Ogólne > Rodzina ...

żłobki/przedszkola

<< < (2/4) > >>

htpcom:
Bardzo Wam dziekuje, a przede wszystkim Tobie Marit7 :)

Pozdrawiam :)

klaudia29:
Witam, chcialabym wyslac mojego syna do przedszkola (2 lata 8 miesiecy), czy jest mozliwosc zapisania dziecka w trakcie roku szkolnego, to pierwsze moje pytanie :) a drugie czy zna ktos jakies godne polecenia przedszkole w slagelse? oraz trzecie :) czy musze czekac , az synek skonczy 3 latka? z gory dziekuje za odpowiedzi :) pozdrawiam

kayutek:
Skontaktuj sie z "pladsanvisning" w Slagelse. To oni zajmuja sie przydzielaniem miejsc w instytucjach.
Nie wiem jak sprawa wyglada w Slagelse z oczekiwaniem na miejsce. Moze byc od reki, moze byc kilka miesiecy.
Przedszkola przyjmuja z reguly od 2 lat i 10 miesiecy. Z reguly, bo w przypadku niezapelnionych miejsc biora i mniejsze (jedno dziecko ponizej 2,10 liczone jest jako 2 przedszkolakow).
Istnieje mozliwosc zapisania dziecka w trakcie roku szkolnego - zaczynaja od 1 danego miesiaca.

farvela:

--- Cytat: kayutek w 05 Paź 2013, 17:59:32 ---Istnieje mozliwosc zapisania dziecka w trakcie roku szkolnego - zaczynaja od 1 danego miesiaca.

--- Koniec cytatu ---
Ja tylko dodam, że nie zawsze dziecko zaczyna od 1. danego miesiąca. U nas było tak, że najpierw dostaliśmy jedną ofertę - od 15. Odrzuciliśmy bo było za daleko, druga była od 12. zdaje się, więc można zacząć w dowolny dzień - to zależy od instytucji.

Jomir:
W kwestii wieku wszystko zalezy od kommune. Generalnie w Danii dzieci moga isc do przedszkola, gdy maja 2 lata i 10 miesiecy. U mnie w kommune musza miec 3 lata. Sprawdz na stronie kommune lub zadzwon do nich z pytaniem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej