Ogólne > Rodzina ...
Informacje dla nowych obywateli Danii o zyciu i rodzinie w tym kraju.
MalaCzarna:
penseur jedną rzecz w swojej analizie pominąłeś jamesdin nie jest nową forumowiczką,
a starą forumowiczką ukrywającą się pod nowym nickiem :)
Jomir:
--- Cytat: Reksio w 03 Lut 2013, 19:52:28 ---Jamesdin:
2) To jest forum dyskusyjne, więc jeśli ma ochotę popisać nie do końca na temat wątku to jej sprawa, a nie powód do objeżdżania nowej forumowiczki. Tu się dyskutuje. Poza tym wątek na temat.
Kasia23jagoda:
Napisałaś mało info, chodzi ci o zwykłe "rodzinne"? Dziecko nie jest adoptowane przez męża? Najlepiej skontaktuj się z Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, to dostaniesz konkretne odpowiedzi. Tutaj na forum rzeczywicie temat by nieraz poruszany, ale takiego przypadku jak twój chyba nie było. Powodzenia :)
--- Koniec cytatu ---
O punkcie 2 - bede pamietala ;D
penseur:
--- Cytat: MalaCzarna w 03 Lut 2013, 23:24:05 ---penseur jedną rzecz w swojej analizie pominąłeś jamesdin nie jest nową forumowiczką,
a starą forumowiczką ukrywającą się pod nowym nickiem :)
--- Koniec cytatu ---
MC, jedną rzecz w swojej analizie pominęłaś: odpowiadałem na tezy Reksia, nie stan faktyczny lub domniemany.
Ale gdyby Reksio miał sekretną wiedzę, którą masz Ty, to pewnie wypadł by mu/jej pkt 1 z tryptyku rugania.
Dobranoc.
kasia23jagoda:
witam ponownie,jestem tu od nie dawna z jakieś 6miesiecy i nie znam regół i obyczaji na tym forum, po drugie nie wiedziałam ,że ma to jakies znaczenie czy pisze dużymi czy małymi literami, za zwyczaj pisze dużymi jest mi tak wygodnie i nic więcej, ale jeśli kogoś ty obraziłam to przepraszam.ogólnie chodzi mi o zwykłe rodzinne,tak có córka i ja jesteśmy zameldowane i zarejestrowane przy męż. dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich ;-)
aisak:
--- Cytat: Reksio w 03 Lut 2013, 20:26:59 ---Dzięki, właśnie o tym myślałam, ale nie znam przypadku gdzie matka tu mieszka ale nie pracuje. Dziewczyna podała za mało informacji. Jeśli się do mnie zgłosi to mogę jedynie podzwonić tu i tam w jej imieniu, jeśli nie zna duńskiego :)
A ten życzliwy ton rzeczywiście mi kogoś przypomina ;D ale po co miałaby to robić?
--- Koniec cytatu ---
Moze ja sie wtrace, bo bylam w takiej sytuacji na poczatku w Danii. Przyjechalam z moim dzieckiem do mojego ex i nie pracowalam i zasilek otrzymalam. Ale to bylo w polowie 2011. Nie wiem, czy teraz przepisy sie nie zmienily...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej