poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Polska restauracja w Kopenhadze  (Przeczytany 59040 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dawid Sinilo

• Gość
Odp: Polska restauracja w Kopenhadze
« Odpowiedź #60 dnia: 27 Sty 2008, 03:53:29 »
Nie kwestionuje pani zawodu, a kobiety ciagle mnie zaskakuja :)

Konczac, zapraszam do kontynuacji rozmowy jesli ma Pani ochote do siedziby Restauracji Visent

Pozdrawiam i rowniez zycze sukcesow lowieckich jak i w interesach

Offline GoTTie

• Przyjaciel Portalu
  • Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +19/-6
« Odpowiedź #61 dnia: 27 Sty 2008, 12:38:08 »
Kiedys bedac w Estonii mialem mozliwosc skosztowania steku z niedzwiedzia :). Niestety zasoby finansowe portfela nie pozwolily na taka degustacje. Jako zwolennik eksperymentow kulinarnych z dziczyzny bardzo chetnie bym skosztowal zubra :)

Tylko problem w tym ze obecnie nie ma mnie juz w DK, ale jako ze pochodze z Podlasia, moge skoczyc do Bialowiezy na kulig, zubrowke i pieczona dziczyzne :)

Zycze wielu sukcesow polskiej restauracji.

PS. Moze jest jakis chetny recenzent, ktory skosztuje menu, zrobi kilka fotek i opiszemy restauracje na glownej stronie?
« Ostatnia zmiana: 27 Sty 2008, 13:53:21 wysłana przez GoTTie »

piatka

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 27 Sty 2008, 12:41:57 »
Białowieża Gottie...............

Offline MargaretMitchell

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +5/-1
« Odpowiedź #63 dnia: 27 Sty 2008, 13:38:50 »

PS. Moze jest jakis chetny recenzent, ktory skosztuje menu, zrobi kilka fotek i opiszemy restauracje na glownej stronie?

Jeśli restauracja zasponsoruje degustację to na  pewno chetni się znajdą  ;D

Dawid Sinilo

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 29 Sty 2008, 01:12:56 »
Niestety chyba sponsoring ze strony restauracji nie wchodzi w gre :(

Niedlugo zdjacia z nowego menu zamiescimy na stronie www.zubr.dk

Rowniez jestem z Podlasia :)

Pozdrawiam

Tula

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 16 Mar 2008, 18:04:45 »
O dokladnej dacie emisji programu poinformuje wczesniej.
No i co, Panie Dawidzie? Bylam w sklepie, widzialam wiszacy wycinek z gazety informujacy o Waszym sukcesie po emisji programu, a Pan nic nie napisal :(.

Dawid Sinilo

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 29 Mar 2008, 23:44:26 »
Tak jak obiecalem informuje:

Emisja programu odbedzie sie 1kwietnia o godz 20. 00 na TV3 :)

oto zapowiedz programu : http://www.tv3.dk/content/view/15723/1440/

Niewiem co to za plotki ze program byla ale dziwi mnie to :)

Pozdrawiam

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #66 dnia: 29 Mar 2008, 23:44:26 »

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +16/-6
« Odpowiedź #67 dnia: 30 Mar 2008, 15:07:53 »
Może to wynikło z powodu poślizgu między czasem nagrania programu, a jego emisją.

Dzięki za informację

Tula

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 02 Kwi 2008, 17:10:30 »
Nie wiem co to za plotki ze program byla ale dziwi mnie to :)
Zadne plotki, w POLONUSIE macie wylozony artykul z gazety, gdzie jak byk stoi, ze osiagneliscie wielki sukces po programie w TV3 :).
Gratuluje i dziekuje za informacje, obejrze :).

[Dodane: 31 Marzec  2008, 14:45:45]

Potrawy sa przyrzadzane wedlug tradycyjnych przepisow przez polskiego kucharza z najlepszej wyzszej szkoly kulinarnej

To fragment ze strony internetowej Visentu. Powiem tyle -- jesli tak, jak wczoraj mozna bylo zobaczyc, ucza gotowac w najlepszej wyzszej szkole kulinarnej, to ja wole nie wiedziec, jak ucza w nieco gorszej :-[.

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #69 dnia: 02 Kwi 2008, 20:06:11 »
Program obejrzałem. Przetrawiłem. Jeżeli realizatorzy, w pierwszej części programu chcieli udowodnić, że polska kuchnia jest nic nie warta - to to im się udało.
W sumie cieszyłem się, że tam nie trafiłem w pierwszym okresie działalności. To były "dania staropolskie". Kiedyś na takie pabusegi nabrałem się w Warszawie. Pabusegi z mięsem. Właścicielka baru patrzyła, czy zwymiotuję od razu czy dopabuse gdzieś na ulicy. Realizatorzy udowodnili również, że otworzenie Visent w Kopenhadze było rzucaniem się z motyką na Słońce. Cieszyłem się że w menu nie było flaków, które by Bo zamówił.... A może zamówił, ale wycięli  ;D O ogórki kiszone była zresztą batalia.
Do Dawida - nie wierzę, że w ciągu 5 dni można zmienić kucharza ! Lata nauki w "najlepszej wyższej szkole kulinarnej",
którą skończyłeś przedwcześnie, jeżeli masz 21 lat. Być może powinno się zmienić system szkolnictwa w Polsce.
Ze szkolenia "jadłodajni przemysłowej" na sztukę smaku i powonienia.  Gratuluję  jednak  odwagi  wystąpienia w tym programie.
A swoją drogą  to gdzie leży ta szkoła?.
Nie chcę Cię dołować, bo i tak Ci się dostało. Ale te dania, które były przyrządzane w programie też nie są z Kuchni polskiej. Sos z Żubrówki ? A co to była za ryba?
Duńczycy innych zup grzybowych niż pieczarkowa chyba nie znają. Boją się zatruć.
A propo to taką zupę w wydrążonym pieczywie jadłem kiedyś na lotnisku w Krakowie.  Nie wiem, czy nadal jest w menu.

Problemem polskiej restauracji w Danii jest to że Duńczycy jeszcze nie znają Kuchni polskiej, żeby szukać w Danii miejsca w którym można dostać polskie potrawy.
A dla Polaków - ceny są za wysokie. Helt ærlig za piwo 40 koron ??? 120 koron  za ten kawałek rybki. ??? Dobra wiem, pracownicy Ambasady. Ale oni chyba też codziennie tam nie jedzą.

Pozdrawiam

Tina

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 02 Kwi 2008, 23:31:08 »
Widzialam ten program i moim zdaniem to byla antyreklama kucharz mial problemy z usmazeniem ryby trzeba mu bylo tez wyjasniac jak powina byc podana potrawa skandal uwazam ze on moze i skonczyl szkole kucharska ale szkola szkola ale praktyke trzeba pozniej zdobywac kucharzach ktorzy pracuja w zawodzie juz wiele lat i podpatrywac ich oraz sluchac ich rad. Inna sprawa jest nieswiezych produktow i to jest wina wlasciciela i to sie chyba nie zmieni bo w sklepie tez wielokrotnie spotkalam sie z przeterminowanymi produktami bedzie mu zal sie ich pozbyc. ja to myslalam ze jak to bedzie polska restauracja to beda tam typowo polskie potrawy a nie "staropolskie".

Dawid Sinilo

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 03 Kwi 2008, 12:00:20 »
To ładnie wciagneła was magia TV.  A teraz wszystkich tak zainteresowanych zapraszam do obejrzenia innych programow i zobaczenia koncepcji programu ktora polega na upokozeniu - pocieszeniu - niby nauce- i powiedzeniu ze to zasluga Bo hehe. Niechce niczego komentowac, gdyz nie widze sensu jesli nie wiecie na czym polega zrobienie show i montaz telewizyjny. Co do mojej edukacji to tez chyb nie mozecie sie wypowiadac nie znajac mnie ani mojej pracy, nikt z was nie jadl moich potraw, a widzial jak ktos je komentuje wiec chyba nie pacie prawa do wypowiedzi :)

Podsumowujac program i jego zamierzenia wiem ze jest to kupa zdan i sytuacjich wyjetych z kontekstu, 5 dni nagran i 45min programu, duzo sytuacji poza kamera jak np z ta ryba czy miesem byly rezyserowane, ale niehce mi sie tlumaczyc bo i tak nie widze w was potencjalnych klijentow. Jesli was to zdziwi to zupa borowikowa dostala weksze noty u ekipy niz pieczarkowa Bo, tylko ze nikt tego juz nie pokazal bo to on jest gwiazda hehe.

Pozdrawiam Polskich smakoszy :)

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #72 dnia: 03 Kwi 2008, 19:19:41 »
W czesci swojego maila pan nas obraza, a innej zaprasza do restauracji. Moze troche zdecydowania?

Jak rozumiem swiadomie  zgodzil sie pan na ta wyrezyserowana antyreklame, znajac zarowno czas trwania programu (jego montaz) oraz jego zalozenia ?
W tym momencie pozwala pan nam na wyrazenie wlasnego zdania.

Jesli zna pan pojecia honoru i odpowiedzialnosci, z duza przyjemnoscia zapoznalabym sie z panskim dyplomem kucharza, stopien mistrzowski, jak rozumiem.

Zdaniem cyt."(...)  ale nie chce (ortografia) mi sie tlumaczyc, bo i tak nie widze w Was (ort.) potencjalnych klientow (ort.) (...)" rzeczywiscie stracil pan czesc klientow.
Bede zdecydowanie odradzac moim znajomym, partnerom biznesowym odwiedziny w panskiej restauracji.

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #73 dnia: 03 Kwi 2008, 21:53:52 »
To ładnie wciagneła was magia TV.  A teraz wszystkich tak zainteresowanych zapraszam do obejrzenia innych programow i zobaczenia koncepcji programu ktora polega na upokozeniu - pocieszeniu - niby nauce- i powiedzeniu ze to zasluga Bo hehe.

Nie no bez przesady - magia telewizji ? Obejrzałem ten program tylko dlatego, że były "polskie akcenty".
Innych nie oglądam, bo Bo wyprowadza mnie z równowagi swoją głupio-mądrą gatką i wywalonym brzuchem.
A tak z innej beczki, to gdyby nie moje kobiety to już dawno bym wywalił TV3 i TV3+.

To się dobrze składa, że nie widzisz w nas potencjalnych klientów bo tym zdaniem przesądziłeś moje rozterki wewnętrzne. Już ich nie mam. Będę się trzymał z daleka.
Nich Ci ktoś przetłumaczy ten tekst, jeżeli nie znasz duńskiego:
I ”gamle dage” sagde man, at en tabt kunde er et tab af goodwill. Den utilfredse kunde ville måske fortælle om sin dårlige oplevelser til 10, 20 eller 35 andre mennesker.
I dag er situationen anderledes. En utilfreds kunde kan uden tøven gå på internettet og fortælle om sine frustrationer til tusindvis af mennesker fra nær og fjern.

Też mi się nie chce tłumaczyć.....

Wątek - Polska restauracja w Kopenhadze został przeczytany 2760 razy. Zastanów się co piszesz, przemyśl to.

Tula

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 04 Kwi 2008, 20:51:34 »
Jesli zna pan pojecia honoru i odpowiedzialnosci, z duza przyjemnoscia zapoznalabym sie z panskim dyplomem kucharza, stopien mistrzowski, jak rozumiem.

Z profilu Pana Dawida na naszej-klasie:
-- technikum gastronomiczne w Bialymstoku
-- zaoczne licencjackie studia w Wyzszej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu (w 2007 roku 26. miejsce w rankingu szkol wyzszych niepanstwowych tygodnika WPROST: http://szkoly.wprost.pl/?c=14&e=49 )
Nie moze byc pomylki -- zgadza sie imie, nazwisko, wiek, miasto oraz fakt, ze w rubryce "o sobie" poleca strone swojej restauracji www.zubr.dk.

http://nasza-klasa.pl/profile/1682168

Zajrzyjcie zanim skasuje ;).
« Ostatnia zmiana: 04 Kwi 2008, 22:09:43 wysłana przez Tula »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #74 dnia: 04 Kwi 2008, 20:51:34 »

Dania czy Polska, kto zbankrutuje pierwszy

Zaczęty przez dania_dDział Hydepark

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 30960
Ostatnia wiadomość 21 Sie 2019, 10:51:37
wysłana przez kpio47