Ogólne > Tłumaczenia

proszę o przetłumaczenie na duński

<< < (2/3) > >>

marit7:
ok, ale najlepiej jest skrytykować....

oczywiście są to tłumaczenia po kolei po przecinku, a nie cały tekst jaki można wysłać.

haix:
Bardzo dziękuję marit7 za przetłumaczenie.Pomimo,że znam dobrze kilka języków w mowie i piśmie   język duński jest dla mnie najtrudniejszym językiem Europy ,(np.holenderskiego nauczyłem się w ponad rok ) ,chodzę od roku na kurs duńskiego, jest to  jedyny język z którym nie daje sobie rady tłumacz google .Niech to tłumaczenie będzie wzorem dla innych rozliczających ze skatem chodzi email ,lub list kończący procedurę rozliczenia potwierdzający rozliczenie w odpowiedzi na list skat.Co do krytykujących moją prośbę wypowiem się w osobnym poście ponieważ stanowi osobny temat.Jeszcze raz dziękuję marit7 w imieniu swoim i innych nie znających duńskiego i mających problemy z rozliczeniem  w Danii .Pozdrawiam

Manior:

--- Cytat: haix w 18 Paź 2010, 16:00:37 ---....Niech to tłumaczenie będzie wzorem dla innych rozliczających ze skatem chodzi email ,lub list kończący procedurę rozliczenia potwierdzający rozliczenie w odpowiedzi na list skat...
--- Koniec cytatu ---

No nie, to trochę za daleko. Zatrzymaj się z tym wzorem na moment !
Duży szacunek dla marit7, że Ci pomogła. Można to użyc i Skat będzie pewnie się domyślał o co chodzi,
ale żeby to użyć jako wzór ?
Wybaczcie ale oprawienie tego w ramki jako wzoru dla innych to chyba przesada.
Jeg bekræfter en enighed af skatafregning, 
To już na samym początku trzeba by poprawić przynajmniej na:
Jeg bekræfter min enighed med skatteafregning.
Jeżeli to zdanie miałoby służyć za wzór do powielania, to żeby się nie ośmieszać i jednocześnie podnieść rangę naszych
wypocin - widzę to tak:
Jeg bekræfter min enighed og ligeledes godkender opgørelsen fra Skat

Pozdrawiam

jamjurand:
Nie znam szczegolow tych spraw ale musza one napewno byc bardzo osobliwe; nigdy nie slyszalem o tego rodzaju korespondencji
ze skatem czy feriekonto: jest do tego internet, telefony czy tez blankiety zalaczone do listow. Ale czlowiek uczy sie cale zycie :)

@ae@:
Hermed bekræfter jeg, @ae@, min absolut enighed med dig jamjurand :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej