Ogólne > Praca w Danii
czy warto przeniesc sie z anglii do danii?
MargaretMitchell:
Na zaczepki personalne polecam nie reagować, szczególnie kiedy mają się nijak do rzeczywistości. ;)
Oponent będzie musiał odpuścić.
MargaretMitchell:
no taaa, wytrąciłaś oręż z ręki ;D
MargaretMitchell:
Wiesz, jest dopabuse miesiąc, więc nie wszystko jeszcze pod kontrolą.
Studia na tym uniwersytecie to był jej wybór - więc choć serce krwawiło (jedynaczka) to zawieźliśmy ją do Danii. Mieszkanko załatwialiśmy wcześniej, jest naprawdę w porządku. Spędziliśmy z nią pierwszy tydzień, zobaczylismy tyle ile się dało.
Na pewno stała się odpowiedzialna, wcześniej nie miała takiej potrzeby ;)
Zobaczyła co to znaczy praca i pieniądze (zabezpieczyliśmy ją na pierwsze trzy miesiące, wiedziała, że musi szukać pracy). Na początku złapała kilka dni sprzątania (w domu po wielkich awanturach trzy razy do roku sprzątnęła swój pokój a tu proszę, okazało się że umie, potrafi i chce ;D), potem w szkole znalazła ogłoszenie o kelnerowaniu na targach wystawienniczych i się dostała, a ostatnio podpisała kontrakt w DHL (choć wciąż czeka na pracę).
Same studia, z tego co mówi w porównaniu z polskimi są super. Świetne relacje z wykładowcami, wszystkie materiały z wykładów wrzucane w intranet, dobry plan lekcji (np, cały wtorek wolny), ćwiczenia w formie projektów a nie jakies wirtualne.
Myślę, że to była bardzo dobra decyzja.
MargaretMitchell:
Mirra, musimy im dać szansę, wygląda na to, że trzymane pod kloszem córeczki doskonale sprawdzają się zostawione same sobie. ;D
YapsPL:
;), Witam wszystkich Forumowiczów.
Jestem tu nowy, ale to nie jest pierwsze forum, do którego przystąpiłem. Odnoszę wrażenie, że kilka ostatnich postów zupełnie odbiega od tematu...
Obecnie mieszkam i pracuję na terenie UK i zamierzam zmienić lokalizacją na - Danię. Z tego względu interesuje mnie wszystko, co wiąże się z tematem tego wątku...
Pozdrawiam serdecznie!!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej