Ogólne > Edukacja
szkola dunskiego
anetakoz:
mam zamiar wybrac studieskolen, fajnie, ze jest duzo ludzi zadowolonych z tej szkoly. :-*
ana32:
a czy ktos może uczęszczał do køge na ten intensywny kurs???
edytaaa100:
Hej.
Jak ktos robi danskuddannelse 2 i zdal modul 4 to moze sprobowac dostac sie do VUC - "Dansk som andetsprog, basis". Z tego co wiem, to mozna dostac SU! Wiem tez,ze po skonczeniu kolejnego dansk niveau G sa egzaminy i jak ktos to ladnie zda to prawdopodobnie moze sie tu uczyc w kazdej szkole zawodowej czy sredniej...Moze to bedzie dla kogos jakas idea, tymbardziej ze jak slyszalam, to jest mozliwosc dostania stupendium......
http://www.vucrifjord.dk/public/Fagbeskrivelser/dansk.som.andesprog-avu_fagbeskrivelser_2009_jla_da_andetsprog.pdf
Patrz: " Dansk som andetsprog, basis".
Pozdrawiam
pitrekkbh:
Przeczytalem wszystkie odpowiedzi na Twoj post i oniemialem wrecz.Jak mozna tak wprowadzac kogos w blad?Ja akurat ucze sie j.dunskiego w IA na Hejrevej (6-ostatni modul).Zaczynalem kurs po polsku i musze przyznac,ze dobrze wybralem.Czy zastanowili sie,co niektorzy,ze zdecydowana wiekszosc nas,Polakow,ciezko tutaj pracuje i np.wprowadzenie do nauki j.dunskiego po polsku,jest wrecz wybawieniem?Ze czesto czlowiek do szkoly zmierza prosto z pracy i jest najzwyczajniej w swiecie zmeczony i aby koncentrowac sie na sluchaniu slow w nieznanym jeszcze jezyku?Jakos nie przypominam sobie,ze przez zajecia,ktore prowadzila Polka mialem problemy z nauczeniem sie j.dunskiego.I nie jestem tam jedynym uczniem.Kolejne grupy po nauce z Polka,przechodza na wyzsze semestry i swietnie przyswajaja wiedze od nauczyciela rodem z Danii.Po tych 5 semestrach nauki j.dunskiego,zdazylem przyzwyczaic sie do tego,ze niewiarygodna wiekszosc ludzi narzekajacych na dana placowke,ma w rzeczywistosci ogolne problemy z przyswajaniem tego jakze trudnego jezyka i wprowadzaja zamieszanie wsrod osob,ktore podchodza powaznie do tej kwestii.Jasne,wypada liczyc sie ze zdaniem innych,ale tych narzekajacych jest zdecydowanie mniej (garstka),niz nas zadowolonych i tak jak np.ja i wielu,wielu innych rodakow usatysfakcjonowanych swoimi osiagnieciami w tym zakresie.W grudniu koncze szkole,wraz z innymi rodakami.I co? Dalo sie nauczyc pomimo,ze wprowadzano nas po polsku?Dalo sie :) Tak wiec warto przekonac sie samemu,zanim zostanie sie najzwyczajniej w swiecie wprowadzonym w blad.Pozdrawiam wszystkich!
Juta:
Dlaczego wprowadzanie w blad? Znam osobiscie wielu Polakow, ktorzy uczyli sie dunskiego po polsku i wszystkim szlo strasznie wolno. Kiedy zmienili szkole, poszlo blyskawicznie. I to nie jest wprowadzanie w blad, to sa suche fakty.
A jaka mam pewnosc, ze TY piszesz prawde? Moze jestes kims z rodziny sfrustrowanej nauczycielki i to TY wprowadzasz nas w blad. Moj przyjaciel uczyl sie wlasnie w IA i po kazdych zajeciach wracal zniechecony do domu, opowiadal jak poszlo, a mi wlosy deba stawaly. Tak zla byla to nauka. Po roku nauki nie potrafil zalatwic najprostszej sprawy. Nauczycielka miala imie na litere Z. Jesli ja znasz, przekaz, ze powinna cos zmienic w swoim systemie uczenia. Mniej opowiadania po polsku jak to drzewiej bywalo, wiecej dunskiego!
Pozdrawiam takze :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej