Ogólne > Praca w Danii
Polacy w Danii -- zaczyna sie krucjata?
Tula:
Fantastycznie, Piatko... A co to ma do rzeczy? Czy przez takie praktyki cierpieli polscy pracownicy? Bo niespecjalnie widze zwiazek.
piatka:
Nie widzisz zwiazku? Szkoda, chcialam pokazac, ze prawo dziala w obie strony, nie mysle tu tylko o Danii.
Ktos ustalil takie przepisy, chcac sciagnac pracownikow, albo obcy kapital, ktos zauwazyl roznice i podnosi krzyk.
My krzyczymy w Polsce, oni krzycza u siebie, o co kruszyc kopie?
Tula:
--- Cytat: piatka w 19 Wrz 2007, 22:24:56 ---o co kruszyc kopie?
--- Koniec cytatu ---
Ja na przyklad krusze ja o prawde dziennikarska, ktorej w artykule zabraklo. Przeczytalas?
willy:
Jest to częściowo prawda że zagramaniczne markety nie płacą w Polsce podatków. Kupują co się da zagranicą w swojej centrali, nawet jak coś jest z Polski często kupuje to centrala gdzieśtam i sprzedaje do marketu a market sprzedaje to z minimalnym tylko zyskiem np 1gr ... i ogólnie przynosi to straty czyli zero podatków w Polsce a cały zysk zostaje w centrali firmy.
piatka:
--- Cytat: Tula w 19 Wrz 2007, 22:32:14 ---Ja na przyklad krusze ja o prawde dziennikarska, ktorej w artykule zabraklo. Przeczytalas?
--- Koniec cytatu ---
przeczytalam , przeczytalam i nie widze tutaj nieprawdy, przeciez niektorzy Polacy maja wiekszy fradrag?
Czy wiesz ile pisano o naszej polskiej krzywdzie, wyrzadzanej przez obcy kapital?
Naszym kapitalem jest tutaj sila robocza i dopoki nie zmieni sie prawo dziennikarze niech pisza co chca.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej