Ogólne > Rodzina ...
Małżeństwo..Prosze o poradę
beata795:
Mam Pewien problem,a mianowicie jestem mezatka od 2007 roku lecz niestety nigdzie w danii tego nie podalam
(kiedys pytalam w kommunie , ale powiedzieli ze to nie jest zbyt istotne).Razem z mezem mieszkamy razem mamy dziecko.
Chcialabym w koncu wyjasnic te sprawe bo caly czas musze mowic ze nie jestem po slubie ze wzgledu na balagan w papierach.
Mam wiec pytanie co mam zrobic? orientuje sie ktos czy w zwiazku z ta cala sprawa moge miec jakies klopoty?
bardzo prosze o pomoc z gory dziekuje
Edytam:
Witam.
Przyznam, że nie bardzo rozumiem, czemu i komu mówisz, że nie jesteś mężatką.... Do jakich papierów to potrzebne? Sądzę, że dla państwa ma to znaczenie, czy jesteś samotną matką, czy w związku (tzn. mieszkacie razem, i wspólnie utrzymujecie gospodarstwo domowe). A czy po ślubie, czy nie, to chyba tylko do aktu urodzenia dziecka się liczy.
roga:
Beata 795: nie masz zadnego problemu.
Edytam: Sa znaczne roznice prawne odnosnie wspolzycia "bez papieru" a malzenstwem. Odnosnie "papirløse" nie ma jasnych praw, zasad i regul dot. ich obowiazkow i praw np. kiedy jeden z partnerow opuszcza drugiego. Szczegolnie roznice te sa znaczace jesli chodzi o wynajmowanie mieszkania lub nieruchomsc wlasna.
Manior:
Beato, jeżeli bierzesz pieniądze na dziecko jako samotna matka - to możesz mieć kłopoty.
Jeżeli siedzisz na komunie (nie piszesz z czego się utrzymujesz) to też mogą być z tego kłopoty za zatajanie prawdy.
Może z tego być sprawa sądowo o - BEDRAGERI.
Radzę to szybko zgłosić i wyjaśnić w komunie.
Bulinka:
--- Cytat: beata795 w 09 Wrz 2010, 12:57:42 ---jestem mezatka od 2007 roku lecz niestety nigdzie w danii tego nie podalam
(kiedys pytalam w kommunie , ale powiedzieli ze to nie jest zbyt istotne).
--- Koniec cytatu ---
jeśli pytałaś w komunie,to w sumie podałaś,że jesteś mężatką.Nie wiem jak ta rozmowa w komunie przebiegała ale skoro Ci odpowiezieli,iż nie jest to istotne to dlaczego teraz się obawiasz?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej