Dzisiejsz ogloszenie:
NAUKA DUNSKIEGO / TLUMACZENIA / POMOC PRAWNA / SOCJALNA / MIESZKANIE
Intensywna nauka jezyka dunskiego na wszystkich poziomach. Proponuje przygotowanie do danskprøve 1, 2, 3, tlumaczenia dokumentow, wymowa, codzienna konwersacja, kontakty z urzedami, podatek, sprawy socjalne, mieszkaniowe, ministerstwa, styrelser, folketinget, szpitale, itd. itp. Tomasz, dziennikarz dunski, urodzony w Polsce, tutaj od 40 lat. Kontakt via komorka 2448 9525 , przez e-mail thomasmembrum@hotmail.com , ewt. przez skype - nick - skypeguestdenmark Kopenhaga Ø.
Ewentualnie mozliwosc kontaktu bezposredniego z moimi poprzednimi uczniami i kliientami i ich opinia o pomocy...
Dansk undervisning tilbydes på samtlige niveauer. Både forberedelser til danskprøve 1, 2,3, oversættelser af dokumenter, udtale, dagligdags konversation osv. et.al . Tomasz, dansk journalist, født i Polen. Her i 40 år. Kontakt via mobil – 2448 9525, via e-mail thomasmembrum@hotmail.com , evt. via skype. København Ø. Evt. mulighed for direkte kontakt med mine forrige elever og brugere og indhentning af deres vurdering af undervisningen og hjælpen.
P.s. Tutaj dodatek spowodowany tz. ‘copycat’ buszujacej tutaj i kopiujacej moje ogloszenie.
Ja, majac prace i nie bedac na pomocy socjalnej,
oczywiscie tez wystawiam rachunki i faktury ale wtedy ceny sa podwojne, poniewaz musze to podac do podatku.Oczywiscie tlumacze tez w zlobkach, przy stanach ciezarnych, przy planowaniu dziecka, przy samym akcie robienia dziecka, ucze w szwecji, anglii, norwegii, chinach, usa, polska, indonezja, w wiezieniu, poprawczakach, na schodach, na ulicy, w kawiarnii, w pubie, w urzedach podatkowych, sadach, komunach, szkolach, przedszkolach, szpitalach, podczas wizyty u lekarza, u ksiegowego, dentysty, czy w urzedzie pracy lub A-kasie/zw.zawodowych etc. oraz pomagam pisac podania - TO BYL OCZYWISCIE ZART, ADRESOWANY DO MOJEJ COPYCAT. . Nie mieszkam tutaj 15 a 40 lat. Oczywiscie podaje tez nr telefonu, skype, mail, w kazdej chwili do weryfikacji. NIE biore pieniedzy za krotkie porady telefoniczne, to jest implicite.
NIE pomagam przy probie socjalnego oszukania dunskiego panstwa. Wtedy proponuje kontakt z moim copycat..Jestem dziennikarzem politycznym, specjalizuje sie w sprawach socjalnych dunskich, ergo znam wszystkie prawa obowiazujace. NIE zajmuje sie oszustowym posrednictwem pracy, gdzie polacy wykorzystuja polakow. Wprost przeciwnie, pomagam tym ktorzy przez rodakow zostali wykorzystani.
Tutaj darmowa porada. NIE korzystaj z tak zwanych polskich posrednikow pracy, moje doswiadczenie mowi mi ze najmniej 90% z nich to oszusci. Jak I jezeli szukasz pracy w Danii, idz bezposrednio do dunskiego pracodawcy, ewt. Z tlumaczem I jest szansa ze dostaniesz prace na uczciwych warunkach..
Pss. Nigdy nie uzywam formy pan/pani, ktora praktycznie nie egzystuje w Danii.
mnie sie to podoba :-)
On nie pomaga oszukiwac panstwa dunskiego ale sam nie ma skupulów zeby oszukiwac podatników

Ktos tu czytal W pustyni i w puszczy??
Zly uczynek: to jak Kalemu ukradna krowe. Dobry uczynek? Jak Kali ukradnie komus krowe