poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Z ogłoszeń forumowych..;)  (Przeczytany 92457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emill

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 19
  • Reputacja: +5/-3
Odp: Z ogłoszeń forumowych..;)
« Odpowiedź #105 dnia: 28 Paź 2011, 20:11:31 »

Cytuj (zaznaczone)
kupię coś na SENSATION WHITE
« : Dzisiaj o 17:52:33 »

witam wybieram się w sobote na sensation white i chetnie kupie coś na pobudzenie i dobrą zabawe ,wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, ewentualnie prosze o namiary gdzie moge dostać?   
soren1@o2.pl

:D :D :D

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #106 dnia: 28 Paź 2011, 20:33:26 »
Proszę bardzo mam tego pełną szafkę http://tanio-tg.pl/pl/p/Colgate-Sensation-White-75ml/445

Offline aarhusN

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 21
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +3/-2
« Odpowiedź #107 dnia: 28 Paź 2011, 20:35:48 »
Cytuj (zaznaczone)
POSZUKUJE MIESZKANIA DWA POKOJE NAJLEPIEJ Z PODWORKIEM  GDZIE MOZNA PSA MIEC ;-) LADNE BEZ PLESNI;-)

I tak przyszło mi na myśl... Naprawdę ta pleśń taka powszechna..?!  Z politowaniem
To nie lepiej wynająć lokum ze spółdzielni...?

zastanawiam sie jakie zalety tej spoldzielni?
wynajmuje mieszkanie 75m2 w dwupietrowym bloku(6 mieszkan w kazdym wejsciu) z cegly blisko Stor Center Nord.place 4400 razem z ogrzewaniem.zrobilismy nowa kuchnie i lazienke(dowolne kolory i styl).mieszkanie przepiekne.pelno zieleni wkolo.zdaje sobie sprawe,ze nie czesto sie to zdarza,ale warto szukac prawda? ;D

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #108 dnia: 10 Lis 2011, 18:46:24 »
Dwa dni temu dalem ogloszenie ze sprzedam VW T4
Aczkolwiek popelnilem blad bo napisalem ze auto sluzylo mi bardziej do transportu nazedzi niz materialow...
HAHAHA i podalem numer komurki :

Moi modrzy i przebiegli rodacy znalezli sposob by zlokalizowac moje auto po numerze telefonicznym na KRAK-u tz NIVÅ.
Po czym dzisiejszej nocy wybili mi szybe ( tylnia ) i ukradli wkretarke De-WALT i duza szlifierke kontowa tej samej firmy.
Otorz spaliliscie bo nazedzia mam ubezpieczone , a te ktore ukradlisci to i tak tylko 1% tego co mam HEHEHE...

Zapewne zapytacie czego to pisze ?

Otorz nowym nabywcom zycze milego kozystania z narzedzi ( oby wam sluzyly ) a Rodakom by nie popelniali takiego bledu jak JA .
Po drugie dlaczego to rodacy zrobili, bo tylko debil nie sprawdza dzrzwi bocznych ktore sa otwarte --- wybijajac szybe by sie dostac do srodka  :D

POzdrawiam I KOCHAM POLSKE :)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Facet ma nos jak szarik ;D ;D ;D  ale pewnie teraz kolej na garaż bo tam  te 99%HEHEHE

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 15
  • Reputacja: +19/-25
« Odpowiedź #109 dnia: 10 Lis 2011, 20:38:03 »
Jak ma tego nosa to ich znajdzie  :)  Faktycznie to jest dobry sposob zeby znalezc nowych przyjaciol

[Posted on: 10 Lis 2011, 20:23:31]

Zresztą wkurza mnie taki temat bo te kur.. nabuseby łażą po miescie gdzie mieszkam ,nawet taki w pobliżu mnie jest... jego poszukiwany przez policje brat czy kto to tam jest to spokojny czlowiek i olewam  ze ktos go szuka ale ten pacjent alkoholik sprawdzał moje drzwi jak myślał ze nikogo nie ma  choc byla w domu moja zona ale nie otwierała bo z kolei myslała ze to ja i kolo sie zamkneło kiedy wchodze tylnymi drzwiami a debil stoi .Teraz tylko czekam az wejdzie do mojego skromnego domu .Napewno deportowany nie będzie  ;D ;D ;D
Szczęśliwi ludzie to tacy, którzy nie są świadomi lepszych i większych możliwości, żyją we własnych światach odpowiednio skrojonych do ich predyspozycji.                                                                       Aldous Huxley

Offline greg1969

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 25
  • Reputacja: +5/-4
« Odpowiedź #110 dnia: 10 Lis 2011, 23:19:49 »
Może chociaż ześlą np. na Bornholm lub Grenlandię albo Wyspy Owcze  ;D ;D.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #111 dnia: 11 Lis 2011, 08:25:15 »
Jak ma tego nosa to ich znajdzie  :)  Faktycznie to jest dobry sposob zeby znalezc nowych przyjaciol

[Posted on: 10 Lis 2011, 20:23:31]

Zresztą wkurza mnie taki temat bo te kur.. nabuseby łażą po miescie gdzie mieszkam ,nawet taki w pobliżu mnie jest... jego poszukiwany przez policje brat czy kto to tam jest to spokojny czlowiek i olewam  ze ktos go szuka ale ten pacjent alkoholik sprawdzał moje drzwi jak myślał ze nikogo nie ma  choc byla w domu moja zona ale nie otwierała bo z kolei myslała ze to ja i kolo sie zamkneło kiedy wchodze tylnymi drzwiami a debil stoi .Teraz tylko czekam az wejdzie do mojego skromnego domu .Napewno deportowany nie będzie  ;D ;D ;D

Bedzie, jeno te deportowance wracaja jak bumerangi...
Skoczy za darmoche do Polski (policja oplaca bilet na prom i jeszcze jak taksowka dowozi), ba! jeszcze troche kieszkonkowego na kolacje na promie da, wiec sie chlop przy okazji naje do syta....
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #111 dnia: 11 Lis 2011, 08:25:15 »

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 15
  • Reputacja: +19/-25
« Odpowiedź #112 dnia: 11 Lis 2011, 09:29:50 »
Właśnie dlatego lepszym rozwiazaniem bedzie wysłać tego pana na wycieczke z kimś doswiadczonym w tych sprawach z takiej "cichej"miejscowości pod Warszawą .Napewno zapomni kolega o otwieraniu cudzych drzwi :)
Szczęśliwi ludzie to tacy, którzy nie są świadomi lepszych i większych możliwości, żyją we własnych światach odpowiednio skrojonych do ich predyspozycji.                                                                       Aldous Huxley

Offline franek

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-2
« Odpowiedź #113 dnia: 11 Lis 2011, 12:34:21 »
jomirka polcja wiezie pacjeta nie taxi i nie ma zadnych kiesznkowych na kolacje przerabialem to pare razy duzo lat wczesniej dostawalo sie 50 dkk za jezyk dunski na godzine a tak to my placimy nie policja jak jestes tak obcykana w przepisach to powinnas to wedziec a tak po co pod warsziawe tu tez sa ludzie

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #114 dnia: 11 Lis 2011, 13:43:55 »
Napisalam: "policja... jak taksowka dowozi" - czyli, ze policja dowozi, tylko ze jak dla mnie taka gratisowa taksowka - podwoza pod sam prom.
Co do kieszonkowego, to ostatni raz bylam swiadkiem dawania kieszonkowego w tym roku (okolo maja). Bylo to 300 koron i jak to policjant stwierdzil "by na ladzie w Polsce, bez grosza nie wysiadl".

Co do placenia 50 koron za godzine (masz na mysli wynagrodzenie tlumacza? ) - bo jesli tak, to albo baardzo dawno to bylo, albo bierzesz ceny z kosmosu.
Obecnei jest to w zaleznosci od klasy tlumacza od 314,60 do 550,50 za kazda rozpoaczeta godzine. I uwierz, nikt nie placi z wlasnej kieszeni. Tlumacz dostaje wynagrodzenie z policji.
I nie ma znaczenia czy jest poszkodowanym, czy oskarzonym, zawsze asysta tlumacza jest dla petenta gratis.
« Ostatnia zmiana: 11 Lis 2011, 14:04:41 wysłana przez Jomir »

fiskeren30

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 11 Lis 2011, 14:31:07 »
Jomir...może zawsze jest gratis kiedy chodzi o sprawy z Policją. Miałem ostatnio tą wątpliwą przyjemność poobcować z duńską służbą zdrowia, żeby umilić sobie mocno za długi czas oczekiwania zacząłem czytać ulotki, w jednej z nich wyczytałem że wszyscy obcokrajowcy z pobytem 7 i więcej lat muszą płacić za tłumacza 150 kr...7 lat??? Rozpieszczają nas :D Nie żebym się przechwalał, ale po dwuletnim pobycie już takowej usługi nie potrzebowałem.

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #116 dnia: 11 Lis 2011, 20:18:36 »
- telewizor THOMSON, na moje oko jakieś 30 cali, jako bonus dorzucam bezprzewodowego pilota ; cena 200

Szał.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #117 dnia: 11 Lis 2011, 20:24:12 »
Jomir...może zawsze jest gratis kiedy chodzi o sprawy z Policją. Miałem ostatnio tą wątpliwą przyjemność poobcować z duńską służbą zdrowia, żeby umilić sobie mocno za długi czas oczekiwania zacząłem czytać ulotki, w jednej z nich wyczytałem że wszyscy obcokrajowcy z pobytem 7 i więcej lat muszą płacić za tłumacza 150 kr...7 lat??? Rozpieszczają nas :D Nie żebym się przechwalał, ale po dwuletnim pobycie już takowej usługi nie potrzebowałem.

Ta ulotka dotyczyla sluzby zdrowia. Decyzje o odplatnosci podjelo Ministerstwo Zdrowia (ustawa z 13 lipca 2010 roku, wraz z pozniejszymi zmianami).

Na policji czy w sadzie tlumacz jest zawsze gratis, chodzi o konstytucyjne prawo dostepnosci wymiaru sprawiedliwosci.
Tak jak jest adwokat z urzedu, tak i tlumacz z urzedu.
Nie moze byc takiej sytuacji, gdzie ktos nie mogl sie obronic, albo dochodzic swoich praw z powodu nieznajomosci jezyka (tudziez tego, ze nie bylo go stac na tlumacza), nawet jezeli mieszkal w kraju wiecej jak 7 lat.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #118 dnia: 14 Lis 2011, 19:46:01 »
Dzisiejsz ogloszenie:
NAUKA DUNSKIEGO / TLUMACZENIA / POMOC PRAWNA / SOCJALNA / MIESZKANIE

Intensywna nauka jezyka dunskiego na wszystkich poziomach. Proponuje przygotowanie do danskprøve 1, 2, 3, tlumaczenia dokumentow, wymowa, codzienna konwersacja, kontakty z urzedami, podatek, sprawy socjalne, mieszkaniowe, ministerstwa, styrelser, folketinget, szpitale, itd. itp.  Tomasz, dziennikarz dunski, urodzony w Polsce, tutaj od 40 lat. Kontakt via komorka 2448 9525 ,  przez e-mail  thomasmembrum@hotmail.com , ewt. przez skype - nick  -   skypeguestdenmark  Kopenhaga Ø.
Ewentualnie mozliwosc kontaktu bezposredniego z moimi poprzednimi uczniami i kliientami  i ich opinia o pomocy...

Dansk undervisning tilbydes på samtlige niveauer. Både forberedelser til danskprøve 1, 2,3, oversættelser af dokumenter, udtale, dagligdags konversation osv. et.al . Tomasz, dansk journalist, født i Polen. Her i 40 år. Kontakt via mobil – 2448 9525, via e-mail  thomasmembrum@hotmail.com , evt. via skype.  København Ø.  Evt. mulighed for direkte kontakt med mine forrige elever og brugere og indhentning af deres vurdering af undervisningen og hjælpen.

P.s. Tutaj dodatek spowodowany tz. ‘copycat’ buszujacej tutaj i kopiujacej moje ogloszenie.

Ja, majac prace i nie bedac na pomocy socjalnej, oczywiscie tez wystawiam rachunki i faktury ale wtedy ceny sa podwojne, poniewaz musze to podac do podatku.Oczywiscie tlumacze tez w zlobkach, przy stanach ciezarnych, przy planowaniu dziecka, przy samym akcie robienia dziecka, ucze w szwecji, anglii, norwegii, chinach, usa, polska, indonezja,  w wiezieniu, poprawczakach, na schodach, na ulicy, w kawiarnii, w pubie, w urzedach podatkowych, sadach, komunach, szkolach, przedszkolach, szpitalach, podczas wizyty u lekarza, u ksiegowego, dentysty, czy w urzedzie pracy lub A-kasie/zw.zawodowych etc. oraz pomagam pisac podania  -  TO BYL OCZYWISCIE ZART, ADRESOWANY DO MOJEJ COPYCAT. . Nie mieszkam tutaj 15 a 40 lat. Oczywiscie podaje tez nr  telefonu, skype, mail, w kazdej chwili do weryfikacji. NIE biore pieniedzy za krotkie porady telefoniczne, to jest implicite.
NIE pomagam przy probie socjalnego oszukania dunskiego panstwa. Wtedy proponuje kontakt z moim copycat..Jestem dziennikarzem politycznym, specjalizuje sie w sprawach socjalnych dunskich, ergo znam wszystkie prawa obowiazujace. NIE zajmuje sie oszustowym posrednictwem pracy, gdzie polacy wykorzystuja polakow. Wprost przeciwnie, pomagam tym ktorzy przez rodakow zostali wykorzystani.
Tutaj darmowa porada. NIE korzystaj z tak zwanych polskich posrednikow pracy, moje doswiadczenie mowi mi ze najmniej 90% z nich to oszusci. Jak I jezeli szukasz pracy w Danii, idz bezposrednio do dunskiego pracodawcy, ewt. Z tlumaczem I jest szansa ze dostaniesz prace na uczciwych warunkach..
Pss. Nigdy nie uzywam formy pan/pani, ktora praktycznie nie egzystuje w Danii.

mnie sie to podoba :-)

On nie pomaga oszukiwac panstwa dunskiego ale sam nie ma skupulów zeby oszukiwac podatników  ;D

Ktos tu czytal W pustyni i w puszczy??
Zly uczynek: to jak Kalemu ukradna krowe.    Dobry uczynek? Jak Kali ukradnie komus krowe  ;D
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline daniaa

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 10
  • -Otrzymane: 29
  • Reputacja: +14/-2
« Odpowiedź #119 dnia: 14 Lis 2011, 20:15:37 »
"Kupię większą ilość ropy"

A to na stacjach jest jakis limit ?:D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #119 dnia: 14 Lis 2011, 20:15:37 »

Nowe zasady zamieszczania ogłoszeń w dziale transport.

Zaczęty przez willyDział Informacje

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 50104
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2015, 13:37:49
wysłana przez zpatentem
szukam pomocy dot.ogłoszeń w poloniainfo.dk

Zaczęty przez redi-polskaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3818
Ostatnia wiadomość 18 Cze 2011, 08:56:15
wysłana przez redi-polska
Baza ogłoszeń dla osób szukającyh pracy w rolnictwie.

Zaczęty przez willyDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 54185
Ostatnia wiadomość 13 Maj 2015, 07:05:08
wysłana przez mario926
Anulowanie/usuwanie ogłoszeń

Zaczęty przez rapheleDział Hydepark

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4138
Ostatnia wiadomość 31 Lip 2012, 21:22:47
wysłana przez willy
Nowe działy ogłoszeń