Ogólne > Praca w Danii

Początki w Danii - formalności??

<< < (4/5) > >>

piatka:
Witaj Mirro,
odebralas to jako polowanie?
Wiec wazne jest zeby pisac, pisac, niewazna tresc?
Uwazam, ze mamy obowiazek podawac prawdziwe wiadomosci, nie wiedzialam, ze dotknie Cie jak zwroce uwage, ze przepisy sa inne.
To raczej na mnie jest wciaz nagonka, ja zaczelam poprawiac bledy, wiec atak na mnie..
Poprawiam fakty...............tez zle.
A moze dacie mi bana????????????

Jomir:
An EU/EEA citizen may stay freely in Denmark for 3 months. If an EU/EEA citizen is looking for work during the stay he or she is allowed to stay for 6 months.

Residence for longer than 3 or 6 months requires an EU/EES residence certificate. An EU/EEA residence certificate is - opposite a residence granted according to the immigration law - only a documentation of the rights that EU/EEA citizens already have according to the rules of free movement.
 to cytat z "work in Denmark"

Residence and work permits can be issued to foreign nationals, allowing them to live and work in Denmark for a specified period of time.
A to za biurem imigracyjnym....

http://www.nyidanmark.dk/en-us/coming_to_dk/eu_and_nordic_citizens/eu_eea_citizens.htm

A to bezposredni lin do strony, gdzie jak wol napisane, ze wszyscy musza miec pozwolenia na pobyt i prace, za wyjatkiem 4 krajow skandynawskich...

NO COMMENTS!!!!!

piatka:
Nie wiem Mirro czy twoj angielski jest lepszy czy moj dunski  :P
 Ty rozumiesz co innego, ja co innego  ;D
 moze ktos zabierze glos?

willy:
No to ja zabiorę głos (i nie oddam ;D)

Wszyscy muszą posiadać pozwolenie na pobyt dłuższy niż 3(6) miesięcy.

Tylko obywatele nowych krajów Unii muszą występować o pozwolenie na pracę. (i bardzo dobrze)

Oczywiście powyższe tyczy się TYLKO obywateli EU wyłączając obywateli krajów nordyckich.

prościej się chyba nie da, mam nadzieję że nic nie pokręciłem bo pisałem z pamięci.

Zakładając własną firmę w Dunlandii obowiązują nas (Polaków) takie same zasady jak innych obywateli UE. Tu niema żadnych ograniczeń.

Jomir:
A jednak "Nu pagadi"....

Wylujz....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej