Ogólne > Rodzina ...
Małżeństwo..Prosze o poradę
beata795:
Jestem na kontanthjaelp,ale wszedzie tzn w kazdym urzedzie zawsze podaje ze mieszkam z ojcem dziecka.W jobcenter tez wiedza ze mieszkam wraz z ojcem dziecka i nie bylo problemu z przyznaniem zasilku.
Chodzi mi o to ze wypelnialam nie raz rozne papiery i zawsze pisalam ze nie jestem.Nie wiem czy przez to nie bedzie problemu.
@ae@:
Tu moze byc pewien problem. malzonkowie maja obustronny forsøgelsespligt - to znaczy ze kontanthjælp nie bedzie przyznana jezeli twój maz ma dochód wystarczajacy zeby cie utrzymac.
To nie dotyczy kogos z kims sie tylko mieszka a wlasnie malzonka.
Nie wiem jaki dochód osiaga twój maz ale mozesz byc ze kommuna która nagle dowie sie ze przez caly czas kiedy bylas na kontanthjælp bylas mezatka i maz mial pewien dochód zarzada zwrotu kontanthjælp "do tylu".
Przemysl co moze sie stac kiedy twój stan cywilny wyjdzie na jaw - kiedys na pewno wyjdzie...
Chyba lepiej przemyslec to na spokojnie i "wyprostowac" jak najszybciej.
Edytam:
Możesz powiedzieć, że wtedy, gdy pisałaś, że nie jesteś mężatką, byliście w krótkiej separacji, ale już do siebie wróciliście. Bo rozumiem, że nie ukrywałaś małżonka, by coś uzyskać.
EVA77:
Możesz mieć problemy, ja miałam podobną sytuację. Naliczano nam zasiłek od nowa wstecz, na szczęście w naszej sytuacji nic nie musieliśmy zwracać ale to jest bardzo ważne aby zgłosić w komunie że jest się małżeństwem.
piott:
Ciekawe co Ciebie sklonilo do tego ze nagle chcesz wszystko" odkrecac" i nie sadze ze pani w komunie powiedziala ze to nie istotne czy jestes mezatka czy nie....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej