Ogólne > Rodzina ...

Informacje dla nowych obywateli Danii o zyciu i rodzinie w tym kraju.

<< < (11/22) > >>

Reksio:

--- Cytat: MalaCzarna w 03 Lut 2013, 19:58:03 ---Reksio  :) a ja myślę, że jamesdin wcale nie jest nowa . To stara forumowiczka pod nowym nickiem .
Zgadnij kto ?  ;) :D

Reksio ty się znasz na takich sprawach, napisz do dziewczyny ,może rzeczywiście trzeba nią pokabusewać,moze jest całkowicie tu nowa i dlatego bezradna ?

--- Koniec cytatu ---

Dzięki, właśnie o tym myślałam, ale nie znam przypadku gdzie matka tu mieszka ale nie pracuje. Dziewczyna podała za mało informacji. Jeśli się do mnie zgłosi to mogę jedynie podzwonić tu i tam w jej imieniu, jeśli nie zna duńskiego  :)

A ten życzliwy ton rzeczywiście mi kogoś przypomina  ;D ale po co miałaby to robić?

happybeti:
Skoro zastanawiacie się nad tożsamością nowej/starej forumowiczki, to czy własciwym tropem jest przyjmowanie kolejnych męskich nicków ;) ;D :P?

Choć po zastanowieniu ...fiksacja na "zaśmiecanie wątków" też mogłaby byc tropem ;)

Reksio:
No nie wiem, żadna ze mnie Malanowska - chyba tego nie rozszyfruję  8)

penseur:

--- Cytat: Reksio w 03 Lut 2013, 19:52:28 ---Jamesdin:

1) Dziewczynie włączył się może CapsLock a ty na nią od razu naskakujesz. Jesteś tu nowa, wiec cię uświadomię, że takie zachowanie też nie należy do mile widzianych.

2) To jest forum dyskusyjne, więc jeśli ma ochotę popisać nie do końca na temat wątku to jej sprawa, a nie powód do objeżdżania nowej forumowiczki. Tu się dyskutuje. Poza tym wątek na temat. Jest w Danii "nowa" to pyta. Może jedynie nie przeszukała wszystkich tematów gdzie już znalazłaby odpowiedzi i tyle. O tym jej tak grzecznie napisałaś  :)

3) Właściwie to ty zaśmiecasz i nie piszesz na temat (jak już innych krytykujesz) i jeśli nie masz ochoty jej pomóc to napewno nie będzie płakać z tego powodu. Ty właśnie odpowiedziałaś na jej post, ale nic konstruktywnego nie wniosłaś.

--- Koniec cytatu ---

Ad. 1
Może też warto zauważyć, że wykrzyknik na wstępie też "włączył się może".
"Też (nie należy do mile widzianych)" - potwierdza, że jamesdin miała rację.

Ad. 2
Krytyka, czy obrona jamesdin? Wszak pkt 1 zakłada, że też jest tu nowa.

Ad. 3
Może ton tego punktu nie jest znacznie, ani nawet trochę milszy od tonu jamesdin.

3 paragrafy sztorcowania jamesdin + 1 paragraf dobroci dla zaciętego capslocka => 25% różnicy względem przeciwnika. Brawo!

Jomir:
Jezeli Ty i Twoje dziecko przyjechaliscie do Danii jako czlonekowie rodziny Twojego meza. I na podstawie tego, ze on pracuje, zostaliscie zarejestrowani  i zameldowani w tym kraju. To bedziesz otrzymywala rodzinne na dziecko, w takim wymiarze, jaki jest proporcjonalny do okresu przepracowanego przez Twojego meza.
NIe ma znaczenia czy dziecko jest Twojego meza czy nie.
Jezeli zostalo zarejestrowane jako czlonek jego rodziny, to czlonkiem rodziny jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej