir:
chyba wiem, gdzie jest pies pogrzebany.
Napisalas, ze pracuje jedna osoba, a uczyc sie chca dwie. Jesli dobrze rozumiem CPR tez ma tylko jedna osoba???

I w tym momencie jest oczyswiste, ze tylko ta osoba posiadajaca CPR ma nauke za darmo.

Ja nie place nic za szkole. A chodze do slawetnego KISS (chyba najlepszej szkoly w Danii).

języka duńskiego w Danii:
Witaj

Posiadam numer CPR i druga osoba która będzie się uczyc także ma wymagane dokumenty.
Dlatego zdziwiłam się,że musimy płacić za naukę.
Pozdrawiam

nauka języka duńskiego:
 :) Dziękuję za wszystkie linki i pomoc.Serdecznie pozdrawiam

Tula:

--- Cytat: języka duńskiego w Danii w 17 Sie 2007, 12:36:23 ---Witaj

Posiadam numer CPR i druga osoba która będzie się uczyc także ma wymagane dokumenty.
Dlatego zdziwiłam się,że musimy płacić za naukę.
Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
A ile mielibyscie placic? Bo za mnie placi komuna, ale mimo to za kazdy modul ja doplacam 500 koron dodatkowo (to dla obywateli unijnych). Przepisy zmienily sie w styczniu 2007.
Aha, a bezplatna (bo tych 500 dkk nie licze ;)) nauka przysluguje tylko przed trzy lata liczac od momentu zaproponowania kursu przez komune ( ja np. dostalam z komuny kopenhaskiej list z lista szkol), chyba, ze sie ciezko zachoruje, urodzi dziecko itp. (wtedy trzeba przedlozyc stosowne zaswiadczenia i okres zostanie przedluzony). To wydaje sie dlugim okresem, ale z doswiadczenia znajomych wiem, ze moze sie przerazliwie skurczyc, zwlaszcza, gdy wybierze sie mniej intensywna nauke...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej