Ogólne > Rodzina ...
żłobki/przedszkola
htpcom:
Witam Wszystkich serdecznie
Mam takie pytanie, czy ktoś z Was zna może jakiś żłobek/przedszkole w okolicach Greve/Ishoj/Albertslund/Taastrup (lub gdzies niedaleko tych miejscowosci) ktory czynny jest juz od godziny 6:00 a nie 6:30? Czy małymi dziećmi (9-10 miesięcy) zajmuja się tylko vuggestue, czy bornehave tez się nimi opiekują?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy jeśli mieszkam w np. Greve to moje dziecko musi chodzić tam do żłobka- czy mogę go zapisać w innej miejscowości?
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje za pomoc,
Joanna
ciacho:
W børnehave tez sie opiekuja malymi dziecmi. Mozesz zapisac dziecko w innej dzielnicy/miejscowosci, ale pierwszenstwo maja osoby mieszkajace w poblizu wiec masz o wiele mniejsze szanse na znalezienie wolnego miejsca - chyba ze zlobek jest nowo otwarty...
Ja79:
--- Cytat: ciacho w 06 Paź 2010, 07:56:03 ---W børnehave tez sie opiekuja malymi dziecmi. Mozesz zapisac dziecko w innej dzielnicy/miejscowosci, ale pierwszenstwo maja osoby mieszkajace w poblizu wiec masz o wiele mniejsze szanse na znalezienie wolnego miejsca - chyba ze zlobek jest nowo otwarty...
--- Koniec cytatu ---
Ciacho to nie jest prawda co piszesz. Børnehave (tak samo jak polskie przedszkola) przyjmuje dzieci gdy skończą trzeci rok zycia. Dzieci do trzech lat są u dagpleje lub w żłobkach a htpcom jak pisze ma dziecko ok.9-10 miesięczne. Pozostała treść zgadza się ze stanem rzeczywistym ;) Pozdrawiam :)
marit7:
Albertslund: http://www.soendergaard.albertslund.dk/ominstitutionen.asp
Taastrup: http://www.parkhaven.htk.dk/Virksomhedsplan.aspx
to takie przykłady.
jeśli chodzi o wczesne godziny otwarcia, to warto rozejrzeć się za przedszkolami w Høje Taastrup.
ciacho:
--- Cytat: Ja79 w 06 Paź 2010, 12:37:47 ---Ciacho to nie jest prawda co piszesz. Børnehave (tak samo jak polskie przedszkola) przyjmuje dzieci gdy skończą trzeci rok zycia. Dzieci do trzech lat są u dagpleje lub w żłobkach a htpcom jak pisze ma dziecko ok.9-10 miesięczne. Pozostała treść zgadza się ze stanem rzeczywistym ;) Pozdrawiam :)
--- Koniec cytatu ---
Ups, pomylilo mi sie z børnehuset. Za pomylke serdecznie zainteresowanych przepraszam!! ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej