Ogólne > Edukacja

Studia w Danii po duńsku

<< < (11/17) > >>

Jomir:
Edyta, zacznij od Ciriusa. Kazdy dyrektor szkoly o to poprosi.
Cirius oprocz oceny wyksztalcenia robi tez szczegolowa analize, w ktorej opisuje co mozesz robic, czego nie, albo co warunkowo.

MalaCzarna:

--- Cytat: Jomir w 01 Maj 2012, 00:24:48 ---
.. piekna perspektywe pracy w szkole,

Bron boze sie nie czepiam, ale pamietajcie, ze jak juz zdacie to DU (wszystko jedno 1, 2, 3) to skonczy sie Wam mozliwosc bezplatnej nauki i bedziecie gorzko plakaly jak ja.
Ja co prawda skonczylam DP3, ale robilam je jak wariat - skonczylam szkole po 15 miesiacach, a pozniej sie obudzilam z reka w nocniku, bo sie okazalo, ze po dunsku dopabuse zaczynam mowic (taka jest prawda po DU3), a nauki juz nie ma...

--- Koniec cytatu ---

Jomir piękne marzenia/perspektywa warto mieć to jest cel jak światełko w tunelu,które pobudza do działania w tym wypadku do nauki języka.Każdy uczy się w sposób sobie właściwy ,jedni systematycznie inni skokowo ,
a inny jeszcze na wariackich papierach.
Jednak mózg potrzebuje czasu ,aby przyswoić sobie baaardzo inną mowę i wymowę!
Nie wiem czy pozwolą nam-obcokrajowcom pracować w szkole hmm...ja nie chciałabym aby moje dziecko ,Chinka uczyła języka polskiego.Wprawdzie poznałam kilka obcokrajowców uczących np.matematyki ,mówią bardzo dobrze po duńsku ,akcent ich jednak zdradza.

Nie skupiam się na razie na tym gdyż wiem ,że nie jestem gotowa.Póki co męczę literkę D w VUC  ;) :D.
Słówka mam wszędzie na szafkach,lodowce ,dziewczyny mówią ,że boją się u mnie zrobić siusiu ,bo w toalecie też wiszą słówka hahahahaha :D ;) Staram się bywać gdy szkoły,przedszkola zapraszają.Poznaję kulturę i mentalność duńską ,czytam gazety,słucham wiadomości,na co dzień jestem pomiędzy Duńczykami.
Wydaje mi się ,że to jest również ważne ,aby przygotować się do pracy z dziećmi.
Jak widzisz skupiam się na przyziemnych sprawach !

MalaCzarna:

--- Cytat: aarhusN w 01 Maj 2012, 21:05:09 ---o cholera..... :o ja tam ni za tym,ni po tym  :o...  a

--- Koniec cytatu ---

Zrób imprezkę w Arhus np.grilla z kiełbaskami zaproś nas wszystkich to my cię nauczymy języka duńskiego   ;)
Zobaczysz jak będziesz mówił ba śpiewał po duńsku,zaliczysz egzaminy , podpiszemy  ;)  dokumenty   :D !

Jomir:
Mala, ale jak chce sie uczyc w szkole, to nie chodzi o przyswojenie jezyka, a o nauczenie sie go w formie poprawnej.
Poza tym ja nie mowie o metodzie nauczania, a o tym co bedzie wymagane przy rekrutacji.
Przy rekrutacji do konkretnej szkoly poprosza o konkretny papier. Jezeli beda to studia wyzsze, to ewidetnie bedzie to Studieprøven.

Ja jestem jak najbardziej za tym by miec marzenia i je realizowac. Jednak pytanie czy chodzi o posiadanie marzen, czy ich realizacje?
Bo jezeli o opcje numer dwa, to trzeba jednak szczesciu pomoc, bo samo szczescie nie wystarczy.

MalaCzarna:
Jomir ja dokładnie o tym piszę ! Dokumenty oczywiście są ważne!
Ale trzeba rzeczywiście znać język w mowie i piśmie ,mówić tak aby dzieci nas rozumiały tzn.wymowa jest niezwykle ważna. Na to potrzeba czasu i wysiłku! Piękne oczy nie pomogą!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej