Ogólne > Edukacja
szkola dunskiego
anetakoz:
Czy ktos moze mi polecic dobra szkole dunskiego? chodzi mi o szkoly, w ktorych ucza po polsku... znalazlam 2 - Clavis i IA, ale tam nie mozna sie dodzwonic - probuje od kilku dni i jakos nie nastraja mnie to zbyt pozytywnie do tych szkol.. dzieki
aha, chodzi mi glownie o okolice Holte i Kopenhage
Juta:
To sa chyba jedyne szkoly uczace po polsku i niestety, nie maja dobrych opinii. Poniewaz niemal cala lekcje mowi sie po polsku, to nauka idzie strasznie wolno. Po roku nauki wciaz nie bedziesz w stanie z nikim sie dogadac i niczego w urzedach nie zalatwisz.
neletop:
Podobnie jak Juta uwazam, ze najszybciej nauczysz sie jezyka chodzac do szkoly tylko z dunskim.
Trzeba go sluchac caly czas zeby byly postepy. Jesli mozliwe obracac sie w dunskim towarzystwie (praca, znajomi...).
Znam osoby dobrze mowiace po angielsku, ktore po 5-u latach w Danii w dalszym ciagu nie mowia po dunsku, bo moga sie dogadac po angielsku.
Rozmawialam kiedys z dunczykiem pracujacym w Polsce, ktory nie mogl sie dogadac po polsku po 10-u latach bo rozmawial ze wszystkimi po ang. (mogl sobie na to pozwolic bo byl dyrektorem).
Bierz byka za rogi, skacz na gleboka wode - szybciej sie nauczysz
poldzia:
w Clavis są teraz wakacje zaczynamy od 9 sierpnia wtedy dzwoń do szkoły , a co do nauki w tej szkole to chyba jest ok, ja tam chodze i jestem zadowolona ,to zależy ile czasu poświęcasz na nauke bo to co w szkole to za mało tam to masz podstawy i zasady pisowni i wymowy ,jeżeli nie znasz angielskiego to jesteś zmuszona korzystać z lekcji po polsku ,duński jest językiem bardzo trudnym do opanowania dlatego potrzeba dużo czasu mu poświęcić bo bez tego nie ma efektów .
anetakoz:
a jesli szkola tylko z dunskim, to ktora? oczywiscie najchetniej bezplatna, cpr mam..
clavis mnie troche zniechecil, bo udzielili mi blednej informacji, wiec jesli mam to przelozyc na poziom nauki, to mam watpliwosci..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej