Ogólne > Praca w Danii

Początki w Danii - formalności??

<< < (3/5) > >>

danskow:
Pozatym zadne wikariaty, chyba ze zapiszesz sobie na poczatku wkontrakcie ze chces zminimum 100 kr, bo tak to mozesz dostac 50 kr za godizne. Pisze do Bluszcza: Nie zrazaj sie szukaniem pracy, to jest praca na 8 godzin za 5 dni w tygodniu
(szukanie pracy). W koncu znajdziesz. moze sprobuj w Nyhed Avisen, od razu dostaniesz papiery. tylko z e praca przy roznoszeniu gazet i w nocy, ale moze chlopak Ci pomozena poczatek.moj email:skowdan@gmail.com jesli moge to pomoge

Tula:

--- Cytat: danskow w 27 Wrz 2007, 21:03:43 ---Nie prwada!!. Firmy z listy  wmomencie podpisania kontraktu pracownik otzrymuje pozwolenie, nie do reki, ale juz moze pracowac i czekac na to pozwolenia, wlasnie taki jest ens tych firm z listy.

--- Koniec cytatu ---
Wiemy, pisalismy to wielokrotnie, co sie denerwujesz? Czy ktos tu twierdzil inaczej?

A co do wikariatow, spora ich grupa tez moze zatrudniac od razu i nie mam pojecia, skad wziales/as te 50 dkk na godzine, przeciez daja normalny kontrakt, wiec w razie czego mozna dochodzic swoich praw ::).

mala_z_Aarhus:
I Angielka, i Hiszpanka, i Amerykanka czy Brazylijka potrzebuja pozwolenia na pobyt i prace.
I musza sie ubiegac w ten sam sposob, co Polacy. Na tych samych formularzach, tylko ze ich dotycza inne zasady. Od biedy moge sie zgodzic, ze lepsze, choc nalezy pamietac, ze w zatrudnieniu pierwszenstwo maja Dunczycy, obywatele UE i krajow stowarzyszonych, a dopabuse potem inni.

Klingon:

--- Cytat: mala_z_Aarhus w 27 Wrz 2007, 22:22:02 ---.. choc nalezy pamietac, ze w zatrudnieniu pierwszenstwo maja Dunczycy, obywatele UE i krajow stowarzyszonych, a dopabuse potem inni.

--- Koniec cytatu ---
Fakt, z tym że są przepisy przejściowe dla nowych krajów UE (nie jak długo).

Jomir:
...a wszystko dlatego... ze Dania wciaz jeszcze chroni swoj rynek pracy...

Piatko, czy Ty na mnie polujesz czy jak?

Dziele sie z ludzmi informacjami jak moge i na ile mam czas.... czasem z lawki, czasem polgebkiem znad zeszytu.....

A Ty usilujesz mnie postawic przy tablicy....
Ja nie mam czasu na chodzenie po klasie, a tym bardziej stanie pod tablica....

Ty cos w swoim motto masz o Wilku.... Czyzby chodizlo o dawna bajeczke o "WIlku i zajacu" - bo mi to wyglada na "nu pagadi"!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej