Ogólne > Edukacja

szkola dunskiego

<< < (5/5)

Dana:
Nie znam szkol w Kopenhadze, ale znam wielu narzekajacych na nauke po polsku. Ja koncze Sprogcenter, po dunsku, Caly czas po dunsku od pierwszych zajec. Jest zakaz uzywania innych jezykow. I bardzo dobrze!!! Mowie biegle (na pewno nie doskonale) ale bez problemu zalatwiam wszystkie srawy, rowniez przez telefon. Mowienie wylacznie po dunsku zmusza do wiekszej koncentracji, szczegolnie, ze nie mozna sie "wyreczyc" angielskim.
Serdecznie pozdrawiam i zycze wlasciwego wyboru.

Juta:
Tak mnie jeszcze z samego rana pare mysli naszlo.

--- Cytat: pitrekkbh w 21 Wrz 2010, 23:24:57 ---Czy zastanowili sie,co niektorzy,ze zdecydowana wiekszosc nas,Polakow,ciezko tutaj pracuje i np.wprowadzenie do nauki j.dunskiego po polsku,jest wrecz wybawieniem?
--- Koniec cytatu ---
Wybawieniem od czego? Od myslenia? Od koncentracji? Od ciezkiej pracy umyslowej?

--- Cytuj (zaznaczone) --- Ze czesto czlowiek do szkoly zmierza prosto z pracy i jest najzwyczajniej w swiecie zmeczony i aby koncentrowac sie na sluchaniu slow w nieznanym jeszcze jezyku?
--- Koniec cytatu ---
Zawsze mi sie wydawalo, ze wlasnie na tym polega nauka jezyka obcego. Przychodze na zajecia i koncentruje sie na sluchaniu slow w tym obcym jezyku.

Co do reszty postu, moj znajomy jest nauczycielem wlasnie w IA, wypytam go o to jak wam tam idzie :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej