Ogólne > Hydepark
nauka języka duńskiego
ladyman:
--- Cytat: anetka089 w 03 Cze 2012, 10:40:00 ---Witam! Chciałam sie zapytać czy to prawda że, jeśli się podejmie nauke języka duńskiego to komuna płaci Ci za nauke? Szef męża coś tak mówił i wydaje mi sie to nie bardzo wiarygodne. Czy może to ktoś potwierdzić?
--- Koniec cytatu ---
U mnie w Listighed Kommune za nauke placa 8.500 a jezeli nauka przeciaga sie do godziny 14 , podaja posilek.
frisms:
tak,potwierdzamy ze dla kazdego obcokrajowca pierwsze 3 lata nauki dunskiego oplaca komuna,pomijam ze trzeba miec cpr. i tak dalej...
nie wiem czy dotyczy to ludzi z calego swiata,mam tu na mysli glownie obywateli Europy i Unii Europejskiej
jak sie nie wyrobisz w czasie to potem trzeba samemu,z tego co sie orientuje 1 godz.w sprogskole kosztuje 67 kr czy okolo 70 kr.
ty ladyman a z tym posilkiem to powaznie ;D bo ta twoja komuna z samej nazwy jakas podejrzana 8)
ladyman:
--- Cytat: frisms w 03 Cze 2012, 18:05:25 ---ty ladyman a z tym posilkiem to powaznie ;D bo ta twoja komuna z samej nazwy jakas podejrzana 8)
--- Koniec cytatu ---
hehe.. jasne ze podejrzana ;)
ale powinna taka dla niektórych istnieć.
wielebny:
wazne ze jak nie chodzisz do szkoly zglaszac dzwonic do nich ze jestes chory albo masz jakas sprawe jezeli jestes w okresie
poczatkowym tych 3 lat jezeli praca cie zmusi do przerwania szkoly musisz isc do szkoly i zatrzymac ja znaczy zglosic ze narazie nie bedziesz chodzil to ci ten czas sie zatrzyma i wrazie wu mozesz wrucic do szkoly
wazne jest zeby zbierac wszystkie paski wyplat bo mozna isc do komuny o ponowienie szkoly jesli minol okres 3 lata szkoly
ale trza sie nalatac z papierkami tak jak mowie chca paski wszystkie
Nawigacja
Idź do wersji pełnej